INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA - GRECIA 4-2

VIDEO + FOTO Soldatul de la Marathon a abandonat! » Germania a semnat falimentul fotbalistic elen

Articol de - Publicat sambata, 23 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 23:09

Germania a defilat spre semifinale într-un duel inegal, în care "naţionala" Greciei a fost copia fidelă a ţării pe care o reprezintă


Germania îşi ia în serios rolul de creditor al Greciei, chiar şi la fotbal. Löw începe meciul fără tridentul Gomez - Podolski - Muller, pare să le întindă şi el o mînă de ajutor adversarilor. Odihnirea celor trei e văzută ca o sfidare de eleni, care iau foc. "Şi aici ne iau de sus! Angela Merkel vrea să ne scoată din Zona Euro. Noi vom expulza Germania de la Euro" e avertismentul grecilor. Cel mai dezechilibrat "sfert" e şi cel mai încins!

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Blocada elenă
Dar e agitat doar de situaţia economică: în tribune, spartanii nu îşi flutură lăncile, ci bancnote uriaşe. Căci, fotbalistic vorbind, Löw are dreptate. Iar schimbările tactice îşi spun cuvîntul imediat: Schurrle şi Klose se aruncă spre balon după o "bîlbă" a lui Sifakis, dar golul ultimului este anulat pentru un ofsaid (4). Grecii se baricadează, adoptă "tactica Termopile", iar săgeţile lui Ozil şi Reus sînt fie blocate de portar, fie trec pe lîngă ţintă.

Fisura din falangă
Dar zeii îşi întorc spatele de la fotbal, iar reduta cade previzibil. Cu Neuer pe post de libero, la mijlocul terenului, Germania loveşte prin Lahm: voleu puternic de la 25 de metri, 1-0. Să nu mai aibă efect închinăciunile lui Karagounis? Răspunsul e dat de Schurrle, care trece pe lîngă dublarea avantajului chiar înainte de pauză: e un "nu" apăsat!

Avertisment şi răspuns rapid
Totuşi, cele 15 minute de odihnă sînt benefice pentru greci. Cu Gekas pătruns pe teren şi cu amintirea partidelor cu Cehia şi Polonia, în care au marcat imediat după pauză, elenii sînt din ce în ce mai periculoşi. Iar Samaras - tizul noului premier grec - vrea să joace rolul de salvator: se întinde după o centrare croită perfect de Salpingidis şi îl învinge pe Neuer, cu toată opoziţia neamţului (55). E rost de bucurie. Însă e tipic grecească: intensă, dar scurtă. Căci peste doar şapte minute, Khedira îşi dă întîlnire cu centrarea lui Boateng, reuşeşte o forfecare perfectă şi catapultează balonul peste Sifakis. Germania e din nou în avantaj!

Descătuşarea
Iar Klose pare să liniştească apele, învingîndu-l şi el pe aerianul Sifakis (68). Dar declanşează potopul: Reus îi răsplăteşte şi el încrederea lui Löw, făcînd 4-1. Finalul îi găseşte pe greci alergînd în gol, precum miticul soldat de la Marathon. Nu fără folos, căci Salpingidis marchează primul gol din penalty de la Euro (89). Poate că elevii lui Santos au alergat mai mult decît miticul personaj. Dar, spre deosebire de 2004, mor fără să rostească celebrul "Am învins"!

Primul gol din penalty
Salpingidis a reuşit să înscrie aseară întîiul gol la acest Euro din lovitură de la 11 metri, acordată la henţul comis în careu de Boateng la centrarea lui Fotakis! De altfel, grecii au avut singurele penaltyuri la actualul turneu. Acelaşi Salpingidis obţinuse primul penalty în jocul de deschidere cu Polonia (1-1), dar Karagounis l-a ratat.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (15)
submarina
submarina  •  23 Iunie 2012, 16:47

Nu exista adversar la acest turneu final care ar putea opri GERMANIA, Kievul va mai fi odata "cucerit" de nemti!!!

xstream
xstream  •  23 Iunie 2012, 13:09
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

lol

imperator
imperator  •  23 Iunie 2012, 13:05

And the Winner is ................... ??? NEXT PLEASE ! :)

Vezi toate comentariile (15)
Comentează