INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA F

EXCLUSIV Reverență a atacantului român în fața maghiarilor: „E trist, dar trebuie să fim realiști! Fotbalul nu este politică!”

Ungaria a pierdut cu Portugalia, 0-3, și a remizat cu Franța, 1-1 // foto: Guliver/gettyimages +16   FOTO
Ungaria a pierdut cu Portugalia, 0-3, și a remizat cu Franța, 1-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 11:07 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 11:50

Andrei Cristea (37 de ani) s-a declarat impresionat de prestațiile Ungariei de la EURO 2020.

Repartizată în „grupa morții”, alături de Franța, Portugalia și Germania, Ungaria s-a descurcat onorabil în primele două etape ale grupelor EURO. Chiar dacă au fost învinși de lusitani, scor 0-3, maghiarii au avut o presație solidă până în minutul 83, atunci când Portugalia a deschis scorul. În al doilea meci din grupe, Ungaria a șocat-o pe Franța, campioana mondială, cu care a făcut 1-1!

Andrei Cristea a fost impresionat de spiritul de luptă al maghiarilor și îl laudă pe selecționerul acestora, italianul Marco Rossi. Atacantul român spune că tensiunile politice trebuie lăsate la o parte, iar rezultatele Ungariei recunoscute.

Andrei Cristea, reverență în fața Ungariei: „E trist, dar fotbalul nu este politică!”

„Ca spirit de echipă, am apreciat foarte mult naționala Ungariei. În primul rând îmi place modul în care echipa devine oglinda antrenorului. Ei au un antrenor italian foarte bun, pe Marco Rossi, se vede clar că partitura tactică abordată de unguri în cele două meciuri este bine organizată și gândită de antrenorul lor. 

Pe lângă organizarea tactică vine și spiritul de luptă, inima pe care o pune fiecare în teren, felul în care ei s-au sacrificat pentru echipa națională. E trist că spun acest lucru, dar trebuie să fim realiști, fotbalul nu este politică. Eu am apreciat felul de joc al Ungariei în cele două meciuri.

Din punctul meu de vedere, fotbalul defensiv este un fotbal organizat. Fără organizare și disciplină tactică, este foarte greu să obții rezultate. Dacă Ungaria a stat jos, a închis spațiile și a avut densitate, nu înseamnă că nu a jucat fotbal sau că a fost total defensivă. Aceasta a fost gândirea tactică a antrenorului, a știut limitele pe care le are într-o grupă a morții. 

Eu cred că este extraordinar ce au făcut, au obținut un punct, chiar dacă nu vor merge mai departe din grupă, jucând în spate cu 60.000 de spectatori și având o astfel de atitudine, au făcut o reclamă bună fotbalului din țara lor”, a spus Cristea la GSP Live.

Ungaria, figură frumoasă în „grupa morții” de la EURO

Cu o etapă rămasă de jucat în grupa F, Ungaria ocupă ultima poziție, dar are șanse de a prinde chiar locul 2! Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca maghiarii să câștige cu Germania la Munchen, iar Franța să învingă Portugalia. Și un egal între lusitani și francezi le-ar prinde bine maghiarilor, care ar încheia grupa pe locul 3, cu 4 puncte, în eventualitatea unei victorii în fața nemților.

Ungaria - Franța. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ungaria - Franța. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ungaria - Franța. Sursă foto: Guliver/Getty Images
+12 FOTO

Mai multe știri de la EURO 2020:

Pițurcă a contestat decizia lui Hațegan din Italia - Țara Galilor: „Ce facem? Rămânem fără echipe pe teren?!”

Un star de la EURO vrea să-și convingă colegii să „copieze” modelul României: „Dacă ei au făcut-o, putem și noi”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  21 Iunie 2021, 12:47
Postat de cmurarita pe 21 Iunie 2021, 11:54

"Și un egal între lusitani și francezi le-ar prinde bine maghiarilor" Daca vor castiga meciul cu Germania, au minim locul 3 asigurat, indiferent de rezultatul celuilalt meci.

Acuma... sincer... nimic de zis... dârzenia ungurilor e de admirat şi apreciat, dar... totuşi... cât să mai meargă şi ulciorul la apă?

cmurarita
cmurarita  •  21 Iunie 2021, 11:54

"Și un egal între lusitani și francezi le-ar prinde bine maghiarilor" Daca vor castiga meciul cu Germania, au minim locul 3 asigurat, indiferent de rezultatul celuilalt meci.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează