INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COEFICIENTI UEFA

Două echipe româneşti direct în grupele Ligii! Nu mai este doar un simplu vis!

Adrian Cristea
Adrian Cristea

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2009 00:00

În urmă cu o lună, GSP.RO vă prezenta situaţia coeficienţilor UEFA, şansa României de a avea două echipe calificate direct în grupele Ligii Campionilor, dar şi posibilitatea de a pierde în viitor chiar şi echipa pe care o avem astăzi printre granzii Europei. (Detalii)

DE CE E IMPORTANT COEFICIENTUL UEFA?
Nivelul Ligii I a crescut foarte mult în ultimii ani. Nu sîntem încă la nivelul Angliei, Spaniei sau Italiei, dar nici nu ne mai zbatem în anonimat. Totul a pornit de la acel sfert de finală de neuitat dintre Steaua şi Rapid. De atunci, echipele româneşti au înţeles că Europa le aduce performanţă, dar şi bani. Numărul de echipe participante în cupele europene a crescut, dar şi cel al celor care se bat la titlu. Astfel s-a ajuns ca România să aibă patru ani la rînd echipă în Liga Campionilor. E timpul să ţintim mai sus!

CE S-A SCHIMBAT?
Ultima dată am dezbătut acest subiect pe 17 septembrie. Atunci se disputase deja prima etapa din Liga Campionilor şi urma debutul noilor grupe Europa League. România luptă acum pentru sezonul 2011 şi are şansa să termine anul pe locul 6, echivalentul a două echipe direct calificate în grupele Champions League, plus o a treia în preliminarii. Iată situaţia de atunci şi de acum.

17 Septembrie 2009
6. Rusia 39,625
7. Ucraina 37,150
8. România 36,158

21 octombrie 2009

6. Rusia 40,458
7. Ucraina 38,150
8. România 37,824

S-a recuperat 0,833 faţă de Rusia şi 0,666 faţă de Ucraina, iar joi situaţia se poate îmbunătăţi. Rusia nu are nici o echipă în grupele Europa League, astfel că nu îşi va putea majora coeficientul actual astăzi. De partea cealaltă, Ucraina contează în Europa League doar pe Şahtior, iar elevii lui Mircea Lucescu pot aduce la coeficientul ţării doar 0,400.

LOCUL 6 E MAI APROAPE CA NICIODATĂ
După ce etapa trecută am obţinut doar două puncte, prin Unirea şi Steaua, acum avem şansa să ne spălăm păcatele şi să mai reducem din handicap. Unirea Urziceni a răspuns impecabil succesului celor de la Rubin Kazan în faţa Barcelonei, învingînd la Rangers, dar acest rezultat nu trebuie să rămînă singur.

CFR Cluj are misiunea cea mai uşoară joi. Ei se vor deplasa în Cehia, unde vor înfrunta Sparta Praga. Urmează apoi Poli Timişoara, bănăţenii primind pe teren propriu vizita lui Anderlecht. Seara este completată de războiul româno-turc. Steaua întîlneşte Fenerbahce pe teren propriu, în timp ce Dinamo merge la Galatasaray Istanbul.

MAI AVEM NEVOIE DE 8 VICTORII
Dacă la începutul grupelor aveam nevoie să obţinem cu 11 victorii mai mult decît echipele din Rusia pentru a ocupa locul 6, situaţia s-a îmbunătăţit pînă astăzi şi poate deveni chiar roz în această seară. În acest moment ne mai sînt necesare încă 8 victorii peste perfomanţa pe care o vor face esticii.

Punctele obtinute de Rusia în grupe:
ŢSKA Moscova - 2p (UCL)
Rubin Kazan - 3p (UCL)
TOTAL - 5p

Punctele obţinute de Ucraina în grupe:
Dinamo Kiev - 3p (UCL)
Şahtior - 4p (EL)
TOTAL 7p

Punctele obţinute de România în grupe:
Unirea Urziceni - 3p (UCL)
Steaua - 2p (EL)
Dinamo - 2p (EL)
Poli - 1p (EL)
CFR Cluj - 2p (EL)
TOTAL - 10p
*În clasamentul coeficienţilor UEFA, victoriile în tururile principale valorează două puncte, iar egalurile un punct

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (67)
 •  03 Decembrie 2009, 21:07

Oricum mai bine intri cu o echipa (cea mai buna) iei maxim de puncte si i-ai spart pe toti

andrei.g
andrei.g  •  27 Noiembrie 2009, 14:35

Romania merita o echipa in prelimariile ch league si alte 2 in prelimariile europa league..suntem praf la fotbal, mergem doar sa ne facem de ras. dar peste 2 ani vom reveni la statutul pe care il aveam acum 6-7 ani,aia ne este valoarea!

andrei_razvan
andrei_razvan  •  23 Octombrie 2009, 01:31
Postat de bogdinhosan pe 22 Octombrie 2009, 16:26

Avem kiar shanse mari...putem sa mai obtzinem inka 8 victorii...sh o sa fim de senzatzie...oricum Liga 1 a crescut mult in ultimii ani kiar dak nu avem banii celor din Scotia,Turcia,Grecia sau Belgia suntem cu mult peste ei...!!!

s-a vazut in seara asta cat de mult suntem peste ei

Vezi toate comentariile (67)
Comentează