INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Azi se pleacă în Europa » Unde vedem meciurile şi analiza partidelor noastre din EL

Echipele româneşti au nevoie de rezultate bune pentru coeficientul ţării
Echipele româneşti au nevoie de rezultate bune pentru coeficientul ţării

Articol de - Publicat marti, 16 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 17 august 2011 10:40

Românii se pregătesc intens de asaltul final al grupelor Europa League. Avem 5 din 5 în ultimul tur preliminar, visăm, sperăm că vom avea tot atîtea la tragerea la sorţi de peste 10 zile. Războiul va fi în Europa de Est cu precădere, şanse sînt, rămîne de văzut cine va avea valoare şi minte pentru dubla confruntare. Vă oferim în continuare formulele de bază, aşa cum se întrezăresc ele astăzi, pentru meciurile de joi seară.

1. FC Vaslui - Sparta Praga, ora 19:00, Digi Sport 2, liveTEXT GSP.ro
Moldovenii sînt într-o situaţie dificilă. Brazilianul Adailton nu poate evolua în partida contra cehilor. Atacantul a ieşit de la vestiare după meciul cu Chiajna cu o pungă cu gheaţă la pulpa piciorului drept. După analize, verdictul este dur: Adailton va rata ambele manşe ale duelului cu Sparta Praga. Meciul de joi de la Piatra Neamţ îi mai conferă o surpriză neplăcută lui Hizo, întrucît Wesley e suspendat. "Va fi în regulă pentru retur. Oricum, avem probleme peste probleme, ne este foarte, foarte greu", susţine tehnicianul.

Echipa probabilă a lui FC Vaslui: Cerniauskas - P. Jovanovici, Balaur, Farkaş, Bălace - Gheorghiu, R. Costin, Sînmărtean, Gerlem - Temwanjera, Bello
-echipa este deja la Piatra Neamţ, acolo unde se va desfăşura meciul. Astăzi este programat antrenamentul oficial.
- etapa următoare Vasluiul primeşte acasă vizita Ceahlăului, duminică, de la 20:00 DigiSport 1, liveTEXT pe GSP.ro

2. Vorksla Poltava - Dinamo, ora 20:00, Digi Sport 1, liveTEXT GSP.ro
Roş-albii nu au probleme majore de lot, doar Pulhac este accidentat şi nu va face deplasarea. Alexe a revenit în programul de bază al trupei lui Ciobi, azi a făcut antrenament normal, "rezistă, dă bine din pedale", susţin colegii şi medicii, nu se ştie dacă va juca titular în Ucraina. Tehnicianul pare decis, totuşi, să încerce varianta cu Dorel Stoica în linia central-mediană, apoi Cătălin Munteanu să treacă în stînga. Bakaj sare din schemă faţă de meciul precedent, cu Pandurii (2-0), neavînd o evoluţie prea convingătoare. "Cîinii" au plecat azi-dimineaţă spre Ucraina, cu avionul pînă la Harkov, apoi 150 de kilometri cu autocarul pînă la Poltava.

Echipa probabilă a lui Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Moţi, Grigore, Diabate - Torje, Kone, D. Stoica, C. Munteanu - Dănciulescu, M. Niculae
- azi-dimineaţă s-a plecat spre Harkov, cu charterul. De acolo restul distanţei pînă la Poltava se face cu autocarul. Revenirea se face pe acelaşi traseu, după joc.
- etapa următoare, Dinamo joacă în deplasare cu Sportul, de la 18:00, DigiSport 1 şi liveTEXT pe GSP.ro

3. Austria Viena - Gaz Metan, ora 20:00, meciul e transmis de 10TV, iar repriza secundă poate fi urmărită şi pe DigiSport2, liveTEXT GSP.ro
Medieşenii îşi pot lua definitiv gîndul de la Eric. Brazilianul a semnat pe 4 ani cu echipa ucraineană Karpatî Lvov. Pustai vrea să-i dea credit în continuare lui Florin Bratu, este chiar obligat s-o facă, mai ales că nu are foarte multe soluţii ofensive. Ar mai fi un semn de întrebare la postul de fundaş stînga, dacă joacă din primul minut cu Markovici sau cu Buzean.

Echipa probabilă a lui Gaz Metan: Pleşca - R. Zaharia, Fl. Lazăr, Akaki, Markovici - Todea, Nicandro - Bratu, Hoban, C. Petre - Bawab

4. Steaua - ŢSKA Sofia, ora 20:30, protv, liveTEXT GSP.ro
Încrezători după victoria cu U Cluj (2-1), de la Ploieşti, roş-albaştrii au plecat azi spre Cluj, iar seara vor susţine antrenamentul oficial pe stadionul din Gruia. Răduţ şi Florin Costea nu pot fi folosiţi, fiind accidentaţi în continuare. E bine că nici bulgarii nu-l pot utiliza pe brazilianul Moraes, după care a alergat Steaua toată vara, dar şi pe fundaşul central Apostol Popov, om de bază în apărarea lui Milen Radukanov.

Echipa probabilă a Stelei: Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Iliev, Latovlevici - Nicoliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase - Tatu, M. Costea
-echipa a plecat azi-dimineaţă spre Cluj
- etapa următoare, Steaua va juca, duminică, tot la Ploieşti, ca şi cu U Cluj, împotriva Astrei, partidă considerată de data aceasta în deplasare, de la 22:00, DigiSport 1 şi liveTEXT pe GSP.ro

5. Slask Wroclaw - Rapid, ora 21:00, TVR 1, liveTEXT GSP.ro
Răzvan Lucescu are în plan să facă mai multe modificări în formula pentru Polonia spre deosebire de cea cu care a intrat pe gazon la Buzău, la confruntarea cu Petrolul (1-0). Eroul acelei seri, Daniel Pancu, are şanse minime să fie titular şi de această dată, probabil va intra pe final de meci, mai ales că vrea să sărbătorească printr-un gol împlinirea, azi, a 34 de ani. Rui Duarte are şanse mari să revină în banda dreapta, deşi Creţu n-a jucat rău cu prahovenii. Glauber va fi titular în detrimentul lui Burcă, pentru prima oară în acest sezon. Iar Herea va începe din start în locul lui Teixeira, tot la fel Bozovici în locul lui Ezequias.

Echipa probabilă a Rapidului: D. Coman - Duarte, M. Antonio, Glauber, Bozovici - Apostol, Alexa, Herea - Deac, Cassio, Roman
- azi, la ora 11, se pleacă spre Polonia, la bordul unui charter. Revenirea în ţară este prevăzută după meci.
- etapa următoare Rapid întîlneşte, duminică, pe Concordia, la Piteşti, de la 19:30, pe DolceSport liveTEXT pe GSP.ro

Cine crezi că are cele mai mari şanse de a se califica dintre români în grupele Europa League? Vom avea 5 echipe în toamna europeană?

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (25)
andrei_bern10
andrei_bern10  •  17 August 2011, 21:30

Se califica 3 din 5 sigur !!

marian79iulian
marian79iulian  •  17 August 2011, 09:56

dinamo are meci greu, vasluiul cred ca e condamnata nu prea-i dau sanse pt ca e in forma slaba si are si multi absenti, rapid are si ea meci dificil cu polonezii, steaua poate trece daca joaca in viteza, gazul va fi presata rau de austrieci dar norocul lor e ca austriecii a acelasi stil de joc si sunt sanse. pronostic trecem cu 3 din 5

viiktor
viiktor  •  16 August 2011, 21:49

Stati cu totii linistiti sa vedem turul si cum decurg lucrurile. O sa ne facem o idee clara abia dupa aceea. Ca si toata lumea, sunt si eu curios, ca vreau sa-mi pariez banii acolo unde e bine, nu neaparat mult, ca e cu dus si intors.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează