INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2012

Nicolae Grigorescu analizează arbitrajul din debutul Euro: ”Trei penalty-uri neacordate”

Arbitrul sloven Damir Skomina i-a disperat pe olandezi în meciul cu Danemarca
Arbitrul sloven Damir Skomina i-a disperat pe olandezi în meciul cu Danemarca

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 14:59

Ultimul reprezentant al arbitrajului românesc la turneele finale, CM '98 şi Euro 2000, consideră că greşelile cavalerilor fluierului din primele partide de la Europeanul din Polonia şi Ucraina sînt în nota celor din Liga Campionilor şi de la CM 2010.

Patru greşeli majore de arbitraj au fost reţinute după prima rundă de la Euro 2012. Trei penalty-uri clare ca lumina zilei neacordate Greciei, Olandei şi Irlandei şi o eliminare gratuită a elenului Papastathopoulos. "Comisarii" sînt spaniolul Velasco Carballo, slovenul Damir Skomina şi olandezul Bjorn Kuipers, care nu figurează în brigăzile delegate la meciurile din runda secundă, programate pînă mîine.

Fostul asistent FIFA, Nicolae Grigorescu, care are în CV participări la CM '98 şi la Euro 2000, face o scurtă radiografie a arbitrajelor din primele opt meciuri: "Consider că este în nota ultimei ediţii a Ligii Campionilor şi a Mondialului din 2010, cu greşeli acceptabile, nu îngrijorătoare".

Grig pune pe seama lipsei de comunicare faptul că olandezul n-a dat 11 metri Irlandei, la faultul asupra lui Robbie Keane, în finalul meciului cu Croaţia, 1-3: "A fost penalty clar, dar semnalul trebuia să-l primească de la arbitrul adiţional, deoarece acesta avea o vizibilitate mai bună decît centralul la faza respectivă".

Grig explică şi de ce s-ar fi impus indicarea punctului cu var la henţurile comise în careu de polonezul Perquis, la 1-0 cu Grecia, şi de danezul Lars Jacobsen, în finalul meciului cîştigat de nordici, 1-0 cu Olanda: "Apărătorii au avut mîinile depărtate de corp cu scopul de a mări suprafaţa de blocare a mingii".

"Cei de la UEFA îi sancţionează mai drastic pe arbitri pentru tolerarea brutalităţilor decît pentru neacordarea unui penalty la limită" (Nicolae Grigorescu, observator UEFA)

"Ritmul de joc mi se pare mult mai scăzut decît la precedentele turnee finale. La Euro 2000 aveam cîte 20-30 de faze într-un meci, iar acum asistenţii au de rezolvat două-trei situaţii grele" (Nicolae Grigorescu, observator UEFA)

Greşelile de arbitraj din runda I

- Polonia - Grecia 1-1. Velasco Carballo (Spania) a refuzat un penalty Greciei, henţ Perquis, şi l-a eliminat gratuit pe grecul Papastathopoulos

- Olanda - Danemarca 0-1. Damir Skomina (Slovenia) nu a acordat penalty Olandei, henţ Lars Jacobsen în minutul 90

- Irlanda - Croaţia 1-3. Bjorn Kuipers (Olanda) N-a dat penalty Irlandei, la 1-3, pentru un fault comis de Schildenfeld la Robbie Keane

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
booba
booba  •  13 Iunie 2012, 17:55

polonia trebuie sa se califice din grupe, dupa cit au investit. O sa-i fure pe saracii cehi.....

steaua1986forever
steaua1986forever  •  13 Iunie 2012, 17:55

Pai daca nu au si ei arbitraje "de tip Tudor" care dau penalty si daca se impiedica jucatorii fara minge....Aia isi spargeau capetele prin public si culmea, nu a oprit nimeni meciul, nu a pierdut nimeni meciul la "masa verde", etc..Cum se face asta? Si vin niste fosti arbitri comunisti (aka SPAGARI NOTIRII) de tip Craciunescu, Porumboiu, Grigorescu, Valcea si altii ca ei sa ne 'invete' cum e cu arbitrajul asta....Chiar nu le e rusine?

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Iunie 2012, 17:45

Extraordinar ! Lasa-i pe aia si vezi ce dracu faceti cu prostii nostri ! Nu sunteti deloc in pozitia sa analizati pe altii !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează