INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ARBITRAJ

OFICIAL Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024

Istvan Kovacs va conduce meciuri la EURO 2024 // foto: Imago
Istvan Kovacs va conduce meciuri la EURO 2024 // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 12:40 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 14:24

Istvan Kovacs (39 de ani), cel mai important arbitru român al momentului, merge la EURO 2024. Alături de el vor mai fi Vasile Marinescu, Mihai Artene și Cătălin Popa.

UEFA a anunțat lista de arbitri care vor fi delegați la partidele turneului final din Germania. Iar România va avea patru reprezentanți.

Răzvan Burleanu l-a ironizat pe Gigi Becali: „Trebuie felicitat, a avut răbdare!” » Ce se întâmplă cu procesul dintre FCSB și FRF
FRF
Răzvan Burleanu l-a ironizat pe Gigi Becali: „Trebuie felicitat, a avut răbdare!” » Ce se întâmplă cu procesul dintre FCSB și FRF

Arbitri români la EURO 2024

Pe lista de „centrali”, alături de nume ca Anthony Taylor, Daniele Orsato, Danny Makkelie, Szymo Marciniak sau Michaek Oliver, se află și un român: Istvan Kovacs. El a mai fost la CM 2022 și EURO 2020.

Pe listă mai sunt și asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Iar Cătălin Popa e pe lista de arbitri VAR.

Lista de arbitri care vor fi delegați la EURO 2024

  • Artur Soares Dias (Portugalia)
  • Jesús Gil Manzano (Spania)
  • Marco Guida (Italia)
  • Istvan Kovacs (România)
  • Ivan Kruzliak (Slovacia)
  • François Letexier (Franța)
  • Danny Makkelie (Țările de Jos)
  • Szymon Marciniak (Polonia)
  • Halil Umut Meler (Turcia)
  • Glenn Nyberg (Suedia)
  • Michael Oliver (Anglia)
  • Daniele Orsato (Italia)
  • Sandro Schärer (Elveția)
  • Daniel Siebert (Germania)
  • Anthony Taylor (Anglia)
  • Clément Turpin (Franța)
  • Slavko Vinčić (Slovenia)
  • Felix Zwayer (Germania)

Ovidiu Hațegan merge la Jocurile Olimpice

România avea avea un arbitru și la Jocurile Olimpice. Recent, FIFA a publicat lista celor 86 de arbitri și 6 membri de federații chemați pentru Jocurile Olimpice. Acolo e și numele lui Ovidiu Hațegan. El e pe lista celor 20 de „centrali” care vor fi arbitri VAR.

Scandal legat de Istvan Kovacs

Arbitrul din Carei a fost în centrul unui scandal, după Barcelona - PSG 1-4. „Centralul” a fost extrem de criticat după prestația din „sferturile” Champions League, în special de Xavi și de presa catalană. Cotidianul Mundo Deportivo a scris despre „un arbitraj suspect, favorabil echipei favorite a UEFA”, în timp ce Marca l-a notat cu o singură „stea”, adică „slab”.

Jurnaliștii spanioli au acuzat decizia „prea riguroasă” a arbitrului român - a se citi „exagerată” - de a-l elimina pe Araujo, „pentru împingerea lui Barcola”. Una care „a resuscitat un PSG ce debutase la fel de prost ca în prima manșă”. De asemenea, Mundo Deportivo susține că Istvan Kovacs i-a refuzat un penalty Barcelonei la scorul de 1-3, când „Vitinha l-a faultat în careu pe Gundogan”, iar apoi „a împărțit cartonașe galbene și roșii în stânga și-n dreapta, ca să dea bine în fața lui Al Khelaïfi, adevăratul șef al UEFA”. Al Khelaïfi fiind președintele lui PSG.

În schimb, Gazzetta dello Sport a văzut drept OK arbitrajul lui Kovacs. „Juste eliminarea lui Araujo și lovitura liberă acordată. În rest, a trebuit să calmeze nervii băncii de rezerve a gazdelor, care scăpase de sub control.

A făcut-o cu cartonașe roșii”, a scris prestigiosul cotidian italian, care l-a notat cu 6. În schimb, Corriere dello Sport i-a dat 5.

„I-am spus arbitrului că este foarte rău. Este un dezastru! Ceea ce am lucrat pentru tot sezonul a fost distrus de o decizie a lui. Este păcat că parcursul nostru în Liga Campionilor s-a încheiat din cauza unei greșeli a arbitrului”, a spus Xavi după meci.

VIDEO. Istvan Kovacs, la Gala Sportului Românesc: "România va trece de grupe la Euro"

Citește și:

Verdict crunt, ratează orice șansă pentru Euro 2024 » A trimis un mesaj de forță colegilor: „Să iasă sănătoși de pe teren. Și să bată pe FCSB cu 2-1!”
SEPSI - FCSB
Verdict crunt, ratează orice șansă pentru Euro 2024 » A trimis un mesaj de forță colegilor: „Să iasă sănătoși de pe teren. Și să bată pe FCSB cu 2-1!”
Meciul cu Dinamo, decisiv pentru FC Botoșani » Anunțul pe care îl va face Iftime la final: „Ca și cum ar fi ultimul!”
FC BOTOȘANI - DINAMO
Meciul cu Dinamo, decisiv pentru FC Botoșani » Anunțul pe care îl va face Iftime la final: „Ca și cum ar fi ultimul!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
gigimarga2
gigimarga2  •  23 Aprilie 2024, 16:38

Platim un grec pentru a putea si noi sa ne strecuram la petrecerea bogaților. Drama e ca nivelul arbitrajelor e intr un permanent picaj ,catastrofale ,comunicare zero , respect zero suspiciuni cât cuprinde , si așa mai departe. Dar deh ,,prostul dacă nu i fudul cică nu e prost destul " . Vai mama noastra, Penaltiada ,sau SimuLiga ar trebui sa se numească Liga1

Cicica
Cicica  •  23 Aprilie 2024, 16:26

Păi trebuiesc și arbitri de rezervă. Nimeni nu ne spune dacă vor arbitra ceva sau doar vor fi rezerva rezervei...

tyler_durden
tyler_durden  •  23 Aprilie 2024, 15:31

Facand abstractie de Kovacs pe care probabil il recomanda legendarul Sespi-UCV si ireprosabila treaba pe care a facut-o la ultimul mondial; orice lista a celor mai slabe fluiere europene trebuie sa includa: Danny Makkelie (Țările de Jos), Szymon Marciniak (Polonia), Michael Oliver (Anglia), Anthony Taylor (Anglia), Clément Turpin (Franța) si, bineinteles, Slavko Vinčić (Slovenia).

Vezi toate comentariile (14)
Comentează