INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BILETE EURO 2008

Încep rezervările pentru fazele superioare

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

Ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a anunţat că suporterii români îşi vor punea procura în curînd şi vouchere pentru meciurile României din fazele eliminatorii, în cazul în care "tricolorii" vor trece de faza grupelor. Federalul a mai anunţat: "În cîteva zile, FRF va pune în vînzare şi vouchere pentru meciurile României din fazele superioare ale turneului final". Zaharia a mai precizat: "Cele 34 de bilete oferite gratuit persoanelor cu handicap locomotor vor fi distribuite în colaborare cu Federaţia Română a Sportului pentru Persoane cu Handicap".  

Detalii despre voucherele pentru fazele superioare în situaţia în care echipa României se va califica în fazele superioare ale competiţiei Euro 2008.
Vor exista 3 tipuri de vouchere:

Rosu – pentru biletele aferente sfertului de finala
Galben – pentru biletele aferente semifinalei
Albastru – pentru biletele aferente finalei

Aceste vouchere se vor achiziţiona în avans, iar în eventualitatea calificării naţionalei în fazele superioare ale competiţiei se vor preschimba în bilete aferente meciurilor respective. Preschimbarea va avea loc în centrele speciale UEFA/FRF numite Team Ticket Point (TTP), centre ce vor fi amenajate în zone uşor accesibile fanilor din oraşele de desfaşurare ale fazelor superioare ale competiţiei (Basel si Viena).

În situatia în care echipa naţională nu se va califica, voucherele vor fi scadente şi decontabile în termen de 45 de zile de la terminarea competiţiei.

UEFA recomandă puternic implementarea acestui sistem de vînzare în avans prin vouchere a biletelor la meciurile din fazele superioare ale Euro 2008, deoarece:
- nu se vor amenaja case speciale la stadioane pentru vînzarea biletelor pentru suporterii echipelor calificate, singurul mod de achiziţie a biletelor fiind TTP-urile. Acestea vor avea capacitate scăzuta de manipulare a banilor, existînd astfel riscul de a nu se putea satisface toate solicitările.
- numarul de bilete solicitat de naţionala calificată în faza superioară a competiţiei va trebui comunicat către UEFA în maxim 2 ore de la terminarea meciului ce decide calificarea în faza superioară; în lipsa existenţei unui număr de bilete deja achiziţionat, există riscul de a nu se comanda cantitatea de bilete necesară suporterilor care vor dori să vizioneze meciul;
- nu se vor manipula sume mari de bani în Elveţia şi Austria, astfel scăzînd riscul de fraude.

Timpul de vînzare a biletelor, premergător meciurilor din sferturile de finală, semifinale şi finala, va fi foarte scurt, după cum urmează: o zi şi jumătate în cazul "sferturilor" (adică în preziua şi în ziua jocului respectiv), două zile şi jumătate în cel al semifinalelor (cu două zile înaintea meciului, în preziua sa şi în ziua disputării semifinalei).

Evident, voucherul nu va înlocui biletul, ci va reprezenta doar dovada plăţii acestuia, astfel încît se va evita manipularea unor mari sume de bani la Basel sau la Viena, fie şi în condiţiile în care organizatorii vor asigura securitatea punctelor de vînzare .

Şi posesorii voucherelor vor fi nevoiţi să depuna aceleaşi date personale (se vor adauga seria şi numarul Cărţii de Identitate), procesul aplicîndu-se şi persoanelor fără vouchere, dar care vor cumpăra bilete pentru fazele eliminatorii la faţa locului.

COTA DE BILETE ALOCATĂ ROMÂNIEI ÎN FAZELE SUPERTIOARE ALE EURO 2008

Sfert de finala Basel (21.06.2008): 5996 de bilete  
Sfert de finala Viena (22.06.2008): 6560 de bilete  
Semifinala Viena (26.06.2008): 6560 de bilete  
Finala Viena (29.06.2008): 9820 de bilete  
          
PREŢURILE BILETELOR PENTRU FAZELE ELIMINATORII (INCLUD TAXA DE OPERARE DE 10 EURO/BILET)
SFERTURILE DE FINALA
Categoria I:                190 euro
Categoria a II-a:        120 euro
Categoria a III-a:        70 euro

SEMIFINALE

Categoria I:                310 euro
Categoria II-a:           190 euro
Categoria a III-a:        90 euro

FINALA
Categoria I:                560 euro
Categoria a II-a:        345 euro
Categoria a III-a:      170 euro


Citește și:

„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
 •  05 Februarie 2008, 22:25

Le asteptam !!! PS Gasiti o alta traducere pentru "strongly recommends". In romana nu suna bine "recomanda puternic" (care-i traducerea ad-litteram). E mai bine spus "recomanda calduros".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează