INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FINALA GRUPEI C

“E meciul generaţiei”

Articol de , - Publicat duminica, 15 iunie 2008 00:00

“Tricolorii” sînt montaţi să bată Olanda, pe care o consideră favorită la cîştigarea trofeului continental.

E clar! “Tricolorii” au alt tonus. Alt moral. Rezultatele ex­ce­len­te din partidele cu Franţa (0-0) şi Italia (1-1) i-au schimbat. Se vede clar asta. Crisparea a dis­pă­rut. Sînt relaxaţi şi au chef să vor­bească despre ce urmează. “E me­ciul generaţiei noastre!”, a de­fi­nit Bănel Nicoliţă partida contra O­landei, de marţi. Stelistul a explicat şi de ce are evoluţii mai bune la Euro decît la Steaua: “Pentru că tot ceea ce s-a scris în ultima vreme de­spre mine m-a motivat foarte mult. Nu mă deranjează că mi se spune maratonistul. Eu alerg foarte mult, dar în folosul echipei”. Întrebat da­că portocaliii ar putea deveni cam­pioni europeni, Bănel a spus: “După ce rezultate au pînă acum, eu cred că da”.

“Să facem istorie!”

Daniel Niculae, omul care a scos penalty-ul cu Italia, a explicat: “A fost 11 metri clar. Dar nu mai contează. Trebuie să batem Olanda şi să facem istorie. Trebuie să cîş­ti­găm ca să nu depindem de nimeni şi de nimic. Cred că olandezii vor juca la fel de bine şi cu noi, chiar dacă sînt calificaţi”. Rugat să spună dacă rezultatele acestei generaţii sînt mai bune decît cele obţinute în era Hagi-Popescu, Nico a replicat: “Ce a fost atunci a fost atunci, ce e azi e azi. Nu cred că putem să facem comparaţii”.

“Ne putem califica”

Paul Codrea, titular în partida de vineri seara, crede că “Ro­mâ­nia era calificată dacă acel pe­nalty era transformat de Mutu. Se întîmplă însă oricui să rateze şi acum atenţia noastră se îndreaptă spre Olanda. Eu zic că ne putem califica şi nu trebuie să ne gîndim că vor juca împotriva noastră cu echipa a doua. Sîntem obligaţi să tratăm meciul foarte serios”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (21)
 •  17 Iunie 2008, 18:20

Asa va vreau, pe ei sa ne calificam sa trimite-m acasa campionii si vice ;)

 •  15 Iunie 2008, 21:13

Nu stiu de ce presa sportiva romana speculeaza cu privire la atitudinea Olandei.Are sau nu are incredere in echipa nationala?Nu stiu de ce tot insista sa faca comparatii intre generatii, mai ales in aceste momente cand nationala trebuie sa se concentreze pentru calificarea in sferturi.Comparatii sa tot faca, dar dupa turneul final, cand s-a tras linie.Este tracasant si pentru cei de azi si pentru cei de ieri.Tot efortul trebuie indreptat spre cum sa facem sa castigam calificarea in sferturi.

 •  15 Iunie 2008, 16:18

Olandezii vor juca la victorie, e meciul generatiei Mutu&Chivu prin care pot dovedi ca sunt mai buni decat Hagi&Popescu. Mult succes, baieti!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează