INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  AZI, GRUPA D GRECIA - SPANIA (21:45, TVR 2 ÎN DIRECT)

Aragones la Fener

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Selecţionerul ibericilor şi-a clarificat viitorul înaintea “sferturilor”, semnînd pe 2 ani cu vicecampioana Turciei.

Luis Aragones nu-i cu gîndul doar la “sfertul” de duminică, de pe stadionul “Ernst Hap­pel” din Viena (21:45). Pro­fi­tînd de pe­rioada mai liniştită dintre par­tida cu Suedia, care i-a asigurat Spaniei locul 1 în grupa D, şi cea cu Grecia de diseară, fără nici o miză, selecţionerul iberic a ales să-şi decidă viitorul. Cum el anunţase încă din iarnă că va părăsi reprezen­tativa după Euro, nu mai rămînea de stabilit decît următoarea des­ti­na­ţie. Aceasta se ştie: va fi Turcia. Antrenorul de 69 de ani a acceptat să preia pe Fenerbahce , unde-i va lua locul brazilianului Zico, demis la finele stagiunii trecute.

Primele contacte au avut loc înaintea testului Spania - SUA, 1-0 pe 4 iunie. Ulterior, şefii clubului din Istanbul au insistat şi i-au garantat lui Aragones nu doar un proiect precis, capabil să readucă Fenerul în prim-plan, ci şi un salariu de 2,5 milioane de euro, de două ori şi jumătate mai mult faţă de cît cîştigă ca selecţioner.

Acordul, susţine cotidianul madrilen “Marca”, este deja încheiat, pe 2 ani. Nu va fi ofi­cializat însă decît după termi­narea parcursului Spaniei la Euro tocmai pentru a nu produce o de­con­centrare a “naţionalei”.

Nu pleacă singur

Aragones vrea să-şi ia la Fe­ner­bahce întreg stafful cu care lu­crează acum. “Sînt oameni capabili, de încredere, pe care mă pot baza oricînd”, îi caracteriza recent selec­ţio­nerul spaniol. El ar putea fi în­soţit şi de atacantul Guiza. Actualul golgeter al Primerei (27 de reuşite) a primit de la gruparea turcă o ofertă salarială de 3 milioane de euro, cu 2,4 milioane peste cît ia acum la Mallorca.

Iniesta şi 10 rezerve

Cum Spania este deja calificată, Ara­­gones a confirmat: contra Greciei va merge pe mîna rezervelor. Dintre titulari ar fi folosit doar Iniesta, însă numai forţat de împrejurări după accidentarea lui Cazorla. Modificările din garnitura de start au atras şi o schimbare de strategie. Ibericii vor miza mai mult pe un joc de forţă, nu de pase, în ultimele zile lucrînd în principal la lovituri libere şi cornere.

Arbitru ameninţat

Partida dintre spanioli şi eleni va fi condusă de Howard Webb. Se pare, “centralul” englez e destul de timorat în urma ameninţărilor cu moartea primite din partea suporterilor polonezi, după ce a dat austriecilor un penalty discutabil în prelungirile partidei cu trupa lui Beenhakker (1-1). Coincidenţă, un britanic ce seamănă cu Webb a fost confundat cu acesta şi era cît pe ce să fie bătut.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează