INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA

Un nou episod ciudat la națională » S-a declarat apt cu Albania, dar selecționerul nu l-a folosit!

Relația dintre Raț și Iordănescu scârțâie din ce în ce mai tare // Foto: Raed Krishan
Relația dintre Raț și Iordănescu scârțâie din ce în ce mai tare // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2016 00:00

În ziua partidei, la prânz, Răzvan Raț se declarase apt să joace cu Albania, dar selecționerul n-a dorit să-l folosească, preferând varianta de avarie, cu Mățel fundaș stânga.

  • Corespondență din Franța

Căzuți după meciul cu Elveția, Răzvan Raț, Mihai Pintilii și Steliano Filip n-au putut fi recuperați pentru jocul de aseară cu Albania. Asta e varianta oficială, cel puțin în privința fundașului de la Rayo Vallecano. Sursele Gazetei vorbesc însă despre un nou episod bizar în relația dintre Iordănescu și veteranul naționalei.

"Nu i-a dat nicio explicație"

"Răzvan se simțea apt pentru a intra. Nu mai acuza niciun fel de probleme, dar Generalul n-a vrut să riște nimic după ultimele zile în care nu s-a putut pregăti la intensitate maximă. Nu i-a dat explicații", au subliniat oameni de la lot. Iar decizia antrenorului nu i-ar fi picat deloc bine lui Raț, care se află acum la al treilea moment încordat în raport cu selecționerul.

Acesta a ales să mizeze aseară pe varianta de compromis, cu Mățel fundaș stânga. Este zona unde albanezii au explodat în prima repriză și de acolo a plecat inclusiv centrarea pentru golul de 1-0, înscris de Sadiku.

Episodul 1: ținut pe bară cu Irlanda de Nord

În preliminarii, a suferit o accidentare înaintea partidei din deplasare cu Irlanda de Nord. Împreună cu Sânmărtean, a mers pentru un tratament la Belgrad, la celebra tămăduitoare Marijana Kovacevici, iar la întoarcere s-a declarat apt pentru meci. Aidoma lui Lucian. Niciunul dintre ei n-a intrat însă în calcule pentru jocul de la Belfast, dar evenimentul a lăsat urme.

Episodul 2: l-a lăsat fără banderolă

A venit apoi decizia dinaintea Europeanului, când Iordănescu l-a deposedat pe Raț de banderolă, oferindu-i lui Chiricheș statutul de căpitan. Episodul a produs o nouă fisură, chiar dacă, diplomat și cu intenția de a menține liniștea la națională în vederea turneului final, fundașul a evitat să transforme momentul într-un pol de tensiune.

Fanii l-au cerut pe Sânmărtean

În ultimele minute ale primei reprize, suporterii români au început să scandeze numele lui Lucian Sânmărtean, exasperați de faptul că naționala nu găsea drumul spre poarta adversă, iar albanezii veniseră cu toate liniile peste "tricolori". La scurt timp, a picat și golul lui Sadiku, după care galeria României a amuțit complet.

113selecții a strâns Răzvan Raț pe banca naționalei: e pe locul patru all-time, fiind la două lungimi de podium (Gică Popescu 115)

2e numărul golurilor înscrise de Raț pentru România: ambele au fost în partide amicale, cu Germania (2004) și Albania (2014)

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (10)
robert1205
robert1205  •  20 Iunie 2016, 22:12

RAT mai bine se retrage. Nu intereseaza pe nimeni sutele de jocuri ale la nationala. A fost in general un jucator mediocru sub valoarea fundasilor stanga : Michael Klein, Tibor Selymes sau Nicolae Ungureanu.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  20 Iunie 2016, 14:41

razvane, multumim pentru cat ai putut sa ajuti nationala dar, gata! lasa-ne! sunt satul de tine, de tatarusanu, chiriches, grigore, sapunaru, pintilii, prepelita, hoban, popa, stancu si de keseru! ajunge! mintiti de prea multi ani fotbalul romanesc! basta!

albanezul1
albanezul1  •  20 Iunie 2016, 11:20

Ce sa facă cu Raț? Să-l schimbe apoi obligat după 30' ca ii durea unghia de la picior?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează