INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  BRAZILIA - COASTA DE FILDEŞ 3-1

3 x samba » Brazilia, a doua calificată în "optimi"

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2010 00:00

Brazilia nu a stat mult pe gînduri şi a încercat să preia iniţiativa din start, urcînd chiar şi cu fundaşii centrali atunci cînd acest lucru a fost posibil. La fazele fixe, Lucio şi mai ales Juan nu au avut însă şanse de reuşită.

Deşi au dominat jocul, brazilienii nu au dat semne că vor să forţeze. Ivorienii nu au fost periculoşi decît prin şuturi de la distanţă, baloane pe care Julio Cesar le-a reţinut fără emoţii.

A fost de ajuns o fază în care sud-americanii să accelereze pentru ca Luis Fabiano să marcheze primul său gol la Cupa Mondială. O reuşită de poveste după ce Robinho şi mai ales Kaka au hipnotizat apărarea adversă cu "dansurile" lor.

Repriza secundă debutează cu un nou super gol marca Luis Fabiano, care depăşeşte trei fundaşi, dar se ajută şi de braţ pentru a înscrie.

Peste 12 minute, Kaka se joacă pe partea stîngă cu un fundaş şi trimite în centrul careului, de unde Elano îndeplineşte o simplă formalitate. Imediat după reuşita de 3-0 apar şi durităţile. Însuşi marcatorul ultimului gol primeşte o talpă serioasă pe tibie şi este nevoit să părăsească terenul.

Africanii sînt hipnotizaţi de jocul formaţiei selecao, comiţînd din ce în ce mai multe faulturi. Intrarea lui Gervinho animă pentru moment jocul trupei lui Eriksson, insistenţa decarului ivorian fiind la baza golului lui Drogba, din minutul 79.

Răbufnirea de orgoliu a "verzilor" a venit însă prea tîrziu. Scor final 3-1, Brazilia cîştigînd după un joc în care a forţat atît cît a trebuit pentru a obţine calificarea în "optimi". Pe final, doar eliminarea lui Kaka a fost în mintea lui Dunga, care rămîne fără unul dintre cei mai buni oameni pentru cel puţin un meci.

OMUL MECIULUI: Luis Fabiano (Brazilia)

Brazilia nu a stat mult pe gînduri şi a încercat să preia iniţiativa din start, urcînd chiar şi cu fundaşii centrali atunci cînd acest lucru a fost posibil. La fazele fixe, Lucio şi mai ales Juan nu au avut însă şanse de reuşită.

Deşi au dominat jocul, brazilienii nu au dat semne că vor să forţeze. Ivorienii nu au fost periculoşi decît prin şuturi de la distanţă, baloane pe care Julio Cesar le-a reţinut fără emoţii.

A fost de ajuns o fază în care sud-americanii să accelereze pentru ca Luis Fabiano să marcheze primul său gol la Cupa Mondială. O reuşită de poveste după ce Robinho şi mai ales Kaka au hipnotizat apărarea adversă cu "dansurile" lor.

Repriza secundă debutează cu un nou super gol marca Luis Fabiano, care depăşeşte trei fundaşi, dar se ajută şi de braţ pentru a înscrie.

Peste 12 minute, Kaka se joacă pe partea stîngă cu un fundaş şi trimite în centrul careului, de unde Elano îndeplineşte o simplă formalitate. Imediat după reuşita de 3-0 apar şi durităţile. Însuşi marcatorul ultimului gol primeşte o talpă serioasă pe tibie şi este nevoit să părăsească terenul.

Africanii sînt hipnotizaţi de jocul formaţiei selecao, comiţînd din ce în ce mai multe faulturi. Intrarea lui Gervinho animă pentru moment jocul trupei lui Eriksson, insistenţa decarului ivorian fiind la baza golului lui Drogba, din minutul 79.

Răbufnirea de orgoliu a "verzilor" a venit însă prea tîrziu. Scor final 3-1, Brazilia cîştigînd după un joc în care a forţat atît cît a trebuit pentru a obţine calificarea în "optimi". Pe final, doar eliminarea lui Kaka a fost în mintea lui Dunga, care rămîne fără unul dintre cei mai buni oameni pentru cel puţin un meci.

OMUL MECIULUI: Luis Fabiano (Brazilia)

21:30
liveTEXT pe

BRAZILIA PREZENTARE COASTA DE FILDEŞ
Mergi pe Brazilia
PARIURI Mergi pe Coasta de Fildeş
Ricardo Kaka
VEDETA Didier Drogba
Lotul ECHIPA Lotul
Carlos Dunga
ANTRENORUL Sven-Goran Eriksson
CONMEBOL
CUM S-AU CALIFICAT CAF

*Click pe nume pentru a deschide paginile

Lider după victoria fără emoţii în faţa Coreei de Nord, Brazilia dă piept în această seară cu echipa Coastei de Fildeş. Băieţii antrenaţi de Sven Goran Eriksson cred că pot obţine primul succes de la Mondiale în faţa formaţiei selecao, după ce în primul joc au terminat la egalitate, 0-0, cu Portugalia.

Băieţii lui Dunga pot obţine calificarea cu o etapă înaintea finalului meciurilor din grupă, urmînd să adune şase puncte în cazul unui succes în faţa ivorienilor, punctaj cu care nu mai pot pierde biletele spre "optimi".

După golul fabulos marcat în poarta nord-coreenilor, fundaşul lui Inter, Douglas Maicon, spune că "acesta este cel mai bun moment al carierei mele. Totul îmi merge de minune şi nu vreau ca lucrurile să se oprească aici".

Portarul sud-americanilor, Julio Cesar, se teme de vedeta ivorienilor, Didier Drogba, care va evolua şi în acest joc cu o platoşă siliconată pe braţul drept. "Chiar dacă Ronaldo îi este superior ca tehnică, Drogba e un atacant de careu care ştie să finalizeze, mai ales cu capul. Execută extraordinar şi loviturile libere". Prezenţa pe teren a starului lui Chelsea este contestată de brazilieni, care se tem că ar putea avea de suferit în urma unor contacte cu acesta.

"Cred că toată lumea a văzut că am dat totul contra Portugaliei. Din momentul intrării pe gazon, am uitat de accidentare şi de dureri. Nu mă tem de nimic, sînt pregătit atît fizic, cît şi psihic. Sînt bucuros că sînt aici şi că joc", a spus Didier Drogba înaintea jocului cu Brazilia.

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Elano, G. Silva, Kaka, Felipe Melo - Luis Fabiano, Robinho. Antrenor: Carlos Dunga.

Coasta de Fildeş: Barry - Demel, Kolo Toure, Zokora, Tiene - Eboue, Yaya Toure, Tiote - Dindane, Drogba, Kalou. Antrenor: Sven-Goran Eriksson.

Click aici pentru comentariul liveTEXT al partidei!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ion Țiriac, afacere de milioane » Și-a vândut toate acțiunile: „În primii 4 ani, am realizat asta”
Tenis
Ion Țiriac, afacere de milioane » Și-a vândut toate acțiunile: „În primii 4 ani, am realizat asta”
Clipe de coșmar pentru un fotbalist de la Dinamo » Fetița sa a căzut în lacul Herăstrău! Reacție răvășitoare
Superliga
Clipe de coșmar pentru un fotbalist de la Dinamo » Fetița sa a căzut în lacul Herăstrău! Reacție răvășitoare
Așa arată grupele EURO U21 din 2025 » Adversari de FOC pentru România, repartizată alături de țara gazdă! Programul complet
Nationala
Așa arată grupele EURO U21 din 2025 » Adversari de FOC pentru România, repartizată alături de țara gazdă! Programul complet

Fanii îi pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam, azi, pe Arena Națională » Toate informațiile de la stadion

Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor

Comentarii (16)
snook
snook  •  21 Iunie 2010, 00:34
Postat de cristirapid pe 20 Iunie 2010, 23:29

@vladsteaua ... Argentina inca nu e matematic calificata, mai poate sa piarda calificarea. In rest ... ivorienii au dezamagit si in special echipele africane au dezamagit la acest mondial. Dublu hent la golul al doilea al lui Luis Fabiano. Eliminarea lui Kaka este corecta ... body-check fara balon plus ca adversarul se uita in alta parte. Gestul lui Kaka mi se pare mai degraba ... cred ca avea nevoie de o pauza si nu stia cum sa scape de meciu cu Portugalia.

auzi tu chiar crezi ca argentina nu bate grecia, dc da mai viseaza, grecii abia iau batut pe nigerieni

snook
snook  •  21 Iunie 2010, 00:30

chiar daca se anula golul al doilea al lui fabiano, tot mai datea vreo 2 brazilia. ce o fi patit elano, sper sa nu fie ceva grav

cobra1996
cobra1996  •  21 Iunie 2010, 00:28

ivorienii au fost de tot rasul

Vezi toate comentariile (16)
Comentează