INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIENII SÎNT DISPERAŢI DUPĂ GOL

“Să înscrie şi Buffon!”

Articol de - Publicat joi, 12 iunie 2008 00:00

Toni e motivat şi optimist. “Am pierdut o bătălie, nu şi războiul. Nu contează decît victoria contra României şi n-are importanţă cine va da gol”.

Ziua dedicată pentru lingerea rănilor a trecut. Gaura pro­vo­cată de eşecul cu Olanda nu s-a închis încă, dar italienii dau im­presia că s-a cicatrizat. La uni­son, adversarii noştri de mîine în­cearcă să emane optimism, mo­ti­va­re şi unitate.

Conferinţa de presă de ieri s-a vrut un mesaj că “squa­dra azzu­rra” a trecut peste şoc şi că meciul cu România e capital pentru su­pra­vieţuire.

“Sîntem campionii mon­di­ali şi sigur, dacă am rejuca partida cu Olanda, nu am mai pierde cu 3-0. Am comis destule erori, dar în re­priza a doua, cu mai mulţi jucători ofensivi, am realizat un meci mult mai bun. Din păcate, am ratat o­ca­ziile cre­a­te. Am pierdut însă doar o bătălie, nu războiul. Sîntem con­cen­traţi şi conştienţi că împotriva Ro­mâniei n-avem decît varianta vic­toriei, chiar dacă ar trebui să în­scrie Buffon. Dacă vom învinge vi­neri, to­tul se schimbă”, spune Toni.

Grosso ameninţă: “Batem ori murim!”

Şi rezervele vor să emane în­credere. Grosso, introdus luni după pauză, ne avertizează: “Nu sîntem mămoşi şi criticile ne-au picat bine. Acceptăm eşecul de la debut şi am transformat totul în energie po­zi­ti­vă. Vrem să refacem ce am stricat. Ba­tem împreună Româ­nia ori mu­rim!”.

Donadoni susţinut

Zambrotta a căutat să de­mon­teze varianta rupturii între echipă şi selecţioner. “Nimeni nu se gîn­deşte la Lippi sau la un alt antrenor. Sîn­tem alături de Donadoni şi mer­gem cu el pînă la capăt. E inutil să ne la­mentăm, pentru că am ajuns la răs­cruce de drumuri. Meciul cu Ro­mânia e un clasic duel de a fi sau a nu fi. Trebuie să luptăm şi să cîş­ti­găm”, zice noul fundaş milanez.

“Sportul ne va uni”

Italienii vor ca meciul de mîine să lase deoparte orice conotaţii po­li­tice. “Fotbalul, ca orice alt sport, e fru­mos pentru că uneşte toate popoa­rele. Mai mult, nu văd de ce să fim timoraţi în teren din cauza unor conflicte ce nu ne privesc. Fotbalul nu trebuie să aibă şi alte semnificaţii în afara jocului”, zice Zambrotta. Completat de Grosso: “Vom juca în forţă, dar totul se reduce la planul sportiv”. Şi de Perrotta: “Politica nu ar trebui amestecată cu fotbalul”.

Îl pregătesc deja pe Lippi

“Putem să batem România şi Franţa, deci calificarea din grupă este la îndemîna noastră”, a de­cla­rat ieri Giancarlo Abete, după şe­din­ţa din vestiar cu jucătorii şi cu Do­nadoni. Federaţia îl susţine doar aparent pe selecţioner, pentru că deja pre­gă­teş­te o revenire a lui Mar­cello Lippi. În cazul unui alt eşec cu România, mai mult ca sigur Do­na­doni va fi demis, activîndu-se astfel clauza de reziliere unilaterală a noului contractul semnat în ajunul startului CE şi plătindu-i-se des­pă­gubirea stipulată. Adică salariul pe jumătate din angaja­ment, circa 1,2 milioane de euro.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
 •  12 Iunie 2008, 08:53

Ei striga in padure sa nu le fie teama, sau s-o alunge. Daca dam un gol la scorul de 0-0 se va deschide in fata italienilor o mare prapastie!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează