Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iunie 2008 00:00
Selecţionerul francez susţine că “trebuie să privim doar spre poarta adversă cînd vom avea mingea”.
Raymond Domenech le-a pus gînd rău “tricolorilor”. Deşi nu s-a decis în privinţa primului “11” cu care va aborda meciul din 9 iunie, cel dintîi de la Euro, selecţionerul francez este hotărît să lase la o parte prudenţa şi să înceapă cu o echipă cît mai ofensivă. “Contra României vreau să evoluăm cu 11 atacanţi! În momentul în care vom avea mingea, va trebui să ne uităm numai către poarta adversă. Să căutăm mereu golul”, a susţinut selecţionerul de 56 de ani.
Nu pare grăbit. “Acum nu ştiu ce jucători vor intra cu românii. Mai am timp să testez variante. Mai sînt destule antrenamente, destule verificări, nu are rost să mă pripesc”, a mărturisit Domenech. Nu a ascuns nici că mai sînt probleme de reglat. “Încă nu sîntem total pregătiţi. Dacă turneul final ar începe mîine, mi-aş face griji. Dar pînă la Euro mai sînt suficiente zile ca să ne punem la punct, aşa că nu sînt preocupat”, a zis antrenorul “cocoşilor”, care a ameninţat: “Adevărata faţă a echipei Franţei se va vedea pe 9 iunie, împotriva României”.
Fără Vieira?
Francezii ar putea să nu conteze pe Patrick Vieira la meciul cu “tricolorii”. Mijlocaşul Interului are dureri la coapsa stîngă. Acestea au apărut vineri, cînd jucătorul de 31 de ani a trebuit să părăsească mai devreme antrenamentul şi a plecat la vestiare. Se pare, problema este destul de serioasă. “L’Equipe” a precizat că Vieira ratează testele cu Paraguay (aseară) şi cu Columbia (3 iunie) şi n-ar fi exclus să piardă şi debutul la Euro.
Griji cu Niculae
Gregory Coupet este preocupat de Daniel Niculae, autor a 11 goluri în 35 de jocuri pentru Auxerre în ultimul campionat din Hexagon. Portarul campioanei Lyon a precizat: “L-am întîlnit pe Niculae nu cu mult timp în urmă. Este cu adevărat un jucător care provoacă mult deranj. Nu prea am încredere în el”.
Ajung miercuri
Francezii vor sosi în Elveţia la limită, pe 4 iunie, cu exact 5 zile înaintea debutului la Euro, termen stabilit de UEFA. Ei nu vor veni mai devreme în cantonamentul stabilit la hotelul “Mirador Kempinski” din Vevey, pe marginea lacului Leman, deoarece marţi au testul cu Columbia (22:00, “Stade de France”).
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”