INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ADANA DEMIRSPOR - CFR CLUJ 2-1

FOTO Frustrare în „infern” » Speranțele lui CFR Cluj s-au năruit în prelungiri cu Adana Demirspor, deși românii aveau om în plus

Articol de , - Publicat joi, 03 august 2023 23:02 / Actualizat vineri, 04 august 2023 09:01

După 1-1 în tur, CFR Cluj a pierdut returul cu Adana Demirspor, 1-2, în urma unei reprize secunde frustrante în „infernul” din Turcia. „Feroviarii” au visat frumos timp de o jumătate de oră, dar au clacat în superioritate numerică și părăsesc Conference League în turul secund. Un prim obiectiv ratat pentru Andrea Mandorlini și o premieră negativă pentru CFR, care își ia gândul de la Europa după doi ani consecutivi cu prezențe în grupele Conference. 

  • Adana Demirspor va juca mai deparre cu Osijek, care a trecut în dublă manșă de maghiarii de la Zalaegerszegi TE. După 1-0 în tur, Osijek a câștigat și returul din Ungaria, 2-1. 

Trupa lui Andrea Mandorlini a repetat și în retur prestația solidă din prima manșă. A ratat două oportunități mari în prima repriză, într-una dintre ocazii turcii fiind salvați de bară. Reduta clujeană a căzut însă înainte de pauză, când Babajide David Akintola a scăpat de Mogoș și a înscris cu capul, din apropiere, la un corner.

CFR a ieșit transformată în bine de la cabine, a realizat rapid că singura carte e cea a ofensivei și a mutat presiunea în careul turcilor. Vișiniii au egalat prin Mogoș în minutul 68, din penalty, și au beneficiat și de superioritate numerică, după eliminarea lui Gravillon. 

FCSB - CSKA 1948 Sofia 3-2 » FCSB, calificare cu emoție! Dubla lui Djokovic duce vicecampioana în turul 3 al Conference League
FCSB - CSKA 1948 SOFIA 3-2
FCSB - CSKA 1948 Sofia 3-2 » FCSB, calificare cu emoție! Dubla lui Djokovic duce vicecampioana în turul 3 al Conference League

CFR Cluj s-a prăbușit cu Adana în prelungiri, deși avea om în plus

Însă totul s-a năruit în al treilea minut al prelungirilor, când o schemă norocoasă a turcilor a îngeuncheat-o pe CFR. Cherif Ndiaye a primit mingea pe tavă, beneficiind și de o deviere, și nu l-a iertat pe Sava din câțiva metri. Prea târziu pentru ca CFR să mai repare ceva, deși nou-intratul Konoplyanka a fost aproape de egalare cu câteva zeci de secunde înainte de final.

Scenografia pregătită de pătimșaii suporteri turci / Captură Twitter@ Çift Turnike
@cifturnike
Yehoah s-a luptat cât a putut cu puternicii adversari, însă n-a izbutit nici el să aducă o calificare pe care clujenii ar fi meritat-o
FOTO sportpictures.eu
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
+11 FOTO

Cronică de Marius Mărgărit, după Adana Demirspor - CFR Cluj 2-1: Păcăliți la o „liberă”

După o primă repriză în care s-a apărat aproape continuu, dar a fost condusă, deși a avut și bară, CFR a egalat, iar în ultima jumătate de oră, cu om în plus, n-a mai avut forță și curaj, pierzând totul stupid, în prelungiri

Din start cu cel mai greu adversar în acest tur 2 al Conference League, CFR mergea la Adana și cu handicapul remizei din Gruia. 

În vacarmul de pe Yeni Arena, unde fanii au făcut o coregrafie ca de derby intern, Mandorlini n-a mai început cu 3-5-2, ci cu un 4-4-2, care s-a transformat destul de des chiar în 4-5-1. Cu Yeboah ceva mai retras, lăsându-l pe Krasniqi să încerce să-l mai ajute pe Bârligea.

CFR, taxată la prima ezitare

Normal, turcii, locul 4 sezonul trecut, au arestat mingea, încercând toate variantele de pătrundere, pe centru cu Ndiaye, pe flancuri cu Akintola și Yusuf Sari. Totuși, defensiva ardelenilor a funcționat impecabil. Ba chiar pe o primă contră, Avounou l-a servit perfect pe Bârligea, care a câștigat lupta aeriană cu Guller (17) și a trosnit bara din dreapta lui Karacic.

Până atunci, gazdele, care au presat și cu fundașii dincolo de jumătate, nu reușiseră să producă mai nimic. Doar Yusuf Sari a avut un șut viclean, care a trecut însă departe de țintă. 

Kluivert părea calm, Mandorlini fierbea. Și a doua ocazie tot CFR a avut-o, însă Bârligea, flancat de Gravillon, a prins doar plasa laterală. Repriza curgea spre o remiză albă, însă o greșeală a ardelenilor a fost de ajuns. Belhanda a bătut un corner în inima careului mic, de unde Akintola, nemarcat, a făcut 1-0, aprinzând fitilul în tribune.

O repriză dominată copios de turci, doar la posesie (74%-26%), nu și la mari situații de gol. Adana a scos maximum din singura ezitare a clujenilor, care au contat prea puțin în ofensivă, lăsându-se tot mai apăsați de tăvălugul otoman. Poate cea mai temătoare evoluție a fostei campioane a României în acest sezon.

Calificarea decisă de o deviere

Mai rău a fost că și partea secundă a început la fel, cu turcii cantonați în jumătatea noastră. CFR a mai urcat puțin liniile, un 4-3-3, în care Yehoah și Krasniqi să fie creva mai aproape de Bârligea, cam părăsit în avanposturi. Krasniqi a semnat prima ocazie, dar a fost blocat la marginea careului mic

Încercările de ieșire ale ardelenilor spre careul lui Karacic au fost repede neutralizate de turci, care au început să plimbe mingea. CFR nu avea altă variantă, însă ieșirea la joc aducea și riscul unor spații tot mai largi în ultima treime defensivă. 

Krasniqi a avut câteva încercări. Din păcate, nu i-a ieșit nimic. Iar pe o contră, Ajeti l-a transformat iar într-un anonim pe Ndiaye, reparând eroarea lui Camora, din fața porții. Uitase de factorul Bârligea. Care a evadat de lângă Gravillon, a știut să pună corpul și să obțină penaltyul speranței și eliminarea stoperului turcilor. Mogoș a egalat, după minute bune de furie în teren și în tribune.

În ultimul sfert de oră, 11 contra 10 și cu 4 surse noi de energie, printre care și Konoplianka, românii s-au aruncat spre calificare. A fost rândul turcilor să stea pe contre. 

Și după ce Katacic a scos greu ghiuleaua lui Muhar, a venit o liberă scoasă de svârluga Sari. 

Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Yehoah s-a luptat cât a putut cu puternicii adversari, însă n-a izbutit nici el să aducă o calificare pe care clujenii ar fi meritat-o
FOTO sportpictures.eu
Scenografia pregătită de pătimșaii suporteri turci / Captură Twitter@ Çift Turnike
@cifturnike
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
+11 FOTO

O schemă la care ardelenii au fost făcuți șah mat, și cu ajutorul unei devieri ghinioniste, care a trimis mingea la Ndiaye, uitat singur în careu. 2-1 în minutul 90+3. 

Reduta clujeană s-a prăbușit. Konoplianka a mai avut șansa unui voleu, care s-a dus agonizant peste țintă. Turcii merg mai departe, CFR, cu om în plus o jumătate de oră, cu un joc prea tern și fără sclipire, s-a oprit după prima bătălie europeană. De acum îi mai rămâne doar revanșa de acasă.

FINAL » Adana Demirspor - CFR Cluj 2-1

  • FINAL de meci în Turcia! CFR Cluj pierde cu 1-2 și părăsește competiția!
  • min.90+7: Konoplyanka e aproape de gol, dar șutul său din prima se duce puțin pe lângă poartă.
  • min.90+3: Turcii marchează în inferioritate numerică, la capătul unei faze fixe la care apărarea clujenilor a fost prinsă pe picior greșit de o schemă pusă la cale de cei de la Adana. Singur într-o poziție ideală, Cherif Ndiaye nu ratează, iar Adana preia conducerea. 
  • min.90+1: Muhar, ce păcat! Croatul șutează de la distanță, portarul turcilor bâlbâie mingea, dar se redresează la timp.
  • min.90: De la margine se arată opt minute de prelungiri!
  • min.85: Konoplyanka își joacă rolul de „dirijor”, prin bocancul lui trec majoritatea atacurilor CFR-ului. Pe deasupra, ucraineanul și-a încercat în două rânduri norocul de la distanță. Prima oară a șutat în blocajul turcilor, apoi a „catapultat” un șut în înaltul peluzei.
  • min.79: În inferioritate, Adana e periculoasă. Yusuf Sari execută o lovitură liberă de la 18 metri, mingea se duce puțin peste poartă.
  • min.75: Schimbări pregătite în garnitura lui Mandorlini. Nu mai puțin de patru modificări efectuate de tehnicianul italian: au intrat Manea, Tachtsidis, Betancor și vedeta Konoplyanka. Au părăsit terenul Yeboah, Avounou, Bîrligea și Krasniqi.
  • Faza care a dus la lovitura de pedeapsă obținută de Bârligea a declanșat nervii. Mai întâi în tribune, de unde fanii extrem de nervoși au început să arunce cu tot felul de lucruri pe gazon. Apoi pe teren, unde jucătorii ambelor echipe au început să se îmbrâncească. A fost nevoie de un anunț la stația de amplificare, care i-a îndemnat la calm pe suporteri, și abia după 6 minute Mogoș a putut executa penaltyul prin care CFR a egalat în minutul 68.
  • min.68: GOOOL CFR Cluj! Vasile Mogoș își asumă executarea penalty-ului și transformă cu mici emoții! Mingea se duce pe sub portarul turcilor și intră în plasă!
Frustrare în „infern” » Speranțele lui CFR Cluj s-au năruit în prelungiri cu Adana Demirspor, deși românii aveau om în plus
CFR Cluj a restabilit egalitatea din penalty / Captură PrimaSport
  • min.62: Penalty pentru CFR Cluj! Gravillon îl faultează pe Bîrligea din postura de ultim apărător și e eliminat direct! Oaspeții au o șansă uriașă de egalare, iar totul se poate schimba din acest moment. Imediat, nervii au „explodat”: cele două echipe s-au „încăierat pe gazon”, turcii fiind nemulțumiți de decizia luată de „central”. Bîrligea, implicat în conflict, vede un cartonaș galben.
  • min.60: Camora greșește nepermis, își pune în dificultate toți colegii din defensivă, dar CFR scapă cu fața curată.
  • min.50: Clujul dă primele semne de viață în repriza secundă. Bîrligea apare iar la finalizare, reia imprecis, însă Krasniqi nu ajunge la întâlnirea cu balonul.
  • min.46: A început repriza secundă!
  • ⇒  CFR s-a mișcat satisfăcător în prima repriză, a ratat două ocazii importante la 0-0, nimerind inclusiv bara, însă forcing-ul turcilor a dat până la urmă roade cu două minute înainte de pauză, când defensiva „feroviară” a clacat la o fază fixă. La reluare, trupa lui Mandorlini va fi obligată să mărească turațiile!
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Yehoah s-a luptat cât a putut cu puternicii adversari, însă n-a izbutit nici el să aducă o calificare pe care clujenii ar fi meritat-o
FOTO sportpictures.eu
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Scenografia pregătită de pătimșaii suporteri turci / Captură Twitter@ Çift Turnike
@cifturnike
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
+11 FOTO
  • Pauză în Turcia! Adana Demirspor intră în avantaj la cabine, 1-0. 
  • min.43: GOL! Adana deschide scorul în urma unei faze fixe. Corner excelent executat din partea stângă, Babajide David Akintola câștigă duelul aerian cu Mogoș și înscrie printr-o lovitură de cap necruțătoare. 
  • min.37: Ritmul alert din startul partidei s-a mai domolit. Ultimele 10 minute au fost lipsite de ocazii importante de poartă. În schimb, au intervenit mult fragmentări și întreruperi. 
  • min.28: A doua ocazie mare a oaspeților, irosită tot de Bîrligea. Atacantul clujenilor e lansat în adâncime, își așază pașii pentru șut, însă execuția sa se duce puțin pe lângă. 
  • min.22: Cartonaș galben văzut de gazde. Jonas Svensson e avertizat după un fault dur. 
  • min.17: Bîrligea lovește bara! Contrar cursului jocului, CFR e la un pas să dea lovitura pe contraatac! Bîrligea primește o centrare de manual de la Avounou, câștigă duelul aerian cu adversarul direct, dar lovitura sa de cap se duce în bară! Cea mai mare oportunitate de până acum le aparține „feroviarilor”. Din păcate, fără consecințe pe tabelă.
Frustrare în „infern” » Speranțele lui CFR Cluj s-au năruit în prelungiri cu Adana Demirspor, deși românii aveau om în plus
Momentul în care Bîrligea lovește bara / Captură Prima Sport
  • min.11: Cea mai mare ocazie de până acum le aparține tot gazdelor. Yusuf Sari încearcă o execuție pretențioasă din lateral, mingea se duce pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Sava.
  • min.9.: Turcii încearcă să producă panică pe benzi, însă centrările lor nu au precizie. De partea cealaltă, CFR iese rareori din propria treime, preferă să respingă atacurile în valuri ale Adanei Demirspor.
  • min.2: Început în viteza a cincea din partea turcilor, care se instalează în jumătatea adversă. Defensiva clujenilor îndepărtează pericolul la un atac pozițional declanșat de gazde.
  • min.1: A început partida Adana Demirspor - CFR Cluj. „Feroviarii” au beneficiat de lovitura la start.
  • Puțin timp ne mai desparte de startul partidei. Atmosfera din arenă e incendiară. Fanii turci au umplut stadionul și au pregătit o scenografie 3D de colecție!
Scenografia pregătită de pătimșaii suporteri turci / Captură Twitter@ Çift Turnike
@cifturnike
Yehoah s-a luptat cât a putut cu puternicii adversari, însă n-a izbutit nici el să aducă o calificare pe care clujenii ar fi meritat-o
FOTO sportpictures.eu
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
Adana Demirspor - CFR Cluj / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü
+11 FOTO

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Kresic, Ajeti, Camora - Cvek, Muhar, Avounou, Krasniqi - Yeboah, Bîrligea 
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich - Morgan, Cr. Manea, Filip, Jefte, C. Deac, Otele, Konoplianka, Țîru, Tachtsidis, Fica 
Antrenor: Andrea Mandorlini

  • Conform foii oficiale de joc, de pe siteul UEFA, Mandorlini improvizează. L-ar folosi pe mijlocașul Muhar în centrul defensivei, într-un sistem 5-3-2. 

Adana: Karacic - Svensson, Gravillon, Guler, Rodrigues - Stambouli, Akbaba - Yusuf Sari, Belhanda, Akintola - Ndiaye 
Antrenor: Patrick Kluivert

Stadion: Yeni Adana (Adana) 
Arbitru: Nathan Verboomen (Belgia); Asistenți: Mathias Hillaert & Ruben Wyns (Belgia)

UPDATE 20:00 » Atmosfera din stadion, cu o oră și jumătate înainte de startul partidei

⏲️⚡️ Son 2 saat... #ADSvCLJ || #UECL

Publicată de Adana Demirspor Kulübü pe Joi, 3 august 2023

UPDATE 19:10 » Nelu Varga, premiat înainte de meci

⇒  Ipostază inedită în ziua meciului Adana Demirspor - CFR Cluj. Oficialii celor două echipe au luat parte la dineul oficial, unde Ioan Varga, patronul „feroviarilor”, a primit un cadou din partea reprezentanților turci.

Frustrare în „infern” » Speranțele lui CFR Cluj s-au năruit în prelungiri cu Adana Demirspor, deși românii aveau om în plus
Nelu Varga și cadoul primit din partea turcilor de la Adana / Sursă foto: Facebook@ Adana Demirspor Kulübü

UPDATE 17:05 » Vor fi 30.000 de suporteri la Adana Demirspor - CFR Cluj!

Așa arată stadionul pe care se joacă Adana Demirspor - CFR Cluj. Formația din Gruia a transmis pe pagina de Facebook ultimele detalii înaintea partidei: „Se anunță o căldură infernală și 30.000 de suporteri ai echipei gazdă în tribune!

Frustrare în „infern” » Speranțele lui CFR Cluj s-au năruit în prelungiri cu Adana Demirspor, deși românii aveau om în plus
Aici se joacă Adana - CFR / Sursă foto: Facebook@ CFR

Citește și: 

MM Stoica a răbufnit în direct: „Strigător la cer! Nu putem juca pentru că fac unii «comicării»”

Șumudică, 90% antrenor în Superliga! O echipă de tradiție l-a convins: a mai rămas o singură condiție de îndeplinit

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (62)
radoo93
radoo93  •  06 August 2023, 03:02
Postat de brianstorm pe 04 August 2023, 14:09

fals.de ce minti,cu dudelange ati jucat in 2018,sezonul viitor o sa fie sezonul 2024/2025 din sezonul asta s-a scos sezonul cu dudelange din sezonul viitor se scoate sezonul cu sevilla. de asta m-am bucurat asa de mult ca ati fost eliminati. voi cu sezonul ala cu sevilla ati avut noroc ca erati cap de serie cred ca si in playofful ucl cu putin noroc,dar o data cu pierderea acelui sezon din sezonul viitor,nu o sa mai fiti cap de serie nici in playofful conference league. qed

Nu mint. Cu Dudelange am jucat in 2018 cum spui tu (sezonul 2018/19). Coeficientul în sezonul viitor (24/25) se va calcula folosindu-se rezultatele din cele 5 sezoane anterioare. Adică sezoanele: 19/20, 20/21, 21/22, 22/23 si 23/24. Sau poate nu știi cum funcționează coeficienții UEFA.

brianstorm
brianstorm  •  04 August 2023, 14:09
Postat de radoo93 pe 04 August 2023, 01:49

Greșit. Dispare sezonul cu Dudelange. Cel cu Sevilla ramane si pt sezonul viitor.

fals.de ce minti,cu dudelange ati jucat in 2018,sezonul viitor o sa fie sezonul 2024/2025 din sezonul asta s-a scos sezonul cu dudelange din sezonul viitor se scoate sezonul cu sevilla. de asta m-am bucurat asa de mult ca ati fost eliminati. voi cu sezonul ala cu sevilla ati avut noroc ca erati cap de serie cred ca si in playofful ucl cu putin noroc,dar o data cu pierderea acelui sezon din sezonul viitor,nu o sa mai fiti cap de serie nici in playofful conference league. qed

mihaitanase
mihaitanase  •  04 August 2023, 10:28

Eu sunt stelist și spun că CFR trebuia să se califice ! A jucat mai bine ,dar a pierdut pentru că a luat gol din lovitură liberă ,ceea ce nu s-au întâmplat de foarte mult timp .CFR și -a făcut o echipă neașteptat de bună și vom avea un meci foarte greu duminică

Vezi toate comentariile (62)
Comentează