INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Toate calculele calificării » Steaua mai speră şi dacă pierde cu Schalke, Vasluiul are nevoie de minimum un punct cu Lazio

Sînmărtean şi Brandan sînt două dintre atuurile Vasluiului, respectiv al Stelei în meciurile din Europa League
Sînmărtean şi Brandan sînt două dintre atuurile Vasluiului, respectiv al Stelei în meciurile din Europa League

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2011 14:05

Cu două runde înainte de finalul fazei grupelor Europa League, două echipe româneşti din trei mai pot vedea ghioceii europeni răsărind.

Steaua şi Vaslui păstrează destule variante pentru calificare, în timp ce Rapid nu mai are nici o şansă
. Steliştii pot ajunge în primăvară chiar şi în cazul în care pierd poimîine, cu Schalke.

Cu două runde înainte de finalul fazei grupelor Europa League, două echipe româneşti din trei mai pot vedea ghioceii europeni răsărind.

Steaua şi Vaslui păstrează destule variante pentru calificare, în timp ce Rapid nu mai are nici o şansă. Steliştii pot ajunge în primăvară chiar şi în cazul în care pierd poimîine, cu Schalke.

GSP.ro a făcut o analiză a grupelor la acest moment şi vă prezintă variantele de calificare ale celor două echipe româneşti:

SCHALKE - STEAUA, joi, ora 20:00, PRO TV şi live text gsp.ro

1. Steaua învinge: se duce spre ultimul joc al grupei cu şanse de calificare de pe ambele locuri. I-ar trebui totuşi o victorie şi cu AEK Larnaca acasă ca să depăşească orice joc al rezultatelor şi să fie sigură de accederea în primăvara europeană.

2. Steaua remizează fără gol în Germania: în acest caz, steliştii ar mai putea-o depăşi doar pe Maccabi. Ajunge în primăvara EL dacă nu pierde cu AEK Larnaca şi israelienii termină învinşi în ultimele două meciuri. Dacă Maccabi obţine un punct, Steaua trebuie să-i bată pe ciprioţi. Dacă Haifa face mai multe, atunci steliştii sînt eliminaţi.

Schalke nu mai poate fi întrecută în cazul unei remize fără gol joi. S-ar distanţa la trei puncte cu un meci rămas de disputat. Cum la "directe" ar fi egalitate perfectă, se va departaja prin criteriul golaverajului. Ţine însă de domeniul SF-ului ca Steaua să mai poată reuşi să fie mai bună aici: nemţii au plus 7 în acest moment şi românii minus 3!

3. Steaua remizează cu gol în Germania: Faţă de variantele de mai sus, care implică jocul rezultatelor cu Maccabi, Steaua ar avea în plus un culoar şi cu Schalke. Se poate califica din grupă dacă bate în ultimul meci şi nemţii pierd cu Maccabi. Ar sta mai bine la rezultatele directe decît germanii în caz de egalitate la puncte.

4. Steaua pierde cu Schalke: Steaua mai poate merge mai departe doar dacă o bate pe AEK, iar Maccabi nu obţine mai mult de un punct din ultimele două jocuri.

Clasament Grupa J
1. Schalke 4 2 2 0 8-1 8p
2. Maccabi Haifa 4 2 0 2 9-7 6p
3. STEAUA 4 1 2 1 5-8 5p
4. AEK Larnaca 4 0 2 2 1-7 2p
Meciuri rămase de disputat: Schalke - Steaua, AEK Larnaca - Maccabi Haifa (1 decembrie), Steaua - AEK Larnaca, Maccabi - Schalke (14 decembrie)

29,15 milioane de euro e cota de piaţă a lotului Stelei, conform transfermarkt.de. Prin comparaţie, doar Huntelaar şi Howedes de la Schalke sînt mai valoroşi cu aproape 3 milioane!

"Am rezistat nemţilor acasă şi am arătat în ultimele meciuri că putem juca un fotbal de calitate. De ce să nu putem face surpriza şi să cîştigăm în Germania?!" - Pablo Brandan, mijlocaş Steaua

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

FC VASLUI - LAZIO, joi, ora 22:05, PRO TV şi live text gsp.ro

1. Vaslui învinge: se califică indiferent de rezultatul ultimului meci din grupă datorită rezultatelor directe mai bune cu italienii;

2. Vaslui face egal: ambele echipe ar face cîte 6 puncte şi ocupanta locului doi s-ar decide în ultimul meci. Aici sînt mai multe variante.
Dacă remiza cu lazialii ar fi la un scor mai mic de 2-2, moldovenii ar păstra avantajul la meciurile directe şi pentru ultimul meci în grupă. Asta înseamnă că s-ar putea califica şi în eventualitatea în care egalitatea cu echipa lui Ştefan Radu ar persista şi după ultimele rezultate, cînd Vasluiul se duce la FC Zurich, iar Lazio joacă acasă cu Sporting. Trupa lui Hizo ar fi în "şaisprezecimi" chiar şi dacă pierde în Elveţia, cu condiţia ca italienii să facă şi ei la fel cu portughezii.

Dacă galben-verzii ar încheia la egalitate cu lazialii la un scor mai mare de 2-2, ar trebui să obţină apoi cel puţin un punct la Zurich, iar Lazio să piardă acasă cu Sporting. Sau să cîştige cu elveţienii, iar Lazio să nu-i învingă pe lusitani.

3. Vaslui pierde: accederea în primăvara Europa League e compromisă.

Clasament Grupa D
1. Sporting 4 3 0 1 6-2 9p
2. Lazio 4 1 2 1 5-5 5p
3. FC VASLUI 4 1 2 1 5-6 5p
4. FC Zurich 4 0 2 2 3-6 2p
Meciuri rămase de disputat: FC Vaslui - Lazio, Sporting - FC Zurich (1 decembrie), FC Zurich - FC Vaslui, Lazio - Sporting (14 decembrie)

20,5 milioane de euro e cota de piaţă a Vasluiului. A lui Lazio e de cinci ori mai mare!

"Sînt pesimist cu Lazio. Ce pretenţii să mai avem să-i batem pe italieni cînd nu sîntem în stare să o învingem nici pe Sportul?!" - Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

Formaţie ieşită complet din calculele calificării, RAPID va juca miercuri, de la ora 22:05, pe Naţional Arena, cu Hapoel Tel-Aviv, iar pe 14 decembrie cu PSV în deplasare.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (53)
p.sorin
p.sorin  •  01 Decembrie 2011, 17:25
Postat de pexibaniaz pe 01 Decembrie 2011, 14:34

Bai voi sunteti nebuni, daca Maccabi a batut, s-au dus toate calculele. Daca Vaslui a pierdut, de asemeanea. Dar sa speram ca vom avea sansa!! HAI ROMANIA, HAI Vaslui, Hai Steaua.

haifa poate sa si castige...important este sa ia 3 pct si steaua

ervfr
ervfr  •  01 Decembrie 2011, 17:17

Eu zic ca Steaua pierde fara drept de apel la Schalke. Chiar poate nu cu un scor mare ci printr-un joc slab. Vasluiul poate prinde egalul daca reuseste sa nu rateze asa mult. Depinde Lazio ce echipa va folosi. Bafta amandorura.

dorelsimon
dorelsimon  •  01 Decembrie 2011, 16:54

Sunt CFR-ist, dar, azi, stelist: HAIDE STEAUAAAAAAAAAA

Vezi toate comentariile (53)
Comentează