INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MAI SÎNT 5 ZILE PÎNĂ LA EURO

“Nu sînt un erou!”

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iunie 2008 00:00

Cristi Chivu vrea ca lumea să nu se mai gîndească la problemele sale la umăr, ci să se concentreze la turneul final.

– Cristi, o victorie la scor cu Muntenegru. Mulţumiţi de ultimul test înainte de Euro?
– A fost un meci util, un bun test de pregătire. Pe alocuri sîntem mulţumiţi, dar să nu uităm că Muntenegru ne-a chinuit în prima repriză. Nu am evoluat ex­tra­ordinar, dar în final a ieşit totul aşa cum ne-am propus.

– Aţi început greu partida, v-au surprins adversarii?
– În săptămîna dinaintea me­ciului am lucrat foarte mult fizic şi asta s-a văzut. Nu ne-a fost tea­mă de accidentări, dar probabil că lipsa de prospeţime şi tensiunea dinaintea turneului final şi-au pus amprenta asupra jocului.

– E greu să începi cu un pe­nalty încă din minutul 1?
– E foarte greu, dar îi mul­ţu­mim “Pisicii” Lobonţ că ne-a sal­vat!

“Nu mă tem de nimeni!”
– Mai sînt 7 zile pînă la me­ciul cu Franţa. Au început să se simtă emoţiile?
– Eu nu am emoţii, chiar deloc. De ce aş avea? Joc la un nivel înalt de foarte mult timp, la fel ca şi mulţi colegi de-ai mei. Mergem la Euro să arătăm că merităm să fim la un turneu final.

– Spaniolii ne văd printre favoritele la titlul european, iar adversarii din grupă ne laudă!
– Important e cum vom juca noi. Vrem rezultate şi vrem să tre­cem de grupe. Ne respectă, la fel cum facem şi noi cu ei.

– Crezi că trecem de grupe?
– Orice este posibil. Noi sîntem în­crezători în şansa noastră şi o vom juca pînă la epuizare.

Nu sînt de speriat
– Cum ţi s-au părut Franţa, Ita­lia şi Olanda în amicalele dis­putate?
– Nu analizez prestaţia unei e­chipe după ce-am văzut la te­le­vi­zor. Au fost simple meciuri de pre­gă­tire, miza la CE va fi alta. Noi a­vem stilul nos­tru de joc, iar ad­ver­sa­rele noastre ştiu asta.

– Fanii au avut un mesaj spe­cial: “Europa, nu ne subestima!”
– Sînt sigur că nimeni nu ne sub­estimează şi că sînt de multă vreme cu ochii pe noi. Am cîştigat grupa din preliminarii şi am avut continuitate în rezultate în ultimii doi ani.

59 de selecţii are Chivu la echipa naţională, pentru care a marcat de trei ori

9 meciuri a jucat Chivu în preliminariile pentru Euro, toate ca titular

806 minute a evoluat Chivu în preliminariile pentru Campionatul European

“Terminaţi cu umărul!”
– Cum te simţi? Care e situa­ţia cu umărul?
– Hai s-o lăsăm baltă cu umă­rul! Se face atîta tam-tam de fie­ca­re dată, după fiecare an­tre­na­ment, că îmi pun gheaţă. E nor­mal, am probleme, umărul se in­fla­mea­ză. Nu mă plîng, strîng din dinţi de mai bine de trei luni pentru că marea mea dorinţă a fost să joc la acest Euro! Nu sînt un erou, îmi fac doar da­toria pentru echipa naţională!

“Mourinho îl place”
Chivu nu trebuie să-şi facă griji în privinţa viitorului său la Inter. E pă­rerea lui Ioan Becali (foto), care a declarat în presa italiană că “ami­cu­lui meu Mourinho îi place mult Chivu. De aceea nu cred că Inter vrea să-l vîn­dă acum. Dar, la fel de adevărat e că, dacă Barcelona face o ofertă de 20 de milioane de euro, s-ar putea discuta”.

Emeric Ienei: “ Dică nu va fi titular”

Emeric Ienei nu crede că Nicolae Dică (foto) va juca din primul minut în prima partidă de la Euro, în ciuda “du­blei” spectaculoase izbutite contra Muntenegrului. “Cele două goluri nu-i garantează lui Dică locul de titular! Prin prisma jocului colec­tiv, nu cred să intre în calculele lui Pi­ţur­că pentru primul «11»”, a de­cla­rat antrenorul care a condus Ro­mâ­nia la Euro 2000.

Reacţii în presă

“România nu-i doar Mutu

Succesul clar cu Muntenegru bagă frica-n italieni. Giampierro Timossi, trimisul “Gazzettei dello Sport”, a remarcat că “grupul reunit în jurul lui Mutu şi Chivu e puternic. Echipa înscrie şi oferă spectacol. Cele «Trei Graţii» ale grupei C sînt avertizate: nimeni nu trebuie să subevalueze România! E ade­vărat, are ceva probleme defensive. Fără veriga Goian în centru, lanţul Lobonţ - Goian - Chivu - Mutu se rupe. Cuplul actual, Tamaş şi Radu, nu pare la înălţime, dar Piţurcă, poreclit Satana, va inventa ceva. Alături de «primarul» Mutu, au strălucit Chivu, care i-a dat un assist de aplaudat şi a asi­gurat geometria la mijloc, şi Dică, autorul «du­blei»”.

Hagi: “Sînt soluţii”
Prezent ieri, în Constanţa, la finala primei ediţii a Cupei “Hagi-Voda­fone”, “Regele” s-a arătat mulţumit de testul “naţionalei” contra Mun­te­ne­grului: “Am obţinut un rezultat care dă încredere. Impor­tant e că nu s-a accidentat nimeni. Piţi ştie mai bine ce a urmărit contra Mun­te­ne­gru­lui. Repriza a doua cred că l-a bucurat pentru că i-a arătat că sînt soluţii”.

Azi merg în Elveţia
Echipa naţională pleacă în această dimineaţă spre cantonamentul din Elveţia, unde prima reprezentativă va avea sediul central la hotelul San­tispark. Delegaţia României va face deplasarea în Ţara Cantoanelor cu un charter, care va decola la ora 11:30, de pe aeroportul “Henri Coan­dă”. Componenţii “naţionalei” care au primit ieri liber din partea selec­ţio­nerului au astăzi programat un antrenament deschis publicului pe AFG Arena, din St. Gallen.

“Din păcate, nu am făcut o partidă prea bună cu Muntenegru, chiar dacă am cîştigat la scor! Oboseala de după antrenamente s-a resimţit din plin”
Mirel RĂDOI mijlocaş România

“Trebuie să fim realişti, pornim cu şansa a patra în grupa de la Euro. Toţi cei care vom intra pe teren vom face totul pentru a cîştiga”
Cosmin Contra fundaş România

“La Euro, presiunea va fi pe adversari, nu pe noi. Vom face tot posibilul să cîştigăm toate partidele şi să ieşim din grupe”
Sorin Ghionea fundaş România

“Am băgat spaima în adversari, încă din preliminarii. Am avut momente dificile, cînd nu am fost concen­traţi, dar mai bine acum decît la Euro”
Răzvan Cociş mijlocaş România

“Partida cu Munte­negru a venit ca un test excelent. Dacă la Euro pierdem primul meci, asta e, strîngem rîndurile şi riscăm în celelalte meciuri”
Marius Niculae atacant România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
 •  02 Iunie 2008, 11:06

erou? hai mars deaicea poate erou la scarpinat in direct

 •  02 Iunie 2008, 10:57

ce poala mea de stelist a scris articolul asta? De ce ma rog singurul nume scris in intregime cu majuscule e a lui Racoi,si nu al lui chivu spre exemplu

 •  02 Iunie 2008, 02:20

Da, dom'le. Si 'AMICUL MEU' Abramovich spune ca ii place mult Chivu. Deci nu are de ce sa fie speriat. Daca amicul lui beecali brother nu o sa-l mai vrea in echipa, o sa vorbesc eu cu AMICUL MEU din Londra. Nu este nici o problema. Problema e ca si rezolvata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează