INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI - SPARTA PRAGA

Stări de spirit diferite la Vaslui: Porumboiu optimist, Hizo nu

Hizo se teme de cehi
Hizo se teme de cehi

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 07 august 2011 16:19

Patronul e mulţumit de adversarul pe care îl va întîlni în play-off-ul Europa League, în timp ce antrenorul se plînge de problemele de lot.

Sparta Praga nu-l sperie pe Adrian Porumboiu. Dimpotrivă, patronul moldovenilor e chiar satisfăcut de tragerea la sorţi. "Putea să fie şi mai rău, fiindcă am evitat alte formaţii puternice. Avem şanse egale, chiar dacă trecem printr-o perioadă grea şi nu reuşim să marcăm. Nu mai văd nici o scuză dacă nu ne calificăm. Tot batem la porţile Europei! Nici antrenorul, nici jucătorii nu se pot plînge fiindcă au salarii mari şi fac un efort financiar. Dacă nu ajungem în grupe, înseamnă că nu au valoare şi ne vom reconsidera strategia", a comentat Porumboiu.

În schimb, antrenorul se gîndeşte cu groază la dubla cu Sparta Praga fiindcă are echipa decimată de accidentări. Paul Papp s-a rupt la echipa naţională, trebuie să se opereze de menisc şi va lipsi o lună, urmînd să rateze meciurile din play-off, iar singurele soluţii în centrul apărării sînt Balaur şi Farkas, fiindcă şi Cînu e scos din joc pentru 8 luni. "Principalul adversar e ghinionul. Sîntem loviţi de ghinion, iar primul meci va fi greu. Va trebui să-l folosesc pe Balaur, un copil care a jucat în Divizia B şi pe care trebuie să-l învăţ în zece zile ce nu l-au învăţat alţii în 15 ani. Trebuie să mă culc cu Balaur seara şi să mă trezesc cu el dimineaţa. Încercăm să facem faţă, dar nu ştiu ce şanse de calificare avem", a comentat "Dulăul", care nu-l poate folosi în primul meci nici pe Wesley Lopez, suspendat pentru cumul de "galbene".

Porumboiu însă nu este impresionat de absenţele din lot: "Îl vom arunca în mare pe Balaur, sperăm să nu-l mănînce rechinii. Am încredere în el că va face faţă, fiindcă are calităţi. Papp este o pierdere, dar o echipă nu stă într-un singur jucător!".

Stop în play-off
Galben-verzii au prins cupele europene în ultimele patru sezoane, dar de fiecare dată s-au oprit în play-off-ul competiţiei. În 2008-2009, Vaslui a fost la un pas de grupele Cupei UEFA, dar a pierdut calificarea după două remize cu Slavia Praga: 0-0, în deplasare, şi 1-1, acasă. În 2009-2010, moldovenii nu au putut trece de AEK Atena, după 2-1, acasă şi 0-3, la Atena. Anul trecut, Vasluiul a fost eliminată de Lille, 0-0, acasă şi 0-2 în Franţa.

Cehii se bucură
Antrenorul Spartei Praga, Martin Hasek, e mulţumit de tragere. "După amicalul din Austria încheiat 1-1, acum va fi o "dublă" decisivă. Ne vom concentra la maximum. Voi cere informaţii fostului antrenor al lui CFR Cluj, Ales Jindra, despre Vaslui, o echipă puternică. Doar Hannover putea fi un adversar mai tare decît ei". Fundaşul Vlastimil Vidlicka: "Am jucat cu ei în Austria, au mulţi străini de valoare. Cred totuşi că ne vom putea califica".

"Îmi pare rău că ratez meciul cu echipa naţională şi dubla cu Sparta Praga. Aştept să văd unde voi face operaţia şi sper să revin cît mai repede. Le ţin pumnii colegilor!" (Paul Papp, fundaş FC Vaslui)

"O cunosc pe Sparta fiindcă am jucat un amical în perioada de pregătire cu cehii, cînd am terminat 1-1. Este o formaţie care vine dintr-un campionat puternic, care s-a luptat la titlu şi a terminat pe locul 2" (Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui)

360 de minute consecutive fără gol marcat a bifat FC Vaslui în acest sezon: 0-2 şi 0-0 cu Twente, 0-3 cu Rapid şi 0-0 cu Petrolul

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
pancone51
pancone51  •  06 August 2011, 21:59

sa nu se mai vaite atata Hizo, are jucatori fff buni, nu trebuie decat sa umble la moralul lor si victoria este a Vasluiului, bafta multa va doresc din inima!

nter
nter  •  06 August 2011, 16:48

"Trebuie să mă culc cu Balaur seara şi să mă trezesc cu el dimineaţa." lui hizo nu-i e frica de balaur :))

lcatalah
lcatalah  •  06 August 2011, 12:13

Mos Hizo nici cu Chiajna nu e sigur de victorie,asta nu e atitudine de antrenor.Ar trebui sa se retraga,fotbalul de azi e ceva strain pentru el,este depasit.un antrenor tanar ar da alt suflu echipei...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează