INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ASEARĂ, SEMIFINALĂ » GERMANIA - TURCIA 3-2

Ce destin!

Articol de - Publicat joi, 26 iunie 2008 00:00

În ultima clipă au cîştigat nemţii un meci fantastic şi pot cuceri titlul european după 12 ani! Iar turcii au pierdut exact cînd nu se mai aşteptau.

Nemţii joacă finala la Euro! I-au bătut pe turci după un joc cu un sfîrşit memorabil şi sînt aproape de al 4-lea titlu con­ti­nental. Ultimul sfert de oră a fost incredibil: 2-1 pentru alb-negri, 2-2 şi, cînd toţi aşteptau prelungirile, mi­cuţul Lahm a înfipt cuţitul în inima rivalilor (3-2), care au pierdut exact cum se calificaseră ei pînă aseară! În ultima clipă!

Germanul Joachim Low avea prea multe opţiuni. Fatih Terim prea puţine. Turcul de-abia a adu­nat 11 titulari ca să înceapă meciul.

La atac!

Oamenii Semilunei au sur­prins iarăşi. Neînfricaţi, au atacat din start. Aşa, cu rezervele, cum pu­­ţini fac. Au profitat de uluiala ad­ver­sarilor, accelerînd brusc, con­duşi de un Kazim irezistibil, şi ajun­gînd rapid în careu. Hamit Altintop a fost faţă-n faţă cu Lehmann, dar o se­cundă şi-a amintit că s-a năs­cut la Gelsenkirchen şi s-a pierdut. Apoi, Kazim a zguduit transversala. Altă şansă, Semih. Din nou bară, Kazim. Numai că, de această dată, mingea a ricoşat la Ugur Boral, care n-a mai ratat! 0-1. Era prima oară la acest turneu final cînd turcii deschideau scorul într-un meci Semn bun sau rău pentru ei?

Contra germană

Atunci s-au trezit alb-negrii. Pan­zerele prăfuite dispăruseră. De pe margine, strategul Low a mo­dificat tactica: contraatac.Iar Po­dolski şi Schweinsteiger, cava­le­ria uşoară, s-au strecurat parcă ne­vă­zuţi de nimeni în cealaltă jumă­tate a terenului. Primul a centrat, al doi­lea a deviat superb, cu exteriorul, la colţul lung. 1-1. Schweinsteiger mar­­­case şi în “sferturi”, contra Por­tugaliei. Tot primul pentru nemţi. Semn bun sau rău pentru ei?

Incendiar

Pare să fie bun, fiindcă Ruş­tu a ieşit ca un copil neînde­mî­natic la o centrare şi Klose a lovit: 2-1. Sfîrşit? Nici vorbă! Cu turcii? Acelaşi Semih, ca şi contra Croaţiei, a egalat din apropiere: 2-2. S-a dus, vin pre­lun­girile! Nu, staţi pu­ţin, ce se întîmplă? Lahm a rămas sin­gur în ca­reul ad­vers, uitat com­plet nemar­cat. Şut şi gol! 3-2. Germania jubi­lează! Turcia e la pămînt, învinsă

Victime

Emoţii pentru turci. După ce că Fatih Terim de-abia a reuşit să încropească echipa pentru semifinală, în minutul 40, Ayhan Akman s-a lovit cap în cap cu neamţul Rolfes. Imediat au intervenit echipele medicale, iar turcul a fost capsat pe viu! Germanul (foto) a avut mai multe probleme. A fost cusut pe viu în zona arcadei stîngi şi, după cîteva minute, a reintrat pe teren, cu tricoul însîngerat şi păs­trînd urmele loviturii pe faţă. Dar, la pauză, Low l-a schimbat cu Frings, care a rein­trat în echipă cu un corset de car­bon fiindcă şi-a fracturat o coas­tă la meciul cu Austria (1-0).

Speriaţi degeaba

Turcii au primit cu reţineri delegarea arbitrului Massimo Busacca la confruntarea cu nemţii. Otomanii aveau temeri că helvetul îi va defavoriza ca o răzbunare a faptului că elevii lui Fatih Terim i-au eliminat pe elve­ţie­ni de la Euro, după victoria dra­ma­tică din meciul direct, 2-1 pentru turci! Mai mult, în minutul 51, Busacca i-a favorizat pe oto­ma­ni lăsînd jocul sa continue la faultul lui Sabri asupra lui Lahm petrecut la marginea careului, dar în afara zonei de penalty. Nemţii au luat foc la această fază.

Stop, munca!

Şefii companiilor germane Daimler şi BMW au dat dispoziţii ca lucrătorii să plece mai devreme acasă, pentru a vedea meciul încă de la început. Deşi se vor înregistra pierderi. Cei de la BMW au estimat că, pe parcursul partidei, dacă s-ar fi muncit conform orarului, s-ar fi putut construi 1.000 de vehicule!

Dorit de granzi

Autorul unor evoluţii remarcabile şi în “sfertul” cu Portugalia (3-2), cînd a marcat un gol şi a oferit două pase decisive, dar şi aseară, cînd a punctat din nou, Bastian Schweinsteiger (23 de ani) este în vizorul lui Real Madrid, dar şi al lui AC Milan! Neamţul e cotat la 40 de milioane de euro, dar Bayern l-a declarat netransferabil.

4 jucători de cîmp şi un portar au avut turcii pe banca de rezervă la semifinala de aseară.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (27)
 •  26 Iunie 2008, 18:40

lahm nota 9, dupa ce a fost facut varza? bmw face putin peste 1 milion de masini pe an. cum p....a ati calculat voi o mie de masini????????????????????????

 •  26 Iunie 2008, 16:57

De unde asa note mari pentru nemti,ca in 1 repriza erau penibili.Rusine,GSP !

 •  26 Iunie 2008, 13:22

Se pare ca ati uitat ca, la Mondialul mexican din 1970 a fost o semifinala si mai frumoasa decit aia de ieri, intre Italia si Germania, a fost un meci dramatic, spectaculos, incheiat, daca nu ma insel cu 4-3 pentru italieni. Dupa care acestia fiind obositi si darimati, au pierdut finala in fata Braziliei lui Pele cu 1-4. In 1982 la Mondialul din Spanai a fost o alta semifinala de vis, intre RFG si Franta, incheiata dramatic dupa penalty-uri. Asa ca Italia si Germania au jucat si ele frumos.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează