INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PETROLUL - VITESSE 1-1

VIDEO şi FOTO Gicu reloaded » Grozav şi-a revenit după penalty-ul ratat cu Pandurii şi a obţinut egalul Petrolului cu Vitesse, 1-1

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 02 august 2013 00:23

Petrolul a dominat net întîlnirea cu olandezii, şi-a creat numeroase ocazii, dar s-a trezit condusă cu 1-0 după pauză dintr-un penalty şubred, transformat de Reis (52). "Lupii" au egalat după un asediu la poarta lui Velthuizen, cu Grozav pe post de salvator al unei seri nedrepte pentru gazde


"A scăpat viu Grozav!", a sunat anunţul amar-ironic făcut de Contra înainte de noua ieşire europeană a Petrolului. Evident, trimiterea era la penalty-ul distractiv ratat de Gicu în ultimul minut al meciului de campionat cu Pandurii. Cînd şiretul băiatului teribil din Alba Iulia a înlăcrimat şi enervat culorile galben-albastre, rămase fără două puncte din cauza ideii năstruşnice a şeptarului.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Puştiul îşi va fi luat papara de rigoare în vestiar, i-au mai sărit şi nişte bani din buzunar pentru atentatul la inimile colegilor şi fanilor, zice-se vreo 5.000 de euro!, dar, ca în jocurile copilăriei, Grozav a mai primit o viaţă. Iar în prima repriză împotriva băieţilor vînjoşi din Arnhem, internaţionalul de 22 de ani a încercat să se reîncarce cu inspiraţie, precizie şi altruism spre a-şi curăţa păcatul din urmă cu 3 zile.

Magneticul Grozav şi "crosele" lui Dore
Aşa că primul sfert de ceas l-a găsit gata de finalizare. Şut peste poartă (3), reluare după o pasă de la Guilherme (9), ofsaid minuscul după o lansare a lui De Lucas (12), centrare un pic prea înaltă primită de la acelaşi spaniol (15), toate s-au adunat la magneticul Gicu. Fără sens însă pe tabelă, dar cu efect pentru susţinerea entuziasmului ofensiv al "lupilor", prăvăliţi cu toate liniile peste un adversar departe de a intra în categoria "de speriat".

Surprinzătorul Dore, cu "crosele" cu care acoperă din patru paşi lăţimea terenului, a încercat să măture în defensiva batavă, unde, pe centru, Kaşia şi Van der Heijden s-au cam luat cu mîinile de cap în faţa înşurubărilor uriaşului african. Culoarele şi pasele congolezului le-au dat o pîine de mîncat şi lui Hamza (21, cap puţin peste transversală) şi lui Boudjemaa (32).

Hamza "ucis" de Janssen
Dar lui Younes, în special, i-a fost imposibil să se trezească din strînsoarea lui Theo Janssen, pus să-l urmărească pas cu pas din secunda unu! Vorba aceea, precum în celebrul marcaj Balaci - Gentile de la România - Italia 1-0 în '83, "umbrele" erau în stare să ajungă şi la toaletă împreună!

În tot acest asediu ploieştean, completat de acelaşi Grozav (35, şut de la 25 m blocat de Velthuizen), două momente au alarmat poarta lui Pecanha. Un şut al lui Veijnovici (19), scos de sub bară de brazilian, şi o reluare semnată de Kazaişvili (25) au amuţit tribunele.
Şi, în cel mai pur stil românesc, am încasat pumnul în bărbie cînd ne era lumea mai dragă. Imediat după pauză, Benga l-a atins ca o adiere de vînt pe Reis, nouarul lui Vitesse a căzut, iar spaniolul Del Cerro a pus mingea pe var. De unde acelaşi Reis a făcut un 1-0 nefiresc pentru o echipă olandeză cvasiinexistentă pînă la momentul respectiv (52).

Egalare ca la biliard
Lovitura nu i-a descompus însă pe galben-albaştri, care au reluat caravana atacurilor către buturile olandeze într-o cavalcadă cum rar s-a întîlnit într-un meci european al unei formaţii româneşti. Contra a plusat cu Camara şi Morar în locul cuplului Hamza - Boudjemaa, epuizat, iar de pe margine a continuat să dirijeze zgomotos iureşul alor săi. Tot cu Grozav în prim-plan, într-o suită de ocazii legate într-un şirag fără sfîrşit în careul asediat al lui Velthuizen.

Şi a trebuit să vină abia minutul 84 pentru ca golul Ploieştiului să apară. Bineînţeles, cu acelaşi Grozav în rol de primadonă: şut al lui De Lucas, ajunge la Gicu, reluare deviată în plasă din careu! O egalare ca la biliard, un vîrtej continuu galben-albastru susţinut de 12.000 de fani şi cel mai nedrept rezultat din istoria recentă a Petrolului. Poate Grozav mai are totuşi măcar un gol şi pentru Arnhem, săptămîna viitoare!

"Pe Bokila cer bani două cluburi"
Aflat pînă mîine în probe la St. Etienne, astăzi avînd un meci-test contra unei echipe de amatori, Jeremy Bokila îi place antrenorului lui Nicoliţă, Christophe Galtier. Numai că, susţine L'Equipe, "verzii nu înţeleg un lucru. De ce sînt două cluburi care vor bani pe atacantul congolez? Waregem solicită 1,5 milioane de euro, iar Petrolul 2,5 milioane!". Petrolul susţine că mai are doi ani de contract cu Bokila.

581227-caseta-petrolul.jpg

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (23)
movul29
movul29  •  02 August 2013, 22:18
Postat de williamfaulkner pe 02 August 2013, 11:11

Grozav a fost de departe cel mai slab om de pe teren. Daca nu era el, probabil Petrolul ar fi invins aseara. Chiar si golul a fost de fapt un autogol, Grozav reusise performanta sa nu traga pe poarta nici din pozitia aceea ideala. Noroc ca si-a bagat-o olandezul in poarta. Contra ar trebui sa bage pa altcineva in locul lui in Olanda.

Sunt două explicații ptr. tâmpeniile pe care le aberezi pe aici: fie esti stelist deci automat și p... fie habar nu ai de fotbal și faci mișto fără să fi văzut meciul!

torque1981
torque1981  •  02 August 2013, 14:54

Arbitrajul ne-a mancat meciul. Grozav a fost excelent aseara - si-a spalat toate pacatele. Forza Petrolul!!! Mulltumim pentru daruirea de pe teren. Toata echipa a fost la inaltime

nordik
nordik  •  02 August 2013, 14:02
Postat de speedy73 pe 02 August 2013, 11:04

din contra, asta e nivelul fotbalului in olanda. au 2-3 echipe care joaca frumos, restul joaca urat, dar eficient. si nu fac gafe. putinele greseli facute aseara s-au datorat faptului ca nu au inca meciuri oficiale sezonul asta.

Daca asta e nivelul din olanda, atunci e si mai rau. daca in retur ei pisca un meci bun, ii elimina pe romani. sper sa faca o surpriza placuta, dar gandind limpede, s-a cam terminat pt Petrolul...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează