INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA - CEHIA 1-2

VIDEO Blitzkrieg pentru speranţă » Rosicky şi compania visează la "sferturi" după 2-1 cu Grecia

Cehia speră din nou la sferturi după victoria cu Grecia
Cehia speră din nou la sferturi după victoria cu Grecia

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 00:14

Cehia a marcat două goluri în primele şase minute şi a învins o Grecie debusolată, lipsită de idei şi culoare.

Criza Greciei s-a transferat şi în fotbal. Are apărarea plombată, cu mijlocaşul Katsouranis în centrul defensivei şi fără titularii din primul meci, Avraam Papadopoulos şi Papastathopoulos. Şi se vede imediat. Hubschmann îl serveşte ideal pe Jiracek, care, cu un şut slab, înscrie cel mai rapid gol de la Euro (3). Peste încă trei minute, Pilar îi ia faţa reprofilatului Katsouranis şi face 2-0 (6). Ameţitor!

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI!

Nervi şi ghinion
Elenii sînt tensionaţi, se ceartă între ei. În plus, sînt loviţi de accidentări: veteranul Chalkias, cel mai bătrîn jucător de la Euro, capitulează înaintea echipei. Grecia joacă din nou rolul de animal rănit, la fel ca în meciul cu Polonia. Dar pare că şi-a consumat îndîrjirea în jocul de deschidere. Doar pare. Are o primă tresărire de orgoliu: "capul" lui Fotakis intră în poartă, dar entuziasmul i se risipeşte rapid. Era în ofsaid.

Cadou de la Cech
Spartanii din tribune cîntă. Nu îşi impulsionează favoriţii, dar îl timorează pe Cech. Cîştigător al Ligii cu Chelsea, portarul este de nerecunoscut: scapă inexplicabil o minge în faţă, fără să fie incomodat de vreun adversar. Doar de colegul Sivok, dar e destul pentru a activa frica dobîndită de Petr la teribilul accident care l-a forţat să poarte cască. Poarta este goală, Gekas nu poate rata (53).

Moarte lentă
E momentul care schimbă puţin meciul. Coşmarul cu Rusia le reapare în minte cehilor, care fac pasul înapoi. Dar grecii nu au forţă. Gekas şi Salpingidis se aşază în apropierea careului advers, aşteptînd să fie serviţi. De Samaras? Nu! Acesta se ia la întrecere cu Gebre Selassie. Neinspirată alegere: primul fotbalist de culoare din "naţionala" Cehiei are tată etiopian. E un atlet desăvîrşit!
Ultima speranţă sînt mingile lungi, care se pierd în faţa apărării cehe. Finalul nu e încins deloc, grecii sînt resemnaţi. De partea cealaltă, elevii lui Bilek speră. Au depăşit ruşinea din meciul de debut şi se gîndesc la "sferturi".

493727-caseta-grecia-cehia-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Chalkias s-a cerut afară
Grecii au rămas în minutul 22 fără portarul titular. Chalkias a resimţit dureri la coapsă, după o degajare a balonului, şi a preferat să ceară schimbarea decît să rişte o accidentare mai gravă. El fusese unul dintre cei mai buni oameni ai elenilor în precedentul meci, la 1-1 cu gazda Polonia.

Arbitru la pămînt
"Centralul" Stephane Lanoy a oferit momentul vesel al primei reprize. Disperat să ţină pasul cu faza la un contraatac al cehilor, arbitrul francez şi-a pierdut echilibrul şi a căzut, spre amuzamentul tribunelor. S-a ridicat însă rapid şi a continuat. Pentru Lannoy a fost a doua apariţie la centru în acest turneu, după ce-a oficiat sîmbătă la Germania - Portugalia 1-0.

"Ne-am revanşat"
Mijlocaşul cehilor, Tomas Rosicky, era foarte satisfăcut după victoria în faţa Greciei. "La Euro 2004, în Portugalia, ne-au eliminat în semifinale.  De atunci, pînă în această seară, nu am avut niciodată ocazia să ne luăm revanşa", a spus mijlocaşul Arsenalului, convins că "astfel am revenit şi în lupta pentru calificare".

Cech, ce gafă!
Învins cam de fiecare dată cînd i s-a tras pe spaţiul porţii la 2-4 cu Rusia, portarul Petr Cech a comis-o aseară, aducîndu-i pe greci înapoi în joc. La 2-0 pentru cehi, în minutul 53, Cech a scăpat printre degete o minge uşoară şi balonul a ajuns la Gekas, care, nemarcat, l-a expediat prompt în poarta goală: 1-2.

Nesiguri la ofsaiduri
În minutul 40, Fotakis s-a înălţat peste toată apărarea cehă şi a marcat cu capul, dar golul i-a fost anulat. "Ofsaid!" a văzut, corect, asistentul. Colegul lui de pe partea cealaltă a greşit însă în minutul 73, cînd, la un şut deviat al lui Samaras, balonul a ajuns la Gekas, aflat în poziţie bună de finalizare.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  13 Iunie 2012, 02:09

ultima etapa o sa fie de foc

Vezi toate comentariile (1)
Comentează