INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - AZ ALKMAAR 3-2

VIDEO Coșmaar, apoi extAZ! » Astra a învins extraordinar în turul cu AZ Alkmaar, 3-2, după ce a fost condusă cu 0-2 în minutul 13

Articol de - Publicat vineri, 21 august 2015 00:00

Cu un Budescu excelent, giurgiuvenii au marcat prin Boldrin, Alibec și Dandea și au prima șansă în returul din Olanda.

Alkmaar a venit la Giurgiu asemenea lui West Ham. Fără vedete. Dacă englezii și-au ținut starurile acasă, AZ le-a vîndut în intersezon. Însă, din păcate pentru Șumudică, și începuturile celor două partide au fost asemănătoare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Și, probabil, următorul produs de export al formației din Orașul cașcavalului, Henriksen, a deschis scorul. Simplu, pe lîngă un Lung care avea să fie învins din nou după nici două minute. Bîlbîială după un corner, un 0-2 incredibil din gheata vîrfului împins Janssen!

Semne de revenire

Cufundat în bancă, camuflat în culoarea roșie a scaunelor și a gecii, Șumudică a avut nevoie de puțin peste 10 minute pentru a reveni la puls. Căci Boldrin a reluat în poartă cornerul lui Budescu. "Așa-i în Olanda" era mimica lui Rochet, portar obișnuit cu reușitele multe din campionatul intern.

Goalkeeper care s-a revanșat imediat. Cînd căpitanul Astrei putea egala, însă șutul său, cu bilet de intrare lîngă bara dreaptă, a fost oprit la barieră de stewardul în verde fosforescent.

Remontada din scheme

Haosul din apărarea batavă a fost speculat. Iar Alibec a egalat chiar înainte de pauză după o fază în care superlativele n-ar încăpea nici pe lista dorințelor de Crăciun ale puștilor de șase ani! O fază fixă transformată în goblen de Morais, De Amorim, Enache și vîrful cu ghete roz la finalizare, un circuit de Formula 1 prin deșertul din fața galeriei giurgiuvene.

Iar incredibilul, un 3-2 nesperat nici la final în urmă cu 20 de minute, a venit chiar înainte de pauză. Tot schemă, corner bătut de Budescu la marginea careului înțesat, șut cu sete Dandea și gol. 5 într-o repriză!  

Cu "decarul" spre Ungaria

Budescu a fost excelent. Și-a luat examenul de Budapesta, un meci cu Ungaria din care, și după accidentarea lui Stancu, n-ar avea cum să lipsească. O palmă frumoasă, acceptată, celor care-l includ în categoria "prea gras, prea lent". Și fără bădărănia gestului din meciul cu Steaua.

Șumi a avut și noroc. Cu arbitrul, căci Enache a sărit ca-n bazin pe un adversar și putea fi eliminat. Apoi, cu Lung. Care a scos excelent "călcîiul" lui Janssen.

Conservatori

S-a terminat 3-2, cu o repriză secundă mult mai închisă decît prima. Olandezii au pus presiune prea puțin, Florea și Stan nu s-au înțeles la fel de bine ca titularii, Budescu s-a păstrat și pentru puțin spectacol.

Chiar dacă au luat două goluri, românii pornesc cu prima șansă în retur. Și dacă s-a putut cu Lyon, de data asta va fi mai simplu. Însă nu cu relaxare, care a costat-o pe Astra, aseară, șansa unui rezultat mai bun pentru săptămîna viitoare.

Boldrin la spital

Giurgiuvenii au rămas fără unul dintre cei mai importanţi jucători în timpul partidei de aseară. Autorul primului gol, Fernando Boldrin, a fost schimbat în minutul 35 cu Dandea după ce s-a lovit cap în cap cu Gabriel Enache. Mijlocaşul brazilian n-a mai putut continua partida, iar la pauză a fost transportat cu salvarea la spital după ce a suferit o comoţie.

Vine un atacant

După ce antrenorul giurgiuvenilor, Marius Şumudică, s-a plîns de numărul redus de jucători pe care îi are la dispoziţie, oficialii Astrei sînt foarte aproape de a-l legitima pe olandezul Ninos Gouriye. Tînărul de 24 de ani a făcut vizita medicală şi aseară a văzut meciul cu AZ Alkmaar din tribună. Atacantul cu o cotă de piaţă de 700.000 de euro a fost format la juniorii lui Twente şi a jucat 5 meciuri pentru reprezentativa sub 20 de ani a Olandei în urmă cu trei ani.

astra az 3 2

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (4)
cipinho79
cipinho79  •  21 August 2015, 12:16

felicitari Astrei pentru a nu mai stiu cata revenire spectaculoasa. spuneam ca Alkmaar are aparerea slaba care luase 6 boabe de la Utrecht dar nu ma gandeam ca si Astra va marca 3 asta dupa ce Alkmaar trecuse in turul anterior de o echipa buna din turcia fara sa primeasca gol la istanbul. succes in retur, cu atentie si acelasi fotbal axat pe atac, ii pot elimina pe olandezi si sa samana singura echipa romaneasca in grupe

supereduardo10
supereduardo10  •  21 August 2015, 11:33

Felicitari Sumudica esti un mare antrenor s-a vazut ca atat pregatirea psihologica cat si schemele tale au dat roade, practic meritul antrenorului este de peste 50%. Nutresc speranta a vei reveni la marea ta iubire Rapid cat mai curand posibil. Succes pe mai departe in cida defunctei Steaua si a chinurilor FCSB

980200265347462
Radianu Mihai  •  21 August 2015, 11:07

Imi pare bine ca echipa Astra a reusit revenirea dar pentru *** din giulesti-numit sumudica *** nu ma bucur!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează