INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, JOI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Hizo crede că roş-albaştrii se pot califica în "optimi": ”Noi n-am avut nici o şansă, dar Steaua are mereu bulan!”

Vaslui a remizat cu Twente, 0-0 la Piatra Neamţ
Vaslui a remizat cu Twente, 0-0 la Piatra Neamţ

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 februarie 2012 19:48

Fostul tehnician al Vasluiului, Viorel Hizo, ştie cum poate trece trupa lui Ilie Stan de Twente: ”Noroc, public şi noroc!”


Au mai rămas doar trei zile pînă la manşa tur a dublei cu Twente, joi, de la ora 22:05. Fostul antrenor al celor de la FC Vaslui, Viorel Hizo, a acceptat invitaţia Gazetei şi a vorbit despre trupa olandeză, cea care a eliminat Vasluiul din Liga Campionilor, după 0-2 în tur, la Enschede, şi 0-0, în retur, la Piatra-Neamţ.

- Domnule Hizo, ce faceţi?
- Mă odihnesc, sînt şi eu în vacanţă pentru o perioadă. Sînt acasă, la Sibiu, acum mă uit la alţii cum fac treabă.

- Voiam să vorbim puţin...
- Nu vreau să comentez nimic acum despre ce s-a întîmplat la Vaslui...

- Nu, nu, vreau să vorbim despre Twente.
- A, spuneţi! Vă rog...

- Aţi jucat cu ei în toamnă, cum a fost acea "dublă"?
- Sincer să fiu, au o echipă foarte puternică, cu jucători foarte buni care pot face probleme oricărei echipe. Din punctul meu de vedere, Twente a fost cel mai greu adversar cu care am jucat în cupele europene cît am stat la Vaslui, pentru că sînt, cu adevărat, o echipă de Liga Campionilor!

- Deci Steaua are de ce să se teamă.
- Da, cei de acolo trebuie să ia în calcul fiecare detaliu. După părerea mea, fotbalul olandez este la un nivel foarte ridicat în Europa! Clar, întrecerea olandeză e peste cea de la noi şi aţi văzut ce rezultate a avut Twente în ultimul timp, excepţie făcînd meciul din acest weekend. Sfatul meu pentru stelişti este să fie concetraţi doar la acest meci, să nu mai vorbească despre ce ar putea fi după.

- Ce ar trebui să facă Steaua pentru a se califica?
- Nu vreau eu să mă bag peste nimeni, s-ar interpreta. Steliştii, clar, au şansa lor. Au un antrenor foarte bun şi sînt sigur că au aflat deja toate detaliile despre olandezi. Eu pot spune doar cum au fost cu noi: au jucat un 4-3-3 perfect, au fost bătăioşi, pentru că au o forţă incredibilă în duelurile unu contra unu.

"Avantajele Stelei: nu mai sînt Ruiz şi Janko"

- După două meciuri cu olandezii, care ar fi concluziile dumneavoastră?
- Sînt tari ca stînca. Jucătorii mei se plîngeau că nu puteau practic să-i doboare. Au o forţă incredibilă, o putere de luptă şi o dăruire totală pe teren. Românii trebuie să lupte pînă la epuizare pentru a spera la calificare. Oricum Steaua poate profita din plin de schimbările din lotul lor şi asta îi poate ajuta enorm.

- Despre ce e vorba?
- Păi, au vîndut doi dintre cei mai buni jucători ai lor, Bryan Ruiz şi Janko. Doi atacanţi extrem de periculoşi care, cu siguranţă, le-ar fi pus foarte multe probleme steliştilor.

- Are Steaua şanse să se califice?
- La norocul lor, chiar da! Păi, noi nu am fost aşa "bulănoşi", că Adailton a lovit bara la 0-0 acolo. Dar şi steliştii trebuie să muncească mult, nu e bulanul mereu de ajuns, şi să încerce să-i surprindă pe olandezi. Noi, de exemplu, n-am avut nici o şansă!

- Contează că primul meci e acasă?
- Categoric, da! E important că vor fi peste 50.000 de suporteri prezenţi la meci şi asta îi va ajuta foarte mult pe jucătorii lui Ilie Stan. Dacă vor să aibă vreo şansă în returul de la Enschede, trebuie să cîştige meciul de la Bucureşti, altfel le va fi extrem de greu.

- E un dezavantaj că Steaua vine din pregătiri, în timp ce-n Olanda se joacă de ceva vreme?
- Poate să fie un dezavantaj, dar unul destul de mic. Steaua a făcut transferuri importante, jucătorii au muncit mult în această perioadă de pregătire şi pot cîştiga.

"Normal că o să ţin cu Steaua. Sînt singurii care mai evoluează în Europa. Le transmit baftă multă!"
Viorel Hizo, antrenor

"Twente e o echipă profitoare. Nu trebuie să le dai o jumătate de ocazie, că imediat te taxează şi înscriu. Sînt genul de echipă care te bat fără să-ţi dai seama cum!"
Viorel Hizo, antrenor

Citește și:

Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Nationala
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (17)
flafy
flafy  •  13 Februarie 2012, 13:07

are dreptate,steaua are mereu bulan,atat in campionat cat mai ales in Europa...merau da goluri in ultimele minute,mereu scapa din situatii iminente de gol...iar in campionat au bulan si mai trag si arbitrii cu ei!

vitalinho111
vitalinho111  •  13 Februarie 2012, 12:40

Apare un nou concurent ptr google "WAZZUB". VEI CASTIGA BANI. Nu ai nimic de pierdut. Nu trebuie sa platesti nimic.Tot ce ai nevoie este o adresa de e mail. Incearca si tu. Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi.Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare Wazzub va oferi 50% din profituri utilizatorilor! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati gratis. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja.Cei interesati pot accesa linkul de mai jos pentru inscriere: ://signup.wazzub.info/?lrRef=5b933588

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Februarie 2012, 11:49

Da, ...noroc bun ! Parca aia vin sa joace barbut si nu au mai vazut pana acum zapada frig si spectatori ( sa vedem acum cu spectatorii pe frigul asta...) si o sa le tremure izmenele de strategia stano-becaliota !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează