INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  

Abracadabra

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2008 00:00

FRF a reuşit să transforme tragerea la sorţi pentru bilete la Euro într-o mare scamatorie

FRF a ratat încă o şansă de a cîştiga încrederea suporterilor. Tragerea la sorţi pentru cele 10.724 de bilete puse în vînzare pentru publicul larg la meciurile "naţionalei" din grupa de la Euro 2008, desfăşurată ieri, de la ora 12:30, la Casa Fotbalului, a adîncit şi mai mult prăpastia dintre fani şi Federaţie. Şi asta, deoarece extragerea computerizată, care a durat doar cîteva zeci de secunde, a fost extrem de confuză, iar organizatorii n-au fost în stare să-i convingă pe jurnaliştii prezenţi la faţa locului că biletele vor ajunge în posesia suporterilor aleşi de calculator.
Extragerea s-a făcut de pe un laptop, accesat de directorul de IT al FRF, Adrian Mihalache, fiul şefului Departamentului Competiţii al Federaţiei, Dumitru Mihalache. Confuzia a fost creată de faptul că extragerea s-a efectuat după criteriul CNP-ului (Codul Numeric Personal) persoanei care a achitat comanda de bilete şi, prevalîndu-se de clauza de confidenţialitate, au fost ascunse ultimele şase cifre ale CNP-ului. FRF îi va înştiinţa pînă astăzi prin e-mail, atît pe posesorii biletelor, cît şi pe cei care n-au avut noroc la tragere. Cei care refuză biletele îşi vor încasa banii integral, iar cei care primesc mai puţine tichete decît au comandat vor primi sumele plătite în plus. Tichetele vor fi alocate în ordinea prezenţei pe lista de aşteptare .

Comisia de bîlci
Extragerea a fost supravegheată de o comise validată de Comitetul Executiv al FRF. Aceasta a fost formată din preşedintele Mircea Sandu, trezorierul Vasile Filimon, directorul IT Adrian Mihalache, ofiţerul de presă Paul Zaharia şi notarul public Remus Zamfirescu.

FRF se disculpă
Adrian Mihalache, directorul de IT de la FRF, a precizat că Federaţia a apelat pentru tragerea la sorţi la societatea Internet Workers. "Am folosit un program foarte simplu. CNP-urile au fost introduse într-o . După extragerea fiecărui CNP, computerul a verificat dacă acesta are ataşată şi o persoană însoţitoare. Răspunzători de credibilitatea extragerii sînt autorii software-ului, societatea Internet Workers, pe al cărei server s-a rulat efectiv programul de calculator".

Citește și:

„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (651)
 •  13 Februarie 2008, 14:10

nu am fost printre fericitii castigatori ai tragerii la sorti, dar as vrea totusi sa merg...astfel inact, daca cineva doreste sa vanda biletele....

 •  13 Februarie 2008, 12:11

Eu zic ca tragerea la sorti a fost facuta exemplar si ca a fost corecta. NU putea primiii toata lumea bilete si nu mai santem la cuada la lapte sa se dea la fecare cate un kil.

 •  13 Februarie 2008, 10:08

NU POT SA CRED. Acuma a venit mailul am prins la toate meciurile. Sunt fericit dar, dar,dar... a fost bataie de joc si extragerea si comunicarea. bafta tuturor

Vezi toate comentariile (651)
Comentează