INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA - ROMÂNIA 1-1

“Să batem Olanda!”

Articol de , - Publicat sambata, 14 iunie 2008 00:00

Chivu cere un meci mare marţi.

- Cristi, avem două puncte. Ce va fi contra Olandei?
- Trebuie să cîştigăm neapărat. Numai aşa putem fi siguri că vom depăşi faza grupelor! Cuvîntul de ordine la noi în vestiar este unul singur: victoria!

- E bună remiza cu Italia?
- Să nu-l mîniem pe Dumnezeu! Am muncit foarte mult, am alergat, am reuşit să ne creăm ocazii, dar am avut şi noroc. Pînă la urmă, rezultatul este echitabil. Sînt fericit că nu am pierdut deloc pînă acum!

- Un punct cu Franţa, unul cu Italia. Mulţumit?
- Avînd în vedere că am jucat cu vicecampioana şi campioana mon­dială, e bine. Sînt rezultate im­por­tante pentru fotbalul româ­nesc! Nu avem de ce să fim supăraţi!

- A fost greu?
- Am arătat că avem valoare. Am demonstrat că sîntem o echipă cu suflet mare: am muncit, am suferit, ne-am bucurat!

- Ai fost aproape de a marca...
- Da, asta e! Mingea a lovit bara. Nu-mi pare rău că nu am marcat, poate o voi face cu Olanda!

Mircea Lucescu: “Să fim mulţumiţi”

Mircea Lucescu s-a declarat încîntat de evoluţia României: “Să fim mulţumiţi de rezultat! Echipa noastră a jucat foarte bine, s-a apărat organizat”. Antrenorul lui Şahtior a lăsat însă impresia că ar fi fost loc şi de mai bine: “Cu mai multă încredere am fi putut să cîştigăm, trebuia să menţinem puţin mai mult posesia mingii”.

“Ceea ce am realizat acum depăşeşte performanţele Generaţiei de aur! Este mare lucru să joci de la egal la egal cu campioana şi cu vicecampioana mondială. I-am avut în mînă, îmi pare rău că nu am învins!”
Marius Niculae atacant România

“Nu putem fi bucuroşi după un egal, fie el şi cu campioana mondială! Ar fi culmea să terminăm neîvinşi grupa, dar să nu mergem mai departe!”
Răzvan Cociş mijlocaş România

“Am avut puţin ghinion, însă e bine că nu am pierdut! Sper ca pînă la meciul cu Olanda să ne recuperăm foarte bine şi să fim proaspeţi!”
Bănel Nicoliţă mijlocaş România

“Am avut ocazii uriaşe, dar mingea n-a vrut intre în poartă. Am abordat meciul cu o stare de spirit şi o agresivitate complet diferite faţă de debut, dar n-am învins”
Andrea Pirlo mijlocaş Italia

Depindem de Van Basten
Întrucît Olanda (6 puncte) e deja calificată de pe primul loc, putem spera că trupa lui Van Basten îşi va menaja mai mulţi titulari în partida cu noi, de marţi. Mai mult, batavii au interesul să ajute România (2 puncte) să se califice în “sferturi” în dauna Italiei (1p) şi a Franţei (1p). Motivul? Adversara din semifinale a Olandei ar putea fi chiar ocupanta locului secund din grupa noastră, iar portocaliii ar prefera o echipă teoretic inferioară.

“Puţin dezamăgit!”
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat la finalul partidei: “Dacă mi-ar fi spus cineva înainte de meci că o să facem egal cu campioana lumii, aş fi spus că e bine. Dar acum, după joc şi după penalty-ul ratat, sîntem puţin dezamăgiţi! Totuşi, cred că rezultatul este echitabil! Avem şanse mari de a ne califica!”. Preşedintele Mircea Sandu l-a completat: “Se putea mai mult! Am avut şi şansă, dar şi multe ocazii!”.

“Ne-am creat multe ocazii, dar a trebuit să ne mulţumim cu o remiză. Nu vorbesc despre obicei despre arbitraj, însă n-a fost ofsaid la golul lui Toni. Arbitrii sînt contra noastră la Euro
Roberto Donadoni selecţioner Italia

“SuperBuffon, dar n-am reuşit decît un egal. Calificarea s-a îndepărtat şi ne jucăm ultima şansă cu Olanda, contra căreia s-ar putea să nu ne fie de ajuns victoria”
Corriere della Sera cotidian italian

“De la înger la demon, Mutu a terminat meciul în lacrimi. Decarul român a avut şansa să decidă meciul, dar Buffon şi-a salvat echipa. Italia poate fi fericită că mai e la Euro”
De Telegraaf cotidian olandez

“Remiză cu România. Acum e situaţia e dură. Italia trebuie să spere la un miracol”
Corriere dello Sport cotidian italian

“Spectacol de zile mari. Meci dramatic, cu doi portari în zi extraor­dinară, un penalty ratat de Mutu şi un gol anulat eronat lui Toni”
Gazzetta dello Sport cotidian italian

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (68)
 •  14 Iunie 2008, 15:30

Va gandeati voi ca dupa doua meciuri , cu Franta si Italia , o sa avem 2 puncte ? Nu cred... asa ca nu-i mai vorbiti de rau pe fotbalistii nostrii... Bravo lor ca au facut ce au facut pana acum.Si chiar daca o sa piarda cu Olanda la scor, desi eu nu cred asta,tot o sa fie cea mai buna echipa a Romaniei de pana acum

 •  14 Iunie 2008, 14:51

pt x: consuelo a nascut...cat despre afirmatia ca mutu este ''cel mai ratat fotbalist din istoria romaniei'' nu o luam in considerare pt ca vine d la o nulitate...fa un bine si doneaza-ti organele pt ca tu faci degeaba umbra pamantului

 •  14 Iunie 2008, 14:21

Daca noi avem suporteri ca unii ce jignesc eforturile , ce or fi facand cei ai campioanei si vicecampioanei ?? Mai mult....unii cred ca arbitrii... ne-au ajutat! Da , era unul dintre ei verisorul ...cumnatul...fratele...A, si golul dat de MUTU a fost din offside ....nu? Penalty-ul a fost gratuit ..da? ( se juca cu proceduri de.... wrestling ...iar arbitrul nu stia ca este permis!) Buffon e un portar caruia oricine i-ar fi dat gol, nu? Maniem pe DUMNEZEU cu astfel de ganduri!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează