INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA - BELARUS 0-1

L'Equipe a făcut praf naţionala Franţei » Între catastrofă şi agonie

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2010 00:00

L'Equipe desfiinţează noua echipă a Franţei, "care e la nivelul celei vechi. Pierde şi nu vrea să vadă lumina, confirmînd cea mai profundă criză din ultimii 30 de ani".

De la "Victorie sau neant", L'Equipe a trecut într-o singură zi la "Catastrofal", criticînd startul fals în grupa D: "Noaptea va fi lungă. Era Blanc a început cu o înfrîngere crudă la 4 minute de final. Am trăit un nou cataclism şi eşecul va fi un handicap teribil în cursa pentru calificare. Noua echipă e la nivelul celei vechi: pierde şi nu vrea să vadă lumina. Sîntem în cea mai profundă criză din ultimele 3 decenii. Fotbalul francez este în agonie şi principalii vinovaţii nu mai sînt aici, iar Blanc trebuie să se lupte pe ruine. Nu e de ajuns să-l inviţi pe Zidane la Clairefontaine şi să distribui versurile Marseillezei ca să relansezi echipa. Timpul presează şi e nevoie de cei mai buni, Ribery, Evra şi Toulalan, ca să evităm alt dezastru".

Cotidianul francez face şi radiografia slăbiciunilor echipei: "Albaştrii au fost apatici, fără talent tehnic şi mobilitate, cu o teribilă dezordine în ofensivă. Axul central aglomerat, flancurile prost ocupate, permiţînd celor două linii de 4 ale bieloruşilor să gliseze fără a avea migrene. Doar Valbuena, intrat în locul lui Remy, a mai înviat jocul. Golul lui Kisliak a fost o lovitură de pumnal într-o inimă prea tînără. Cînd întorci prea repede pagina, îţi asumi riscul să rămînă albă. Ne-a bătut o trupă modestă şi ne aşteaptă alt calvar ca să ajungem la CE 2012. Trebuie să facem o faptă de vitejie marţi, la Sarajevo, dar nimeni nu ştie cum!"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Liga 2
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
fcuniversitatea.tk
fcuniversitatea.tk  •  05 Septembrie 2010, 12:08

florinense:Tu nici la FIFA pe pc nu te pricepi ba ci0roi prost.

gargan
gargan  •  05 Septembrie 2010, 09:19

Amice "scriitor", Daniel Scorpie, vezi că ai folosit greşit cuvântul "fals". Caută prin DEX... Ceea ce a făcut Franţa a fost cât se poate de adevărat...

florinense
florinense  •  05 Septembrie 2010, 01:20

LAURENT BLANC VA FACE TREABA BUNA LA FRANCEZI!!!! ARE NEVOIE DE TIMP PT A RECONSTRUI NATIONALA DIN TEMELII!!!!! SI ASTA V-O SPUNE UN OM CARE CHIAR SE PRICEPE LA FOTBAL!!! VA MULTUMESC@!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează