INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA A » TURCII S-AU CALIFICAT ÎN “SFERTURI” DUPĂ UN FINAL DRAMATIC CU CEHIA

“Am scris istoria”

Articol de - Publicat marti, 17 iunie 2008 00:00

Golurile lui Nihat şi revenirea magică a otomanilor au dus echipa lui Terim în “sferturi”, pentru meciul cu Croaţia.

Noapte de basm pentru turci, decupată din poveştile Şe­­he­­rezadei, după finalul şo­cant din meciul ce i-a calificat în “sfer­­t­uri” în dauna cehilor (3-2). O­to­­­manii au re­­venit incredibil de la 0-2 în ultimul sfert de oră, au ega­lat, dar au re­fu­zat să ducă par­tida la penalty-urile de departajare, Ni­­hat înscriind un gol fantastic , în mi­­­nu­­tul 89, ce a ucis Cehia, asi­gu­rînd un succes dramatic echipei sale.

Eroul Turciei, Nihat Kahveci, a trăit exaltat primele sale două re­u­şi­te de la turneu, golurile din mi­nu­te­le 87 şi 89 oferind o victorie de ne­uitat ţării sale: “Mă adresez tu­tu­ror turcilor din lume: ieşiţi pe străzi , sărbătoriţi , e incredibil! Sînt­em mîndri de această cali­fi­care”. Atacantul a continuat: “Croa­ţii tre­bu­ie să se teamă de noi, Eu­ropa tre­buie să se teamă de noi. Am scris is­toria şi continuăm să o scriem!”.
“Împăratul” Terim era în cul­­mea extazului : “Lumea îşi va a­­du­ce mereu aminte de jucătorii mei . A fost o nebunie, o lecţie despre fru­­­­museţea fotbalului. Con­tinuăm dru­mul spre marea finală de la Viena”.

Cech: “devastat”
Petr Cech a recunoscut că a făcut greşeala carierei în minutul 87, cînd a scăpat mingea din mînă şi a faci­li­tat golul egalării lui Nihat: “Sînt de­vas­tat . Acest eşec întregeşte un se­zon de coşmar pentru mine fiindcă am mai pierdut cu Chelsea trei tro­fee impor­tante în meciul decisiv!”. Ziariştii de la Lidove Noviny sînt duri: “Suporterii cehi ar vrea să-l uci­dă cu pietre pe Cech, dar fotbalul e un joc, oamenii au dreptul să greşească!”.

Plătiţi regeşte
O primă de 250.000 de euro de ju­că­tor îi aşteaptă pe elevii lui Te­rim pen­tru că au reuşit calificarea în “sfer­turi”! Pieţele din Istan­bul, Ankara, Izmir, Adana au fost în­ţe­sate de oameni. S-a sărbătorit pînă dimineaţa. Milioane de turci au c­e­lebrat victoria în întreaga lume.

“Miracol”
Presa din Turcia a elogiat victoria “fabuloasă” a jucătorilor lui Terim. Jurnaliştii de la Hurriyet au notat: “Întreaga Turcie e îmbătată de fe­ri­cire”. Cotidianul Miliyet a­sea­mă­nă parcursul Turciei în grupa A, cînd au fost întoarse rezultatele defa­vo­ra­bile cu Elveţia (2-1) şi Cehia (3-2), unei “epopei” . “Trebuie să glo­ri­fi­căm evoluţia şi golurile lui Nihat, bă­ieţii au făcut posibil un miracol”. Jurnalul Yeni Safak a menţionat: “Sîn­tem mîndri, ne-am zdrobit ad­ver­­sarul!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Europa League
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (4)
 •  17 Iunie 2008, 15:42

BRAVO LOR.TOT RESPECTUL PENTRU DIRZENIA,DARUIREA SI CREZUL IN SANSELE LOR.JOS PALARIA.

 •  17 Iunie 2008, 13:06

auzi si la ala..."o lectie de viata" =)) bai ce tampenii va debiteaza creieru ala

 •  17 Iunie 2008, 10:27

ce bine ar fii sa aiba si nationala noastra dorinta turcilor.poate ca o au si o vom vedea-o si noi(odata).cum nu credeam niciodata ca vrun arbitru va acorda penalty in favoarea noastra (iata ca sa intamplat)intr-un meci importantasa poate ca si tricolorii vor lupta pana la capat.macar odata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează