INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  INTERVIU GSP ADVERSARUL PRIN OCHII OFICIALILOR

“Italia nu se va deschide”

Articol de , - Publicat joi, 12 iunie 2008 00:00

Ionuţ Lupescu crede că echipa lui Donadoni ştie să fie şmecheră, “să obţină un rezultat atunci cînd are nevoie de el”, dar “atuul nostru este moralul extraordinar după 0-0 cu Franţa”.

– Domnule Lupescu, toţi jucătorii consideră un avantaj că jucăm împotriva unei Italii rănite.
– Eu nu sînt de acord cu asta! Da, ştiu că se zice că vor risca foarte mult, că vor lăsa spaţii în apărare. Eu spun însă că nu va fi aşa!

– Păi, cum va fi?
– Nu va fi bine pentru noi. Să nu credem că Italia nu ştie să obţină un rezultat foarte bun fără prea mu­lte ris­curi! Să fim serioşi! E o e­chi­­­pă prea versată, care ştie să ob­ţi­nă vic­torii fără să lase spaţii ad­ver­sarului.

– Asta înseamnă că n-avem nici o şansă cu ei?
– Nu, n-am spus nici o clipă aşa ceva! România are acum un a­van­taj uriaş. Remiza cu Franţa le-a dat mare încredere acestor băieţi şi as­ta înseamnă enorm. Jucătorii noştri au simţit acum că se pot ridica fără probleme şi ei la nivelul unei astfel de competiţii.

– Înaintea acestui meci se vorbeşte foarte mult şi despre poveştile cu imigranţi români din Italia.
– Ăsta e un lucru foarte urît. Nu înţeleg de ce se dă şi o co­no­taţie politică acestui meci. Tre­bu­ie să se înţeleagă clar că va fi doar o partidă de fotbal între două ţări parti­ci­pan­te la Euro 2008.

“Liga încă face blaturi!”

– Dumitru Dragomir a spus că nu vrea să facă niciodată echipă cu dumneavoastră.
– Dragomir nu vrea să facă echipă cu mine?! Foarte bine! Nici eu nu vreau să fac echipă cu el. Adi­că să mă ferească Dumnezeu să fac echipă cu el!

– De ce spuneţi asta?
– În primul rînd, pentru că noi, la FRF, am reuşit să ne ţinem de­par­te de blaturi, dar aceste practici au ră­mas la Liga Profesionistă de Fotbal!

“Coechipierii mei sînt Mircea Sandu şi Bela Kassai! Cu ei am lucrat şi a fost bine. Nou-ve­niţii n-aveau putere, de-aia li s-au dat comisiile şi delegările. Dar lucrurile astea se obţin prin competenţă, nu prin şantaj!”
Dumitru Dragomir în urmă cu 5 zile

Comitet Executiv la Santispark

Premieră în fotbalul românesc. Pentru prima dată în istoria de 99 de ani a Federaţiei, Comitetul Exe­cu­tiv al FRF va ţine o şedinţă în străinătate! Preşedintele Mircea Sandu a convocat pentru astăzi “guvernul fotbalului românesc” la o întrevedere specială la hotelul Santispark din localitatea Abtwil, cartierul general al “naţionalei” pentru meciurile cu Franţa şi Italia. Scopul reuniunii Comitetului Exe­cutiv este acela de a valida rezultatele şi clasamente din sezonul 2007/2008.

2 victorii am obţinut contra Italiei, din 14 confruntări directe. Golaveraj: 10-24.

19 ani au trecut de cînd n-am mai marcat în poarta Italiei. Ultima reuşită, Sabău în România - Italia 1-0.

“Românii sînt hoţi de găini!”

Jurnaliştii francezi nu se pot abţine să ne ironizeze. De această dată au fost taxaţi chiar de propriile autorităţi. Luni, după meciul “tricolorilor”, Dominique Gri­mault, analist la emisiunea 100% Euro, moderată pe M6 de soţia lui Raymond Domenech, a afirmat: “Jucătorii români sînt nişte hoţi de găini!”. În fran­ce­ză, poate fi şi o expresie pentru “ţi­gani”. De aceea, Consiliul Naţional Francez al Au­dio­vizualului a re­ac­ţio­nat prompt. A avertizat postul M6, care, dacă va mai primi un “gal­­ben” în următorii trei ani, va fi şi a­men­dat usturător. În acelaşi timp, Gri­mault ar putea plăti şi mai scump: să nu mai participe la emi­siune!

Cîntaţi imnul!

Antena 3 şi News FM îi cheamă pe toţi românii să fie alături de echipa naţională la Euro 2008 şi să cînte alături de “tricolori” imnul Româ­niei. Site-urile www.antena3.ro şi www.newsfm.ro pun la dispoziţia tuturor imnul în format pdf, iar astăzi şi mîine promoterii Antena 3 şi News FM vor distribui pliante cu imnul de stat şi cu programul com­pe­tiţiei în centrul Bucureştiului şi în locaţiile în care au fost am­pla­sate ecrane gigant pentru ur­mă­ri­rea meciului cu Italia.

“Nu pierdem cu Italia!”

Cosmin Contra (foto) a fost pre­zent ieri pe chatul oficial al Euro 2008, unde a stat timp de o ju­mă­tate de oră. Românul a fost asaltat cu în­trebări puse de fani din toată Euro­pa, cele mai frecvente refe­rin­du-se la jocul de mîine, cu Italia. “Mi-ar plăcea să batem cu 1-0 sau 2-1, dar şi un egal m-ar mulţumi, atît timp cît nu pierdem”, a spus “Guriţă”, care crede că “squadra azzurra” nu este de­mo­ra­lizată după acel 0-3 cu Olanda: “Italia va fi foarte mo­tiva­tă, deci mai pe­ri­cu­loasă. Trebuie să învingă şi acest lucru poate fi un avantaj pentru noi. Sper să cîştigăm unul din ur­mă­toarele două jocuri pentru a ne califica mai departe”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Superliga
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
„Cutremur” la gigantul din Seria A! Și-a dat afară antrenorul după 4 etape: „Decizie în interesul clubului” » Cine e favorit să fie numit în locul lui
Campionate
„Cutremur” la gigantul din Seria A! Și-a dat afară antrenorul după 4 etape: „Decizie în interesul clubului” » Cine e favorit să fie numit în locul lui

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează