INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DISTINCȚII

Superlativele EURO 2020 » Au fost aleși cei mai buni jucători ai turneului, iar Cosmin Contra a făcut parte din comisie

Pedri, în duel cu Giorgio Chiellini // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Pedri, în duel cu Giorgio Chiellini // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 09:22 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 10:52

EURO 2020 s-a încheiat, cu Italia campioană, iar UEFA a desemnat jucătorii care au fost deasupra tuturor.

După 31 de zile și 51 de meciuri, Campionatul European din această vară a ajuns la un deznodământ. Italia lui Mancini a cucerit mult-râvnitul trofeu și, deloc surprinzător, a dat cel mai bun jucător al turneului.

Alesul a fost Gianluigi Donnaruma, portarul titular în toate cele 7 meciuri ale Squadrei Azzurra. Acesta a încasat doar 4 goluri la turneul final abia încheiat, toate în fazele eliminatorii. 

În finala contra Italiei, portarul care cel mai probabil va ajunge la PSG a fost providențial, reușind să apere două lovituri de departajare ale englezilor. I-a blocat, pe rând, pe Jadon Sancho și Bukayo Saka.

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Euro2020
OPINIE
Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Euro2020

Pedri, cel mai bun tânăr jucător de la EURO 2020

Mai departe, Pedri (18 ani), tânărul mijlocaș al Spaniei, a fost numit cel mai bun tânăr jucător al turneului. Jucătorul Barcelonei a uimit la turneul final prin prestațiile sale în fața unor fotbaliști cu o experiență mult mai mare. 

L-a lăsat fără cuvinte până și pe antrenorul său, Luis Enrique: „Ce a făcut Pedri la acest turneu, la 18 ani, nu a mai făcut nimeni. Nici măcar Andres Iniesta. Este incredibil, unic!”

Pedri a fost ales de echipa de observatori tehnici de la UEFA, care îl cuprinde și pe românul Cosmin Contra, ex-selecționer al României, ultima dată antrenor la Dinamo.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator

Iar cel mai bun marcator al turneului este portughezul Cristiano Ronaldo. Cu 5 goluri, la fel de multe precum cehul Patrik Schick, CR7 primește distincția datorită pasei de gol pe care a reușit-o în înfrângerea contra Germaniei, scor 2-4.

În stabilirea clasamentului golgeterilor la EURO 2020, UEFA a luat în considerare, pentru a departaja jucătorii, numărul de pase decisive din turneu, și, dacă e cazul, minutele jucate, fiind avantajat jucătorul care a evoluat mai puțin.

Pe lângă cele cinci goluri (trei din penalty), Ronaldo are și o pasă de gol, în Portugalia – Germania 2-4. În schimb, Schick nu are niciun assist, astfel că Ronaldo a încheiat primul în topul marcatorilor.

Citește mai multe știri de la EURO:

Italienii au făcut noapte albă după succesul de la EURO 2020! Nebunie pe străzile din peninsulă

Vedetele Angliei, puse la zid după penalty-urile din finala EURO 2020: „Nu poți lăsa un copil de 19 ani să bată înaintea ta”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  12 Iulie 2021, 14:08

Donnarumma cel mai bun fotbalist din lume, obligatoriu trebuie sa ia balonul de aur.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează