INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  DUMINICĂ, GRUPA A » TURCIA - CEHIA (ORA 21:45)

Finala grupei

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2008 00:00

Turcia şi Cehia se vor bate duminică în meci direct pentru a urma Portugalia în “sferturile” de finală ale Euro.

Totul e clar în grupa A. Portugalia e cali­fi­ca­tă,Elveţia e eliminată, iar învingătoarea dintre Turcia şi Cehia va merge în sferturile de finală. Toţi ochii vor fi duminică pe confruntarea de la Geneva, turcii şi cehii avînd în acest moment o linie de clasament identică.Ce se întîmplă dacă ambele echipe vor păstra egalitatea perfectă între ele şi după meciul direct? Conform regulamentului competiţiei, depar­ta­jarea se va face după loviturile de la 11 metri, care se vor executa la finalul celor 90 de minute de joc!

Arda “Hagi”

După victoria electrizantă cu Elveţia (2-1), obţinută prin golul marcat în prelungiri de Turan Arda - cel pe care presa de la Bosfor l-a comparat, uneori, cu Gică Hagi! -, turcii şi-au mutat gîndurile pe ul­ti­ma partidă din grupă. “Meciul cu Cehia este ca o finală pentru noi! Sper să jucăm mai bine cu ei decît cu elveţienii”, a declarat eroul otomanilor. “Nu ştiu şi nu cred că sînt al doilea Hagi. El era ini­mi­ta­bil! Îmi place să cred că voi avea şi eu acelaşi succes pre­cum ro­mâ­nul”, a mai com­pletat mijlocaşul lui Gala­tasaray.

“Ne vom da şi viaţa pe teren ca să ne calificăm. Nu putem rata o astfel de ocazie”, a promis Hamit Altintop. “Am re­năs­cut la golul lui Semih, am prins aripila reuşita din final a lui Turan Arda. Nu doar ei sînt eroii noştri, toţi jucătorii mei au fost fantastici. Vom bate Cehia du­minică!”, a prins glas şi “Împăratul” Fatih Terim.

Automotivare

Nici cehii nu se lasă. Selecţionerul Ka­rel Bruckner a mărturisit: “Sîntem ex­trem de motivaţi şi pregătiţi pentru a în­vin­ge Turcia şi a ne califica în faza ur­mă­toa­re”. Că­pitanul Ujfalusi face apel la mîn­dria jucătorilor: “Noi am visat să a­jungem cel puţin în primele patru echipe ale Europeila acest turneu, de aceea trebuie să batem duminică. Am pierdut nemeritat cu Portugalia. Nu trebuie să fim afectaţi. Să arătăm că sîntem învingă­tori”.

Poborsky: “Avem nevoie de noroc”

Fostul star al naţionalei Cehiei, Karel Poborsky, s-a declarat încrezător în şansele elevilor lui Bruckner de a face un turneu memorabil. “Avem mulţi tineri de excepţie, precum Sverkos, Matejovsky sau Fenin, cu care trebuie să atacăm fazele superioare. Însă avem nevoie de noroc şi să fim feriţi de ac­ci­den­tări. Şi, obli­ga­to­riu, vic­to­rie cu turcii”.

“Nu mă gîndesc decît la victorie cu turcii. Sîntem pregătiţi şi de penaltyuri! Vom învinge”
Marek Jankulovski fundaş Cehia

“Vom avea un moral extraordinar duminică şi ne vom asigura calificarea în sferturi”
Semih Şenturk atacant Turcia

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!
Special
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (1)
 •  13 Iunie 2008, 08:10

Puteti publica cumva toate criteriile pentru departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte? Pentru ca nu este deloc clar care sunt si nimeni, nici macar din presa, nu pare sa le stie. Multumesc!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează