INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - OMONIA, AZI, 21:30, DIGISPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fostul rapidist Joao Paulo Andrade revine în România ca adversar al Astrei: "Fatai aleargă ca un nebun!" » Astra - Omonia e liveTEXT, de la ora 21:30

Articol de , - Publicat joi, 18 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 18 iulie 2013 12:23

Portughezul a acceptat să vorbească despre partida din turul II preliminar al Europa League, dar şi despre perioada petrecută în Grant, după 4 ani de la despărţirea de Rapid: a jucat în Giuleşti în sezonul 2008-'09


Îşi pune la încercare memoria cînd aude de unde e sunat. Încă mai leagă cîteva cuvinte în română şi, cînd remarcă surprinderea interlocutorului, spune, amuzat şi mîndru, că e un tip isteţ. Ca să convingă că nu a uitat ce a învăţat în perioada petrecută în ţara noastră, pe durata interviului în care vorbeşte un amestec de portugheză şi spaniolă, mai spune cîte ceva în română.

- Joao, vreau să vorbim despre partida cu Astra...
- Ce faci? (întreabă într-o română clară). Sigur, cu plăcere.

- Ce ştii despre adversar?
- Nu era în prima ligă atunci cînd eu evoluam pentru Rapid, aşa că am căutat pe internet detalii despre echipă. Am văzut multe video-uri, avem toate informaţiile necesare pentru confruntarea aceasta. Ce pot să-ţi spun e că pare un adversar dificil, cu atacanţi foarte buni. Să ştii că nu m-a întrebat nimeni de ei, deşi am jucat în România: avem oameni care s-au ocupat în detaliu de studiul adversarului. Ştim tot ce trebuie, şi puncte tari, şi slabe!

- Şi care sînt punctele slabe?
- Ştiam că o să mă întrebi (rîde). Nu o să le dezvălui, sper să profităm de ele. Ştim că atacanţii stau foarte bine din punct de vedere fizic, dar şi tehnic. L-am văzut pe atacantul acela care aleargă ca un nebun, parcă nu oboseşte, Fatai. Asta ca să-ţi dau un exemplu.

- Dar cel mai periculos fotbalist din echipa ta?
- Nici aici nu o să nominalizez. O să vedeţi pe teren. (rîde) Avem o echipă puternică, vrem să le facem o bucurie suporterilor noştri.

- Îţi aduci aminte de vreun jucător din actuala echipă? Pe care să-l fi înfruntat cînd jucai la Rapid?
- Cred că sînt doi, Găman şi Bărboianu, din ce am văzut. Jucau la Craiova, aveau echipă bună, în meciurile cu noi erau foarte determinaţi.

- Ai mai avut oferte din România, după ce ai părăsit Giuleştiul?
- Nu voi spune de unde, dar da, am avut. Însă am făcut o promisiune cînd am plecat şi m-am ţinut de cuvînt. OK, şi de la Rapid. Chiar după ce s-a terminat împrumutul, cînd eram încă sub contract cu Porto şi a trebuit să mă întorc acolo. Nu am rămas pentru că nu aveau bani să mă cumpere, mi-aş fi dorit să fi continuat.

- Ziceai ceva de o promisiune?
- Da, cu două zile înainte să plec din România, am vorbit cu cei din conducere şi mi-au zis că dacă voi reveni vreodată, să nu merg la Steaua sau la Dinamo. Copos m-a rugat: "Dacă vii în România, vino doar la Rapid!".

"Copos mi-a zis că am fost cel mai bun transfer"
- Apropo de Copos, cum ţi se pare schimbarea asta? Ştiai că a vîndut clubul?
- Am citit, îmi place să fiu la curent cu ce se întîmplă acolo. Înţeleg că cei care au preluat echipa sînt rapidişti, ceea ce face ca lucrurile să fie mai uşoare. Eu le urez succes, sper să fie totul în regulă cu Rapidul, e un spirit aparte acolo.

- Tu cum te-ai înţeles cu George Copos? Fanii nu l-au prea agreat în ultimii ani.
- Pentru mine a fost ca un tată. Nu am avut niciodată probleme cu el, m-a tratat ca pe copilul lui, mi-a oferit cele mai bune condiţii. Îi înţeleg şi pe fani, dar cu mine s-a purtat extraordinar, mi-a pus totul la dispoziţie, casă, tot ce am avut nevoie. În una dintre discuţiile avute cu el mi-a zis că am fost cel mai bun transfer pe care l-a făcut.

- Îţi mulţumesc pentru interviu.
- Stai puţin, vreau să le transmit un mesaj fanilor rapidişti. Ştiu că au trecut prin momente grele. Sper ca echipa să-şi revină şi să nu mai fie probleme. Am plecat de multă vreme de acolo, dar rămîn fan rapidist. Mi-e dor de meciurile din Giuleşti. A fost o etapă frumoasă din cariera mea şi m-am simţit iubit de către fani. Baftă Rapidului în sezonul viitor!


"Îmi aduc aminte de fani, atmosferă, drumul spre stadionul Rapidului. Îmi plăcea mult senzaţia aia pe care o aveam în drum spre Giuleşti. Ţin minte meciul cu Steaua, de la ei de acasă, cu golurile lui Spadacio, şi meciul cu Dinamo de la noi"
JP Andrade, fundaş Omonia Nicosia

"Sper să cîştigăm, muncim pentru asta, am pregătit bine meciul. Nu sînt de acord cu ideea asta. Nu există favorită, e un meci în dublă manşă"
JP Andrade, fundaş Omonia Nicosia

22 de meciuri a jucat Andrade în primul său sezon la Omonia: a marcat 2 goluri

6 meciuri în cupele europene are portughezul: unul singur la Rapid, cu Wolfsburg (1-1)

Echipe probabile:
Astra: S. Lung jr - Măţel, A. Mureşan, Ben Youssef, J. Morais - Takayuki, Yahaya - G. Enache, Bukari, Budescu - Fatai
Rezerve: Gavrilaş, Tembo, Sg. Ungurean, Bărboianu, Ivanovski, Al. Giurgiu, De Amorim

Omonia: Moreira - Kyriakou, Alabi, J.P. Andrade, Scaramozzino - Aguiar, Leandro - G. Efrem, Nuno Assis, Platini - Taylor
Rezerve: Brooks-Meade, Jose, Glklewicz, Margaca, Schembri, Mbemba, Soares

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (14)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  19 Iulie 2013, 01:50

A revenit,si a revenit cu gol :))) Mai bine statea acasa.

monere1980
monere1980  •  18 Iulie 2013, 18:52

baiat destept andrade asta. Oricum, success astra!

dreamer123
dreamer123  •  18 Iulie 2013, 15:28

bafta Astra !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close