INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA D » GRECIA - SUEDIA 0-2

Campioana în pericol

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iunie 2008 00:00

Trădaţi tocmai de punctul lor forte, defensiva, elenii au cedat la startul campaniei de apărare a titlului.

Grecia a început aseară acest Euro exact la fel cum l-a cîştigat pe precedentul: apărîndu-se . “Prioritar e să nu luăm gol”, anunţase chiar an­tre­no­rul Otto Rehhagel. Cum defensiva joacă principalul rol în strategia germanului, elevii săi s-au con­format. Au promovat un joc calm, aşe­zat, de ţinere la distanţă a ad­ver­sarului, căutînd să-l surprindă pe contre. Rareori au îndrăznit.

În faţa acestui zid, suedezii au ajuns greu în situaţia de a crea bre­şe, deşi în avanposturi au mizat pe un cuplu versat, Ibrahimovici - Hen­rik Larsson. Lipsiţi de mingi, cei doi nu s-au putut desprinde de eleni, situaţie ce a făcut ca în prima parte să nu existe decît o singură opo­r­tu­nitate reală , irosită de Zlatan, cap “peste”.

Prima fisură
Strategia impusă de Rehhagel nu a putut ţine însă la nesfîrşit (0-2) . Momentul de răscruce a venit în minutul 66. În sfîrşit inspi­raţi, Larsson a combinat scurt cu Ibrahimovici, iar mingea şutată de “vîr­ful” interist a intrat în plasă . Ceva mai devreme, venise eroarea aş­tep­tată de greci, dar Karagounis n-a ştiut să profite: nici nu i-a pasat lui Katsouranis, liber în dreapta, nici n-a tras cum trebuie.

Eroare în grup
Obligat să rişte, Rehhagel a scos un fundaş, Dellas, pentru un ata­cant, Amanatidis. Degeaba. De­ja fisurată, apărarea greacă a mai cedat o dată. Culmea, pe propria eroa­re, în frunte cu portarul Niko­po­­lidis , şi, ironie, cu un apă­rător scan­dinav marcator, Peter Hans­­son. Sentinţa era dată şi aver­tiza: pe actuala campioană con­ti­nen­ta­lă o aşteaptă zile grele.

Ţinuţi acasă de cutremur
La partida de la Salzburg urmau să asiste aseară şi mai mulţi oameni politici eleni, conduşi de premierul Costas Caramanlis . Aceştia n-au mai decolat însă spre Austria deoa­rece principalele partide din ţară, Noua Democraţie (conservator, la putere) şi Pasok (socialist), le-au cerut să rămînă acasă în semn de respect pentru victimele cutre­mu­ru­lui care a lovit duminică Grecia, cu un bilanţ de 2 morţi şi circa 150 de răniţi. Voiajul era organizat de agenţia de pariuri sportive “Opap”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Superliga
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Superliga
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (4)
 •  11 Iunie 2008, 11:12

grecia a incercat acelasi joc ca si romania si nu i-a iesit. Ai nostri sunt mai buni.HAI BAIETII!

 •  11 Iunie 2008, 10:21

De ce e in pericol a castigat un Euro , pt mine Suedia era fovorita in acest meci .

 •  11 Iunie 2008, 09:01

Grecia a aratat un fotbal foarte urat. Cel putin zece minute au pasat in propria jumatate, refuzand jocul. Si mai erau si violenti, ar fi trebuit sa aiba cel putin doi eliminati. A fost o mare satisfactie victoria suedezilor - destul de modesti altminteri.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează