INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PIŢURCĂ PREGĂTEŞTE DOUĂ SCHIMBĂRI PENTRU ITALIA

Forţe proaspete

Articol de , - Publicat joi, 12 iunie 2008 00:00

Selecţionerul vrea să întărească linia din faţa apărării, cu Codrea în locul lui Cociş, dar şi să dea puţin dinamism ofensivei, renunţînd la Nicoliţă pentru Florentin Petre.

În spatele porţilor închise de la AFG Arena din St. Gall, pe o ploaie mocănescă, Victor Piţur­că le-a predat ieri jucători­lor pri­mele scheme tactice pe care le pre­găteşte campioanei mon­dia­le. Aşa cum era de anticipat, selec­ţionerul va opera unele modificări în primul unsprezece faţă de par­ti­da de luni, cu Franţa, încheiată 0-0.
Nu vor fi multe, ci doar do­uă. Una în faţa apărării, alta în atac. În timpul antrenamentului de ieri, Piţurcă i-a folosit în for­ma­ţia titularilor pe Paul Codrea şi pe Florentin Petre. Închizătorul Sienei l-a scos din echipă pe Răzvan Cociş, iar mijlo­caşul lui ŢSKA Sofia i-a luat locul lui Bănel Nicoliţă pe extrema dreaptă

Încă un închizător şi un plus ofensiv pe dreapta

Victor Piţurcă a luat aceste de­ci­zii nu pentru că ar fi fost ne­mul­ţu­mit de evoluţiile lui Cociş şi Nicoliţă în partida cu Franţa, ci din consi­de­rente tactice şi de ordin fizic. În plus, pe lîngă factorul sur­priză, selec­ţionerul mizează şi pe prospe­ţi­mea lui Codrea şi Flo­rentin Petre. Primul a jucat doar 30 de minute con­tra “cocoşilor”, iar al doilea n-a evo­luat deloc.

Prin titularizarea lui Codrea, se­lec­­ţionerul urmăreşte să fortifice co­mpartimentul median cu încă un închizător, alături de Rădoi şi Chivu. Mai mult, jucătorul Sienei îi ştie pe de rost pe italieni, din Serie A, aces­ta putînd fi un atu pentru blo­ca­rea lui Grosso, Di Natale sau Del Piero. Folosirea lui Florentin Pe­tre are ca scop să ridice gradul de teh­­­ni­ci­tate şi viteză pe flancul drept, ţi­nînd cont de faptul că zvîr­luga de 32 ani conlucrează bine cu Contra pe faza ofensivă.

Atacăm tot cu Daniel Niculae

Accidentarea lui Ciprian Marica i-a dat peste cap planurile lui Victor Piţurcă. Selecţionerul ar fi vrut să-l utilizeze pe atacantul lui VfB Stut­tgart din primul minut cu Italia, dar şi-a reconsiderat ideile. Astfel, Piţurcă pare să mizeze în atac tot pe Daniel Niculae (foto jos), folosit şi la antrenamentul de ieri în echipa titularilor. “Nico” a fost apreciat în cadrul lotului pentru generozitatea la efort de care a dat dovadă cu Franţa, în timp ce despre Marius Niculae se discută că n-a intrat prea bine în meci, cînd a fost introdus în ultimul sfert de oră.

“Îmi doresc enorm să joc. Sînt pregătit şi cred că putem obţine un rezultat favorabil cu Italia”
Florentin Petre jucător România

176 de meciuri a jucat Codrea în Serie A şi Serie B.

5 goluri a marcat Florentin Petre la “naţională”, faţă de unul singur înscris de Nicoliţă.

Tensiuni aplanate

Problemele apărute în sînul “naţio­na­lei” între Mutu şi selecţioner, după meciul cu Franţa, sînt, cel puţin pe moment, închise. E liniştea de dina­intea partidei cu Italia, acolo unde Adrian Mutu ar putea fi decisiv. Le­gat de presupusul conflict cu selec­ţionerul Victor Piţurcă (foto), ata­can­tul naţionalei s-a rezumat la a declara că “nu este nimic adevărat”. La rîndul său, Piţurcă e de părere că echipa naţională l-a ajutat pe Mutu să-şi revină după scandalul de dopaj: “Cînd am preluat România l-am convocat, deşi venea după suspendare. «Naţionala» a jucat un rol uriaş pentru Mutu. El a evoluat bine şi la Fiorentina, dînd dovadă de mare caracter”.

Relaxare şi apoi analiză video

“Tricolorii” au primit ieri după-amia­­ză liber din partea selecţione­rului. Ei s-au plimbat în ju­rul cantonamentului de la Santispark şi s-au relaxat în sala de jocuri a complexului unde sînt găzduiţi. Daniel Niculae a făcut mici retuşuri la păr, Tamaş şi Florentin Petre s-au destins jucînd bowling, în timp ce Săpunaru, Goian, Codrea, Contra, Raţ şi Adrian Cristea (foto) au preferat bi­liar­dul. După relaxare, Chivu şi com­pa­nia au avut programată o şedinţă de studiu video al italienilor, pentru prima dată de la sosirea în Elveţia.

Antrenament oficial la St. Gall

FRF a anunţat UEFA că “naţionala” României nu va mai face antre­na­mentul oficial dinaintea meciului cu Italia pe stadionul Letzigrund din Zürich. “Tricolorii” se vor pregăti pînă azi pe AFG Arena din St. Gall. Piţurcă a decis aşa pen­tru a-i scuti pe jucătorii săi de un drum dus-întors de 160 kilo­metri, care ar fi fost parcurşi în două ore cu autocarul. “Ştim deja stadio­nul şi gazonul de la partida cu Fran­ţa şi nu avea rost să mai mergem şi joi”, a explicat un federal.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Superliga
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Fotbal mistuit de flăcări » Incendiul devastator a cuprins și stadionul: „Aerul continuă să fie irespirabil. Este un haos total”
Campionate
Fotbal mistuit de flăcări » Incendiul devastator a cuprins și stadionul: „Aerul continuă să fie irespirabil. Este un haos total”
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (65)
 •  12 Iunie 2008, 22:27

Trebuie sa fim alaturi de Mutu, trece prin niste momente grele. Lasati comentariile rautacioase, nu stiu cati dintre voi ati fost crescuti de bunici (eu da) si stiti ce inseamna sa pierzi pe cineva atat de drag. E un jucator profesionist si se va mobiliza. Hai Romania!

 •  12 Iunie 2008, 21:55

sunteti rai. eu cred ca echipa a stat destul de bine in teren. nu conteaza care a jucat mai bine. au fost o echipa. si daca fl. petre o sa fie surpriza care o sa ne aduca victoria? de ce nu. nu sunt dinamovista, dar nu cred ca suntem noi in masura sa ne dam cu parerea. altfel am fi fost o tara de antrenori.

 •  12 Iunie 2008, 18:05

Nush ce tot vorbiti de nicolita mancavash gura voastra ...vb numa prin faptul ca sunteti stelisti si ati prins drag de el?Ce a facut nicolita 90 de minute?.12 km atata tot va zuc eu..adik a fost cel mai bun om al meciului numai pt ca a alergat pe terenu ala pana i-a venit rau..nu avem nevoie de atleti neaparat in echipa ci de oameni mai tehnici..Dak mutu face un meci prost nu inseamna ca asa o sa o tina tot timpul.Tb sa le dea la toti o sansa va vada ce poate fiecare inclusiv lui Florentin.bafta

Vezi toate comentariile (65)
Comentează