INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  AZI, GRUPA A » TURCIA - CEHIA (ORA 21:45, TVR 1)

Una din două

Articol de - Publicat duminica, 15 iunie 2008 00:00

Cehia şi Turcia se bat diseară pentru un bilet în “sferturi”, într-un meci ce se poate decide la penalty-uri.

Moment istoric pentru me­ciul de diseară de la Ge­neva dintre cehi şi turci. Aşa a clamat întreaga presă inter­na­­ţio­nală, aşa se anunţă. Cele două for­maţii au linii de clasament i­den­tice, iar în cazul unei remize în par­tida directă, calificarea în “sfer­turi” se va face în urma loviturilor de la 11 metri! Ce vor urma imediat după cele 90 de minute de joc.

Cehii. Precauţi. “Am ex­er­sat pe­nalty-urile, dar vom face totul să nu ajungem acolo. E riscant, stăm la mîna destinului”, a spus Bruc­­kner. “E un meci pe viaţă şi pe moar­­te. Totul se decide într-o sea­ră. Nu mă gîndesc decît că vom în­vinge”, a comentat Cech, care nu poa­te uita că tocmai a pierdut fi­na­la Ligii la pe­nal­ty-uri.

Turcii. Tupeişti. “Noi venim din urmă, după o victorie, adversarii, după un eşec. Forţa noastră e su­pe­rioară,din toate punctele de ve­dere. Vom învinge!”, a strigat Fa­tih Terim. “Nu ne e frică de pe­nal­ty-uri, sîntem pre­gătiţi de orice!”, a zis şi Nihat.

10 victorii au cehii în 14 meciuri jucate cu turcii. Au mai fost 3 remize şi un singur succes al otomanilor.

S-au bucurat

Penaltyurile au purtat noroc ce­hi­lor. La CE au cîştigat de trei ori, şi ce victorii! În finala din 1976, Ce­hos­lo­vacia a cucerit trofeul după ce a învins-o cu 5-3 la loviturile de de­partajare pe RFG. În 1980, cehii s-au impus în faţa italienilor în finala mi­că, scor 9-8. În 1996, au ajuns în fi­nală după ce au bătut Franţa cu 6-5.

S-au întristat

Însă, “artificiile” de regulament au fost împotriva cehilor! În 1996, în finala cu Germania, au pierdut meciul cu 2-1 după un gol de aur al lui Bierhoff, fiind prima dată în istoria competiţiei cînd o partidă se decidea astfel. Iar în 2004, cehii au pierdut în faţa grecilor, în semifinale, cu 0-1, după golul de argint al lui Dellas.

Click pentru mărire.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!
Special
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează