INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI » OLANDA - ITALIA (LUNI 21:45, TVR1)

“Mănînc mingi şi cartonaşe”

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2008 00:00

Gattuso ne asigură că rămîne un pericol în teren şi în afara lui. Dar şi un izvor nesecat de pilde şi bună dispoziţie.

Chiar înainte să plece la Euro, ita­lienii au văzut un film despre Mafie. În Austria nu mai au nevoie de spectacol. Îl asi­gură în cantonament doi actori ta­len­taţi. Pe Cassano îl ştiam şi nimic nu mai surprinde. Surpriza vine de la Gattuso, care a oferit replici spu­moa­se. De prima pagină.

S-a încălzit rapid, fără stret­ching sau ture de teren. Nu conta vre­mea răcoroasă de afară. “Spi­ri­tul e acelaşi ca la Mondiale. Îi vom în­frunta pe toţi cu cuţitul între dinţi. Dar să fie clar: nu am venit la Euro îngîmfaţi şi să fim şefii clasei. Adrenalina e în creştere şi deja simt arsuri prin stomac. Ştiu că n-am fă­cut un sezon strălucit, dar am ră­mas acelaşi. În teren, mănînc mingi şi cartonaşe”. Atmosfera e bu­nă, deşi Cassano mai sare calul: “Vreţi să aflaţi dacă Antonio rîde? Şi ce, ar tre­bui să plîngă? S-a inte­grat bine în grup şi, dacă el se simte OK, noi sîntem la fel”.

Se teme de arbitru

Gattuso nu-i speriat de olan­dezi, cît de arbitrul partidei de de­but, suedezul Frojdfeldt: “Îmi a­min­­tesc de el, ne-a fluierat cînd am re­mizat cu Lituania, la Napoli, şi era să ne compromitem calificarea. Fi­zic, e o mare bestie” . Nu se te­me nici de ultimii adversari din gru­pă, per­­miţîndu-şi o glumă la adre­sa Car­­lei Bruni, soţia lui Sar­ko­zy: “Nu ştie cu cine să ţină, Franţa sau Italia? E importantă, stă cu pre­­­­şedintele. Poate se împarte în două , doar face reclamă la Fiat”.

Fenomenul e Toni

Rino mizează pe Toni la Euro: “Luca nu e un estet, joacă pentru echipă şi face diferenţa. Poa­te transforma în gol un aut sau o pasă proastă”. Şi-a rezervat replică şi pentru Mourinho. “Îmi place, a dovedit că posedă două ouă foarte mari. Are ideile lui şi merită respect. Vorbeşte italiana mai bine ca mine. E bine pentru că a venit în Italia, păcat însă că s-a orientat la Inter”.

S.O.S. defensiv! S-a lovit şi Panucci

Cu trei zile înaintea debutului cu Olanda, Italia riscă să piardă alt titular. Tot din apărare! Cannavaro şi-a rupt luni ligamentele gleznei, iar aseară s-a accidentat şi Panucci (foto). La singurul antrenament de ieri, fundaşul Romei s-a lovit, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc!, ca şi că­pitanul. La mijlocul şedinţei, după o serie de sprinturi, Christian s-a oprit brusc şi s-a aşezat pe gazon, ţi­nîndu-se de genunchiul drept. Ime­diat medicii şi masorii au intrat ca să-i pună o pungă cu ghea­ţă la locul dureros. Grimasa şi pum­nul încleştat dau de înţeles că sufe­rise ceva serios. A cedat un liga­ment? Panucci şi-a aruncat vesta nervos şi a ieşit şchio­pătînd, dar pe picioare, mer­gînd la vestiare cu doctorul Ferretti. Se reface în 6 zile, pînă la jocul cu România?

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
 •  07 Iunie 2008, 11:38

Gattuso..compagnione..manca il cazzo et le palle di Mutu et Chivu

 •  07 Iunie 2008, 09:55

bah dur rau mai e gattuso

Vezi toate comentariile (2)
Comentează