INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC COPENHAGA - STEAUA 1-1

VIDEO Alături de legende! » Golul fantastic marcat la Copenhaga are valoare dublă pentru Rusescu

Articol de , - Publicat sambata, 08 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 08 decembrie 2012 10:40

Reuşita lui Raul de joi e cea de-a şasea în cupele europene în tricoul Stelei, performanţă cu care i-a egalat în clasamentul all-time pe Piţurcă şi pe Balint


La un an şi jumătate de cînd a semnat cu Steaua, Raul Rusescu intră deja în rîndul marilor jucători din istoria echipei. Golul marcat joi seară înseamnă, pe lîngă calificarea Stelei în primăvara Europa de pe prima poziţie, şi un record personal de suflet pentru atacantul cu numărul 24 al trupei din Ghencea.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Şase, vine Rusescu!
Este cea de-a şasea reuşită în echipamentul roş-albastru în Europa, lucru care îl plasează pe Rusescu pe aceeaşi treaptă cu doi foşti mari atacanţi din întreaga istorie a clubului. E vorba despre Victor Piţurcă şi Gabi Balint, doi foşti cîştigători ai Cupei Campionilor Europeni acum aproape 27 de ani.

Piţurcă şi Balint au înscris şi ei tot de cîte 6 ori, însă din mult mai multe meciuri disputate pentru Steaua decît a reuşit să bifeze Rusescu. Actualul stelist are 20 de partide în Europa în roş-albastru, spre deosebire de Balint, care a jucat de 32 de ori, şi de Piţurcă, cu 28 de prezenţe.

Piţi şi Balint, golgeteri ai României
Dacă Rusescu va urma traseul celor doi, atunci va bifa şi titlul de golgeter în România deoarece şi Balint, şi Piţurcă au reuşit să-şi treacă în CV acest trofeu. Primul l-a cîştigat în sezonul 1989-1990, cu 19 goluri, iar Piţurcă în 1987-1988, cu nu mai puţin de 34 de reuşite.


În ce meciuri a marcat Rusescu în Europa
Sezonul 2011-2012
Schalke - Steaua 2-1
Steaua - AEK Larnaca 3-1
Sezonul 2012-2013
Spartak Trnava - Steaua 0-3
Stuttgart - Steaua 1-1
Steaua - Molde 2-0
Copenhaga - Steaua 1-1

Cînd au marcat golurile Piţurcă şi Balint
Balint
Sezonul 1985-1986
Steaua - Vejle 4-1
Steaua - Anderlecht 3-0
Sezonul 1988-1989
Spartak Moscova - Steaua 1-2
Steaua - IFK Goteborg 5-1
Steaua - Galatasaray 4-0
Sezonul 1989-1990
Steaua - Fram Reikjavik 4-0

Piţi are "dubla" cu Anderlecht
Sezonul 1985-1986
Steaua - Vejle 4-1
Steaua - Honved 4-1
Lahti - Steaua 0-1
Steaua - Anderlecht 3-0 (dublă)
Sezonul 1987-1988
Steaua - Rangers 2-0

Clasamentul marcatorilor Stelei în Europa all-time
1. Marius Lăcătuş 17 goluri
2. Nicolae Dică 14
3. Ilie Dumitrescu 13
4. Gică Hagi 12
5-6. Victoraş Iacob, Bănel Nicoliţă 10
7-10. Cristian Ciocoiu, Dorin Goian, Adrian Ilie, Bogdan Stancu 9

ZECE RECORDURI ALE LUI RUSESCU ÎN 2012
1. A marcat nu mai puţin de 27 de goluri în acest an, în toate competiţiile, nici un alt fotbalist român nefiind peste el

2.
E liderul la zi în clasamentul golgeterilor din Liga 1, cu 17 goluri

3.
A marcat o treime din golurile Stelei în acest sezon, în toate competiţiile, adică 21 dintr-un total de 64

4.
Are nu mai puţin de 5 pase de gol, fiind pe locul 4 în topul steliştilor, după Tănase, Bourceanu şi Adi Popa

5.
În ultimele 10 meciuri în care a jucat pentru Steaua a marcat nu mai puţin de 12 goluri

6.
A reuşit nu mai puţin de 5 "duble" în acest sezon

7.
A marcat în 16 dintre cele 27 de meciuri în care a jucat, ceea ce înseamnă că a înscris în 60 la sută din partidele în care a fost folosit

8.
Are o medie a notelor GSP, în toate competiţiile, de 6,81, cu care e, la mare distanţă de restul, pe primul loc în topul steliştilor

9.
A jucat în acest sezon nu mai puţin de 27 de meciuri pentru Steaua din totalul de 30 oficiale susţinute pînă acum de trupa din Ghencea, singurul care are mai multe fiind Chipciu (28)

10.
E pe locul 5 în clasamentul Ghetei de Aur, aproape ca punctaj de nume uriaşe: Messi 42p, Mhtarian 27, Cr. Ronaldo 26, Ibrahimovici 26, Rusescu 25,5.

"Chipciu este o improvizaţie"
Fostul antrenor al Stelei, Emeric Ienei, a vorbit despre calificarea în primăvara europeană, dar trage şi un semnal de alarmă în privinţa fundaşului dreapta. "Steaua are deja o experienţă destul de bună în Europa şi pot să spun că a meritat să se califice. Ăsta este meritul Stelei, pe parcursul anilor a putut să facă în aşa fel încît să aducă nişte jucători valoroşi şi să obţină rezultate bune, astfel că a devenit un brand. Dar sînt şi probleme mari la echipă, de exemplu, Chipciu e o improvizaţie ca fundaş dreapta!", a punctat Ienei.

S-au distrat în avion
Steliştii s-au întors fericiţi ieri în jurul prînzului din Danemarca, acolo unde au reuşit calificarea în primăvara europeană, după 1-1 cu FC Copenhaga. Anamaria Prodan, soţia lui Laurenţiu Reghecampf, a fost alături de trupa roş-albastră şi, la întoarcere, a jucat rolul de insider în avion. Aceasta a postat cîteva poze din avion, în care apar jucătorii Stelei, dar şi Reghecampf şi Mihai Stoica, ultimul abia trezit din somn.

"Nikolici mimează fotbalul"
Liţă Dumitru l-a făcut praf pe stelistul Nikolici la Radio GSP după meciul cu Copenhaga: "La Steaua am văzut un singur străin şi ăla a fost foarte slab, Nikolici. Mimează fotbalul. Nu ajută clubul cu nimic. Fotbaliştii străini sînt la Steaua ca să fie şi ei pe acolo, dar nu îi poţi considera performeri pentru club. Să îmi spuneţi cîte meciuri a jucat Nikolici şi cîte goluri a dat! Ei îl ceartă pe Rocha. De acord, nu e de Steaua, dar şi aşa dă mai multe goluri decît Nikolici".

Arestări la aeroport
Un grup de 20 de suporteri ai Stelei i-a aşteptat pe jucători la revenirea din Danamarca. Unul dintre fani a fost reţinut de către jandarmi după ce a încercat să aprindă o torţă. Mai mult, trei suporteri au fost conduşi la o autospecială a Jandarmeriei, doi dintre ei fiind eliberaţi după scurt timp. Al treilea a fost condus la Secţia 2 de Poliţie. "Deţinerea de materiale pirotehnice este interzisă de lege, mai ales că se aflau într-o zonă de securitate a aeroportului. Ei riscă închisoare de la 3 luni la un an", au precizat oficialii Jandarmeriei.

"Ratăm titlul doar dacă ne retragem"
Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, crede că roş-albaştrii nu mai pot pierde titlul: "Este un sezon foarte bun. Eu cred că nu se mai poate rata titlul în acest campionat. Doar dacă Steaua se va retrage din Liga 1 n-ar mai lua acest titlu, în rest, nu se mai poate întîmpla nimic".

Vaslui mai speră
Adrian Porumboiu crede că echipa sa o mai poate ajunge pe Steaua în campionat. "Avem speranţe, Vasluiul este singura echipă din România care le-a bătut şi pe Steaua, şi pe Rapid, şi pe Dinamo, într-un sezon în care noi nu am fost excelenţi. Distanţa dintre noi şi Steaua, mai ales că are un avans considerabil, de 10 puncte, nu ne sperie. Dacă rămîne la 7 puncte, îi batem pe stelişti în retur, la ei, ne apropiem la 4 puncte, după care totul e posibil", a declarat patronul moldovenilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (20)
thebluestlion
thebluestlion  •  08 Decembrie 2012, 13:03

Nu conteaza cat de frumos este un gol sau de urat, conteaza cat de util este!

criticul89
criticul89  •  08 Decembrie 2012, 12:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

absolut ! eu doar comentam pe baza titlului; golul lui rusescu poate fi numit ”fabulos” ? nici pe departe; asta e tot ce am zis...

neko00
neko00  •  08 Decembrie 2012, 12:30
Postat de legoolas pe 08 Decembrie 2012, 10:29

Mingea a fost deviata de fundasl Copenhagai, sa-i lasam sa se bucure.

Ai nevoie de ochelari.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează