INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  TURCIA

Decimaţi

Articol de - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

Terim are 9 jucători importanţi indisponibili pentru semifinala cu nemţii.

Cu cine va juca Fatih Terim miercurea viitoarea împotriva Ger­maniei semifinala-pre­mi­e­ră pentru turci la un Eu­ropean? As­ta este întrebarea şi a fa­nilor, şi a ad­versarilor Semilunii. În acest mo­ment, otomanii au 4 ju­că­tori su­s­pen­daţi şi 5 accidentaţi îna­intea me­ciului de la Basel cu nem­ţii! Aproa­pe o echipă întreagă . Volkan, Arda, Aşik şi Tun­cay sînt sus­­pen­daţi. Se speră to­tuşi, ca după apelul la UEFA, por­ta­rul Vol­kan să pri­meas­că doar o eta­pă de sus­pen­da­re, pe care şi-a is­păşit-o cu Croaţia, goal-keeperul fiind pe­na­lizat două me­ciuri pentru eli­mi­na­rea din par­ti­da cu Cehia (3-2).

Lista accidentaţilor cu­prin­de al­te nume grele: Nihat, Servet Ce­­tin, Em­re Belozoglu, Tumer Me­tin şi Em­re Gungor. Singura con­so­lare, re­­venirea lui Mehmet Aurelio du­pă o rundă de suspendare. Staff-ul me­dical face eforturi mari să-l re­cupereze pe căpitanul Ni­hat, cel ce a dus echipa în “sfer­turi” prin go­luri senzaţionale cu Ce­hia, ve­de­ta lui Villarreal avînd du­reri mus­cu­lare foarte puternice. Te­rim de­ja îşi încurajează elevii: “A­vem o ini­mă pu­­ternică şi vom arăta cu Ger­ma­nia că sîntem o forţă, in­di­fe­­rent cine va îm­brăca tricoul Tur­ciei”.

“Sîntem în al 7-lea cer, în Rai!”

Ziarele turceşti au glorificat ac­ce­de­rea în semifinale. “Leii «Îm­pă­ra­tu­lui» au înălţat 70 de milioane de turci în al 7-lea cer!”, a titrat Fo­to­mac, continuînd: “O minune! Sîntem în Rai, în Rai! De data aceasta am cucerit Viena”. “Mai este cineva care vrea foc? Au fost meciurile cu El­ve­ţia, cu Cehia, dar tot nu s-a înţeles că dacă-i con­duci pe nebunii turci, vei plăti!”, a co­mentat Fanatik. “Răs­­punsul lui Semih pentru Bilici, care i-a făcut lui Terim semn să tac­ă: turcilor n-ai cum să le închizi gura!” , au spus cei de la Hurriyet. “Auzi, planetă, pa­şii turcilor?”, întreabă Vatan.

Fericire violentă

“Sper să nu facem din bucuria noastră tragedia altora”, avertiza Terim după victorie. Dar succesul turcilor a fost udat cu sînge. Doi fani ai otomanilor au decedat în urma incidentelor de la Viena cu suporterii croaţi la finele meciului. Alţi 12 au fost răniţi. Au mai existat violenţe în diverse cartiere ale capitalei austriece. S-au operat zeci de arestări. În Bosnia, 20 de poliţişti şi 9 suporteri au fost răniţi în altercaţiile ce au avut loc între comunităţile croată şi musulmană. În Turcia, un suporter a murit şi alţi 16 au fost răniţi.

Ultimele noutăţi

Selecţionerul Croa­ţiei, Slaven Bilici (foto), este distrus şi nu ştie dacă va mai con­tinua la “na­­ţională”: “Şo­cant! Nu-mi ex­plic ultimele două minute, o să le ţin minte toată viaţa. Noi ne-am si­nu­cide după acest meci, dar viaţa trebuie să meargă mai departe”.

Aproximativ 2.000 de turci au săr­bă­torit în Bucureşti calificarea în se­mi­finale. Paşnic, fără incidente. Ma­jo­ritatea fanilor care au petrecut în stradă aveau şi steagul Ro­mâ­niei, pe lîngă cel al Turciei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Europa League
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (1)
 •  22 Iunie 2008, 02:34

ia-ti ceva de baut

Vezi toate comentariile (1)
Comentează