INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HEERENVEEN - RAPID 4-0

Din culisele unui eşec european » De ce nu pot alerga rapidiştii

Alb-vişinii au un debut de sezon mult sub aşteptări
Alb-vişinii au un debut de sezon mult sub aşteptări

Articol de , - Publicat sambata, 04 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 04 august 2012 04:09

Gazeta vă prezintă motivele pentru care Sabău se declară total nemulţumit de pregătirea de vară.

Ovidiu Sabău a venit în Grant dinainte de reunire, însă a surprins pe toată lumea cu declaraţiile sale din acest start de sezon. Antrenorul s-a plîns mereu de oboseala jucătorilor săi şi de modul în care s-a efectuat pregătirea de vară, asta deşi el se afla la cîrma echipei. Totuşi, tehnicianul are suficiente motive să fie supărat, în special pe conducerea clubului:

1. Cantonament în ţara ploii
Rapidiştii au ales să efectueze cel de-al doilea stagiu de pregătire în Scoţia, cu toate că aproape toate formaţiile din Liga 1 au preferat Austria. Decizia s-a dovedit a fi catastrofală, avînd în vedere că alb-vişiniii au fost nevoiţi să-şi anuleze 3 amicale, cele mai tari ale verii, cu Motherwell, Livingston şi Hibernian, omogenitatea avînd de suferit din plin. Tehnicianul nu a fost însă cel care a ales locaţia. În momentul în care a acceptat să vină în Giuleşti, programul pregătirii era deja stabilit de conducere, el avînd doar dreptul a alege adversarii

2. Achiziţii tîrzii
Chiar dacă strategia de mercato s-a făcut încă din primele sale zile în Grant, Moţu' e nemulţumit că jucătorii au venit tîrziu la Rapid. Ilijoski a ajuns abia în Scoţia, ratînd complet stagiul din Austria. Motivul? Şefii au crezut că-l pot lua gratis, dar s-au înşelat şi au fost nevoiţi să negocieze cu Braşovul. Goga se află în aceeaşi situaţie, Codrea a venit după startul sezonului, la fel ca Marius Constantin, iar lui Duarte i s-a prelungit angajamentul cu aceeaşi întîrziere. Probleme au fost şi la capitolul plecări. Sabău s-a trezit fără portarul titular cu doar trei zile înainte de prima etapă, după ce Coman a plecat la Vaslui.

3. Blocaţi de vize
Pe lîngă aceste probleme, "principalul" s-a mai confruntat cu o problemă, marcă înregistrată Rapid. Ca în fiecare an, extracomunitarii au rămas şi în vara asta blocaţi la vamă. Bozovici, Milisavljevici şi Pavlovici s-au aflat în această situaţie, însă cel mai mult a suferit primul, care a ratat două săptămîni de antrenamente din pricina asta.

4. Tergiversarea legitimărilor
Deşi a fost printre primii jucători aduşi în această vară, pariul lui Sabău, Renan Silva, nu are nici pînă acum drept de joc! Mijlocaşul brazilian nu a fost legitimat din cauză că George Copos nu le-a achitat comisionul impresarilor, mai exact suma de 40.000 de euro! Aşadar, Renan, fotbalist ce cîştigă 10.000 de euro lunar, se antrenează cu prima echipă, dar evolueză numai în amicalele formaţiei secunde.

5. Loviţi de accidentări
Antrenorul are şi motive întemeiate să se considere ghinionist. În doar două săptămîni de la startul sezonului, în Giuleşti au devenit indisponibili: Burcă şi Abrudan, probleme musculare, Pancu, recidivă la entorsa suferită la genunchiul drept în primăvară, plus Herea, varicelă. În plus, Constantin a venit accidentat şi a putut evolua abia în etapa trecută, cu Oţelul.

12 jucători noi au ajuns în Grant în această vară: Albuţ, Pecanha, Milisavljevici, Abrudan, Wallace, M. Constantin, I. Voicu, Codrea, Renan, Goga, Ilijoski, Figueiredo

550 de mii de euro au costat toate achiziţiile verii, plătindu-se bani doar pe Ilijoski (300.000), Renan (100.000), Pecanha (100.000) şi Wallace (50.000)

"Sper că vom arăta mult mai bine după pauza cauzată de amicalul lui Dinamo cu Barcelona. Avem jucători de mare valoare care la momentul ăsta ne lipsesc, precum Codrea, Pancu, Herea, sau care nu sînt pregătiţi fizic, Bozovici, Goga ori Ilijoski" (Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

Inbox
- Dinu Gheorghe a ironizat campania de transferuri a Rapidului: "Are nevoie neapărat de nişte achiziţii, pentru că brazilienii aceştia aduşi de prin ligi inferioare, dar să nu uităm: mai buni ca Wesley!, nu se ridică la nivelul aşteptat".
- Ieri, avionul alb-vişiniilor trebuia să aterizeze la Bucureşti la ora 16:05, dar a avut probleme la decolarea de la Amsterdam. Aeronava a prezentat probleme tehnice, iar rapidiştii au fost daţi jos şi nevoiţi să aştepte 7 ore în aeroport, ajungînd la Bucureşti abia la miezul nopţii!
- Pancu acuză în continuare probleme la genunchiul drept şi va lipsi de pe teren pînă la partida cu Petrolul, ce se va disputa pe 18 august. El va rata meciurile cu Iaşi şi returul cu Heerenveen.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (19)
stefan2005
stefan2005  •  04 August 2012, 20:39

sar parea k nu este vina la nimeni sau poate(k este la moda)este greseala lui basescu.se mai intreba de ce nu merge rapidul este simplu,nimeni nu ia raspunderea pentru ceea ce face.toti sant mai interesati sa-l pupu in spate pe copos decat sasi faca treaba

sangerica
sangerica  •  04 August 2012, 17:56
Postat de terminatorul2 pe 04 August 2012, 17:09

Este simplu : strategia de pregătiri a fost gresită !!!

Edgar Alvarez, Cine? Stu..Sto..Stoia? Aaa, Steaua? =))

sangerica
sangerica  •  04 August 2012, 17:56
Postat de terminatorul2 pe 04 August 2012, 17:09

Este simplu : strategia de pregătiri a fost gresită !!!

Edgar Alvarez, Cine? Stu..Sto..Stoia? Aaa, Steaua? =))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează