INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  POLONIA

S-a aflat secretul polonezilor! Iată cum pot fi anihilați

Danezul Viktor Fischer (nr.11) scapă de Blaszczykowski și amenință poarta poloneză // Foto: AFP
Danezul Viktor Fischer (nr.11) scapă de Blaszczykowski și amenință poarta poloneză // Foto: AFP

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 00:00

În toate meciurile din preliminarii, jucătorii lui Adam Nawalka au picat mereu în repriza secundă.

E de ajuns un nume, Robert Lewandowski, și o cifră, 5 goluri în 3 meciuri, și am spus deja foarte mult despre forța ofensivă a echipei lui Adam Nawalka.

Polonia este totuși departe de a fi o sperietoare în aceste preliminarii. Chiar dacă nu i-au luat decât un punct, Kazahstan (2-2), Danemarca (2-3) și Armenia (1-2), ultimele două chiar la Varșovia, le-au devoalat alb-roșilor destule slăbiciuni.

3-0 la pauză, 3-2 la final  

În Kazahstan au tremurat pentru remiză deși au condus cu 2-0 la pauză. Cu Danemarca au intrat la cabine cu 3-0 pe tabelă, pentru a primi apoi două goluri, terminând cu sufletul la gură. Iar în fața armenilor au avut superioritate numerică din minutul 30, 1-0 în '48  și imediat 1-1, pentru a înscrie golul victoriei abia în prelungiri (90+5)!

Superficiali

Este evident că jucătorii lui Nawalka nu pot menține un tempo ridicat vreme de 90 de minute. Iar o altă problemă a acuzat-o chiar căpitanul Lewandowski: "Ne creăm un avantaj confortabil pe tabelă, însă nu reușim să ținem de el până la final. E o chestiune de concentrare". Mai ales pe faza defensivă, moment al jocului pe care polonezii îl tratează destul de superficial.

Șansa "tricolorilor"

Și încă ceva. Marți, Lewandowski le-a expus jurnaliștilor planul pentru București: "Trebuie să-i punem pe români sub presiune, să-i constrângem să comită greșeli". Ceea ce presupune o mobilizare și un efort colectiv exemplare. Dacă nu e o diversiune și Lewa chiar a dat "din casă", poate fi o șansă imensă pentru "tricolori" dacă alb-roșiii termină repede benzina. Din nou.

În față doar cu Lewa

Absența lui Milik, partenerul lui Lewandowski în atac, l-a pus pe Nawalka într-o situație delicată, dar nu fără ieșire. O soluție ar putea fi un 4-4-2, cu Teodorczyk lângă Lewa. Sau 4-3-3, cu cei doi mijlocași ofensivi de pe flancuri, Blaszczykowski și Grosicki, în linie cu atacantul lui Bayern.

Dar cea mai probabilă formulă, vehiculată ieri și de cotidianul Przeglad Sportowy, e cu Lewandowski singur în față: "Deși înscrie pe bandă rulantă la Anderlecht, Teodorczyk n-a convins la națională. Iar un 4-3-3 pare riscant la București".

Formula probabilă: 4-2-3-1
Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Krychowiak, Linetty - Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki - Lewandowski

Varianta ofensivă: 4-3-3
Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Krychowiak, Linetty, Zielinski - Blaszczykowski, Lewandowski, Grosicki

Varianta surpriză: 4-4-2
Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Grosicki - Lewandowski, Teodorczyk

5goluri au încasat polonezii în aceste preliminarii, toate după pauză. A 3-a cea mai slabă apărare din grupă

7goluri a marcat echipa lui Nawalka, dintre care 6 pînă la pauză. Cel mai bun atac, alături de Muntenegru (7)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (3)
1055091817838573
Marius Mario  •  11 Noiembrie 2016, 13:00

Sa nu afle ei secretul nostru, ca noi cădem deja după o juma' de ora de joc....

sakamoto
sakamoto  •  11 Noiembrie 2016, 10:12

Daca tot am aflat marele secret, cum sa-i anihilam pe amaritii de polonezi, totul este OK. Romania- Polonia 5-0! Sa nu cumva sa ne fi aflat dinsii secretul si sa fie invers! Nici varianta aceasta n-ar trebui exclusa. Nu de alta, dar se zice ca mingea-i rotunda...Hai Romania! Hai dinamu! Hai hotzomanu!

nordik
nordik  •  11 Noiembrie 2016, 09:48

atunci e ok :))) ei rezista numai prima repriza sa traga...doar ca nationala romaniei resita numai vreo 20 de min...deci...revenim la zero :))))) iar cine a scris articolul...macar sa dea la cineva articolul sa editeze inainte de postare, e plin de greseli! :) hai romania...mdapp...hai sa nu te faci iarasi prea de chacaao!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează