INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  OLIMPIA BĂLŢI - DINAMO, JOI, ORA 19:00, LIVETEXT PE GSP.RO

Finanţatorul Olimpiei Bălţi nu e deranjat de statutul de outsideri: "Lasă-i să ne ia de fraieri!"

Articol de , - Publicat miercuri, 14 iulie 2010 00:00

Controversatul patron al Olimpiei Bălţi, Serghei Chiseliov, vorbeşte într-un interviu spectaculos despre partidele cu Dinamo.

Finanţatorul formaţiei moldovene îi sfătuieşte pe cei de la Dinamo să nu treacă Olimpia în categoria adversarilor neglijabili

"Vă rog să nu scrieţi că ne pregătim printre capre!", sună rugămintea antrenorului Olimpiei, Nicolae Bunea, în timp ce jucătorii săi fac o şedinţă de recuperare pe marginea unui teren pe care zburdă cîteva animale paşnice. Lîngă tehnician, patronul Serghei Chiseliov, un tip pe la 50 de ani, zîmbeşte ameninţător şi spune într-un amestec de română şi rusă:

"Lasă-i să scrie, nu-i nici o problemă! Să creadă cei de la Dinamo că sîntem nişte fraieri! Aşa au făcut şi ăştia de la Lankaran în turul trecut şi nu şi-au revenit nici acum după ce i-am eliminat". Cu acest episod a început întîlnirea cu bossul de la Bălţi, un personaj controversat şi polemic, şofer al unui clasic Mercedes negru, un fel de Gigi Becali al Moldovei, dar mult mai misterios şi mai alunecos.

- Domnule Chiseliov, începem cu povestea celebrului proiect din aprilie prin care ofereaţi oricărei persoane din lume şansa să-şi cumpere un loc în echipă pentru cupele europene?
- A fost mai mult o idee de marketing, să ne facem cunoscuţi în lume, iar planul a reuşit. Deocamdată, nu s-a desemnat un cîştigător. Locul e încă liber, fiindcă sîntem în continuare în competiţie şi, după ce-o eliminăm şi pe Dinamo, poate vreunul dintre jucătorii de acolo se va arăta interesat să plătească nişte bani Olimpiei ca să mai evolueze măcar încă un tur în Europa League.

- Observ că sînteţi adeptul ofensivei!

- Nu, vorbesc serios! Ar fi o şansă bună pentru orice fotbalist de la Dinamo, pe care ar trebui s-o fructifice! Ştiu că ne confruntăm cu un club cu buget mult mai mare decît al nostru, dar nu întotdeauna banii fac diferenţa. Cei de la Lankaran au 20 de milioane de euro pe an şi n-au putut să ne stopeze. Eram cotaţi cu şanse zero la calificare. 

- Meciurile cu Dinamo vor fi cele mai importante din istoria clubului?
- Da, fiindcă avem posibilitatea să îmbunătăţim cea mai bună performanţă internaţională a Olimpiei. Tocmai de aceea am decis să şi mărim prima de calificare cu 50 la sută. 

"N-o să le cînte muzica sub ferestre"
- V-ar tenta să aduceţi la Bălţi vreun jucător din România?
- Nu cumpărăm jucători, ci formăm. Nu vrem să-i supărăm pe cei de la Dinamo cu această afirmaţie, că n-ar avea valoare, dar proiectul nostru e acela de a crea un centru puternic de juniori, unde să formăm fotbalişti pentru prima echipă.

- Cum credeţi că va fi primită Dinamo la Chişinău, ca echipă românească?
- Normal. N-avem de gînd să aducem muzicanţi să le cînte jucătorilor dinamovişti pe sub ferestrele hotelului în seara dinaintea partidei. Şi nici cei din galeria Olimpiei nu cred că au în plan să facă aşa ceva! Nu! Sperăm ca şi la Bucureşti să fim primiţi cu linişte, aşa cum se va întîmpla şi cu Dinamo la Chişinău.

"O să avem grijă să le completăm palmaresul celor de la Dinamo. Să intre şi Olimpia Bălţi în istoria clubului lor, aşa cum s-a întîmplat şi cu echipe de prin Albania sau Feroe care i-au mai eliminat în trecut"
Serghei Chiseliov, patron Olimpia

"Blat" cu Deaconu
Întîmplare autentică, povestită de antrenorul Olimpiei, Nicolae Bunea: "Eram secund la Nistru Otaci în 2005, cînd am jucat în deplasare în Azerbaidjan tot cu Lankaran. A fost atunci o brigadă din România, condusă de Sandu Deaconu. La şedinţa tehnică dinaintea partidei, am schimbat cu el cîteva cuvinte în româneşte, moment în care reprezentanţii gazdelor au început să se uite cam strîmb la noi, să se întrebe ce discutăm noi acolo. Ce-or fi zis? «Ăştia sînt mînă în mînă, nene!»". Nistru a învins atunci cu 2-1.


"Ştiu că Andone a spus că preferă Olimpia înaintea lui Lankaran fiindcă ar fi o deplasare mai scurtă şi un adversar mai facil. Sper să rămînă pînă la urmă doar cu remarca legată de deplasare!"

Nicolae Bunea, antrenor Olimpia

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (20)
nonames
nonames  •  14 Iulie 2010, 17:38

@nutecred Auzi, frate...lasa-ma cu prostiile astea - suporteri de conjunctura. De parca nu am vazut tribunele voastre in ultimii 2 ani. Mai goale ca un frigider in '88. Stiti sa va faceti simtita prezenta doar cand e sa v-o dati la giale cu stelistii sau sa incendiati tribune prin olanda. Cat despre sclavii vostri de la U...marea lor majoritate abia au aflat ca au degetul mare opozabil - se tem de foc si de sapun; imnul lor e o simfonie a pumnilor si a caramizilor.

nutecred
nutecred  •  14 Iulie 2010, 17:15

@cvaporu bafta la inchis spitalul. ai grija sa nu ramai pe afara :-)). Balti... Ramnicu Sarat ... tot Olimpia joaca! ... mari echipe!

nutecred
nutecred  •  14 Iulie 2010, 16:44

@cvaporu eu cred ca veselia ta e cam sadica ... pana si mortii ti se par cam sobri. Parca sunt vii!:-). Multumesc pentru urari, dar meciul se joaca la Chisinau! Esti dragut!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează