INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SUEDIA - FRANŢA 2-0

VIDEO Au picat cu Spania » Seria de 23 de meciuri fără înfrîngere a Franţei s-a oprit aseară după 0-2 cu Suedia

Ibrahimovici a reuşit un gol fabulos în meciul cu Franţa
Ibrahimovici a reuşit un gol fabulos în meciul cu Franţa

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 00:05

Cu Suedia, "cocoşii" n-au pierdut doar meciul, ci şi şefia grupei D, şi nu le rămîne decît să-şi joace şansele cu deţinătoarea titlului continental şi favorita acestui Euro.

Pe "Olimpic" din Kiev, Franţa trebuie să tragă pentru a rămîne şefa grupei D, sinonim cu evitarea Spaniei în "sferturi". Suedia joacă doar pentru onoare şi pentru senzaţionalii săi suporteri, care au îndurat toate chinurile "cantonamentului" prin Ucraina pentru nimic.

VIDEO: Vezi aici rezumatul meciului!

Mingea e la centru. Nasri, cu gulerul ridicat, rîde relaxat. Dar nordicii încep mai bine. Toivonen (3), dar mai ales Larsson (4) îi dau emoţii lui Lloris.

Toivonen, la o bară de gol
Dar "cocoşii" revin şi încep să calce tot mai apăsat careul galbenilor. Combinaţie aproape letală Benzema-Ribery, "neamţul" trage tare, însă Isaksson e acolo. Ibrahimovici joacă, dar cam pe loc. Îl lasă pe Toivonen să lupte cu francezii din defensivă. Şi masivul blond (10) are ocazia reprizei, după ce Mexes ratează întîlnirea cu mingea, îl driblează pe Lloris, însă intră în unghi şi o dă doar în bară.

Elevii lui Blanc înţeleg că nu e loc de glume, înclină terenul, presează, trag din toate poziţiile, dar Ribery, Benzema, Ben Arfa, nu reuşesc cu nici un chip să mai prindă cadrul porţii. Şi rămîne 0-0, la fel ca dincolo, unde Anglia vrea şi ea să dribleze Spania.

Implacabilul Ibra
Repriza a doua începe la fel. Cu Suedia atacînd. Dar la Doneţk, Anglia deschide scorul, prin Rooney. A auzit şi Benzema (51), care se înşurubează pe stînga, însă nici el nu nimereşte poarta. Şi s-a trezit şi Ibra. Looris îl blocheză în minutul 53, dar nu mai poate face nimic la superba foarfecă laterală pe care inventatorul execuţiilor imposibile o expediază în plasă. E 1-0 pentru Ibracadabra (54) şi ai lui.

Franţa tremură, se clatină. Şi coşmarul nu se opreşe. Ibra îl lasă singur pe Wilhelmsson (57), dar Lloris pune pieptul în faţa glonţului. Apoi scoate de sub bară devierea lui Melberg (58). Franţa ripostează, dar galbenii plonjează, sînt peste tot, protejîndu-l pe Isaksson, perfect şi la şutul lui M'Vila (70).

"Cocoşii" asediază careul advers, dar nu pot trece de zidul viu şi dens din faţa lor. Şi, pe contră, Larsson, în prelungiri, a pus capac: 2-0. Iar francezii văd numai Spania în faţa ochilor, cel mai mare coşmar posibil pentru "sferturi".

Sferturile de finală
Cehia - Portugalia (joi, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)
Germania - Grecia (vineri, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)
Spania - Franţa (sîmbătă, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)
Anglia - Italia (duminică, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)

496088-caseta-franta-suedia-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Duş pentru Benzema
La încălzire, Karim Benzema a avut parte de o surpriză umedă. În timp ce jucătorii se încălzeau încă, aspersoarele de pe stadionul Olimpic din Kiev au început să funcţioneze. Atacantul lui Real Madrid s-a nimerit chiar sub unul dintre jeturile de apă. Un duş neaşteptat, dar bine venit, temperatura în capitala Ucrainei, la ora meciului, fiind de 30 de grade Celsius.

Mister "ofsaid"
"Vîrful" de aseară al suedezilor, Toivonen, a fost jucătorul cel mai "prins" în ofsaid. Jucătorul lui Eindhoven n-a reuşit să se poziţioneze aproape niciodată cum trebuia, astfel încît să poată păcăli apărarea cocoşilor. Numai în prima repriză a fost semnalat în poziţie "afară din joc" de trei ori, anulîndu-i-se şi un gol, după pauză încă o dată. 

Thierry Roland, omagiat
Celebrul comentator TV francez Thierry Roland, decedat în noaptea de joi spre vineri, la 74 de ani, a fost omagiat aseară şi la Kiev. Înaintea meciului s-a ţinut un minut de reculegere, în timp ce pe tabela de marcaj a apărut chipul acestuia. De asemenea, cîţiva fani ai cocoşilor au afişat un banner pe care scria "O voce, un surîs, o legendă, merci Thierry".

Invitaţie onorată
150 de copii, victime indirecte ale catastrofei de la Cernobîl, din 1986, au asistat aseară la meciul de la Kiev, la invitaţia UEFA. Ei sînt originari din Ucraina şi Belarus, două dintre republicile ex-sovietice grav afectate de explozia de la centrala nucleară situată în estul Ucrainei. Acţiunea a fost pusă la cale de forul continental împreună cu două ONG-uri din aceste ţări.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
night_wolf
night_wolf  •  20 Iunie 2012, 16:26

Franta va castiga. Allez les bleus!

 •  20 Iunie 2012, 11:41

Ibrahimovici e superjucator si nu trebuie condamnat ca nu inscrie in fiecare joc al Suediei. Nici Messi n-o face cu Argentina. Franta e o echipa plictisita si care e deja afara. Anglia pare sa-si revina iar Ucraina nu e echipa de sferturi de campionat european orice s-ar spune. Aaa, ca a avut ocazii si elan, era normal, juca acasa. Dar hai sa lasam fotbalul la locul lui ca m-am saturat de surprize si accidente horror gen Cehia sau chiar Grecia care a castigat un camp european aiurea in tramvai cu un noroc chior 100%. Vreau o campioana europeana pe merit, Spania sau Germania nu vuvuzele. Eu zic ca daca Olanda lua macar 1 punct cu Danemarca altfel juca cu Portugalia si acum era in sferturi.

unmaker
unmaker  •  20 Iunie 2012, 10:41
Postat de 2022 pe 20 Iunie 2012, 09:31

Franta castiga

o sa vedem !!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează