Efect de domino? După înlăturarea lui Bierhoff, Flick ar putea renunța și el la postul de selecționer al Germaniei

Hansi Flick // Foto: Imago
Hansi Flick // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 15:24 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 16:33

Selecționerul Mannschaftului, Hansi Flick, 57 de ani, regretă demisia managerului naționalei, Oliver Bierhoff, iar tabloidul Bild speculează că ar putea arunca și el prosopul: „Așa a făcut mereu când și-a văzut puse în pericol condițiile de lucru.”

Demisia managerului Oliver Bierhoff de la națională ar putea fi urmată de o alta-bombă. Tabloidul Bild speculează că și selecționerul Hansi Flick ar putea fi tentat să renunțe.

Cutremur la „naționala” Germaniei! I-au fost imputate toate cele 3 dezastre ale nemților și a fost dat afară
GERMANIA
Cutremur la „naționala” Germaniei! I-au fost imputate toate cele 3 dezastre ale nemților și a fost dat afară

Flick a reacționat la puțin timp după ce Bierhoff și-a încheiat conturile cu Federația (DFB): „Pentru mine, personal, Oli a fost principalul partener de discuție în cadrul DFB, dar îmi este și bun prieten. Scopul nostru comun a fost proiectul Euro 2024, găzduit de Germania. Mie și echipei mele ne e greu să ne imaginăm cum va fi suplinită plecarea lui, în plan profesional și personal.” Federația se gândește la Matthias Sammer, cu care el n-a avut niciodată o relație cordială.

Ceea ce pe jurnaliștii germani i-a pus imediat în alertă: „Flick a plecat mereu când mediul și condițiile de lucru nu i-au convenit.”

După triumful de la CM 2014, când era secundul lui Joachim Loew, el a fost promovat director sportiv la Federație. În ciuda unui contract pe 5 ani, Hansi a părăsit funcția la cerere, în 2017, sugerând că munca i-a fost îngreunată.

Și la Hoffenheim a aruncat prosopul, în ciuda unui contract pe 5 ani, când au apărut tensiuni. Pus director general, el și-a prezentat demisia după numai 241 de zile, pe 26 februarie 2018.

Iar de Bayern n-a ezitat să dse departă după ce a constatat că sugestiile sale, pe zona de transferuri, nu-i sunt luate în seamă. Deși câștigase tripla campionat - Cupa Germaniei - Liga Campionilor în 2020, un an mai târziu a renunțat ca urmare a numeroaselor disensiuni cu managerul Hasan Salihamidzici și i-a luat locul la națională lui Loew.

La comanda Mannschaftului a eșuat însă lamentabil. Dacă lui Bierhoff i-au fost fatale eliminările din faza grupelor la CM 2018 și 2022, precum și ieșirea din "optimi", la Euro 2021, Flick e părtaș la ultimele două. Principalul candidat la înlocuirea lui: Thomas Tuchel, liber de contract la această oră.

2024e anul în care lui Flick îi expiră contractul cu Federația germană

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de Fotbal:

Două imagini fantastice » În oglindă, pentru istorie la Mondial: Pelé și Mbappé, după o jumătate de secol!

Care criză energetică? În timp ce Europa taie consumul, tot Qatarul e o explozie de lumină continuă, iar localnicii au mașinile cele mai ma

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează