INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  NEMŢII SÎNT FERICIŢI, DAR DE-ABIA SE MAI ŢIN PE PICIOARE

“Epuizaţi”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iunie 2008 00:00

Ballack a declarat: “E o bucurie imensă, însă energia ne-a rămas la Basel. Trebuie să ne refacem pentru finala de duminică”.

S-a terminat, elveţianul Busacca a fluierat! Nemţii se îmbrăţişează, turcii s-au pră­buşit pe gazon, cu ochii în la­crimi.

Michael Ballack, căpitanul Mannschaftului, de-abia îşi mai găseşte cuvintele.

Dar zîm­be­tul îi luminează faţa obosită. “E o bucurie imensă. A fost o luptă teribilă şi o mare parte din energia noastră a rămas la Basel. Trebuie să ne refacem pentru finala de la Viena, mai avem trei zile”, spune mij­lo­caşul care se ţine cu greu pe picioare.Aceasta e şansa lui să cîştige ceva într-un se­zon în care a pierdut tot cu Chelsea.

Selecţionerul său, Joachim Low, nu ascunde: “Sîntem epuizaţi! A fost o luptă fantastică şi n-am cedat nici o clipă. La 2-2, echipa a reacţionat extraordinar, ceea ce demonstrează că avem un psihic puternic. Atunci am marcat un gol care i-a demoralizat pe turci”. A încheiat optimist: “Aştept cu nerăbdare finala. Germania poate conta pe noi!”.

6 şuturi cadrate au avut nemţii aseară, marcînd de trei ori; adversarii de la Basel au tras în patru rînduri pe poartă şi au înscris două goluri.

“Trăim un vis, iar cînd ne vom trezi vrem să fim campionii Europei! Am muncit mult şi trebuie să învingem şi în finală”
Schweinsteiger mijlocaş Germania

“Sînt trist, am eşuat atît de aproape de finală. Jucătorii ar fi meritat victoria, i-au făcut mîndri pe toţi turcii din lume”
Fatih Terim selecţioner Turcia

Eroul Lahm

Fundaşul de bandă al nemţilor, Philipp Lahm, a fost declarat ju­că­torul semifinalei de aseară. Fot­balistul de 24 de ani a marcat golul ce a dus Germania în a 6-a finală la campionatele europene, pînă acum “Mannschaft”-ul avînd trei trofee cîştigate în istoria Euro. “E unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea. Vreau titlul!”, a spus eroul german.

Emisii căzute

Televiziunea naţională a avut pro­bleme cu transmiterea meciului în două rînduri. O furtună vio­lentă ce a lovit Viena a afectat transmisia de la International Broadcast Center. Au căzut e­misiile în toată Europa, la posturile care au dat meciul. Timp de apro­xi­mativ 15 minute, telespectatorii nu au putut urmări semifinala, televizarea fiind reluată însă de fiecare dată şi dusă la bun sfîrşit pînă la urmă. Forţele de ordine au evacuat din cauza vremii şi 35.000 de fani care urmăreau meciul pe un ecran imens în centrul capitalei austriece.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (8)
 •  26 Iunie 2008, 12:39

Pentru "munchen", bai alifie chinezeasca ... o intrebare de trecere: Ai jucat vreodata fotbal si in ce liga? nu tin nici cu turcii nici cu nemtii dar la campionatul asta nemtii au fost sub orice critica si au castigat ca Italia.... Dupa cum vad, toata lumea se pricepe la fotbal si dau un exemplu pe un prieten care nici macar nu stie ce inseamna un ofside si imi spune de ce in meciul Italia-Romania la 1-0 au fost schimbarile F.Petre si Dica? cand trebuia atac..... deci prin urmare... ma

 •  26 Iunie 2008, 12:26

pt.YO unde apare un articol despre nemti apre si postarea ta plina de ura si lipsita de orice suport logic ,care e buba, ai dat cu jula si teau prins prin germania ,lasane ca mi se face mila de tine

 •  26 Iunie 2008, 10:46

"O furtună vio­lentă ce a lovit Viena a afectat transmisia de la International Broadcast Center" care se afla in Viena ... deci tu si toata europa si nu numai ati primit imaginile de la Viena...meciul a fost la Basel dar pctul de transmisie e la Viena. Inteles? Numa carcotasi domnle ;)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează