INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, 9 MAI, ORA 21:45, NAŢIONAL ARENA, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Atenţie la bilete! » Cei 20.000 de români şi-au primit tichetele pentru finală

Naţional Arena va fi plin la finala Europa League
Naţional Arena va fi plin la finala Europa League

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 21:59

Organizatorii finalei Europa League le recomandă suporterilor să vină din timp la stadion şi să respecte indicaţiile legate de intrarea în complex, dar şi de poarta de acces în stadion pentru evitarea aglomeraţiei.

Pe 9 mai, de la ora 7:00 dimineaţă, cînd sînt anunţate să sosească la aeroportul Henri Coandă primele curse charter cu suporterii lui Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, Bucureştiul intră în stare de urgenţă.

Deocamdată, ieri s-a încheiat operaţiunea de livrare a celor 20.000 de bilete achiziţionate on-line de către spectatorii români. Organizatorii recomandă posesorilor de bilete să respecte informaţiile de pe tichete cu privire la intrarea în complex, dar şi la poarta spre tribune!

Turnicheţii nu recunosc decît biletele pentru accesul la porţile indicate. Nimeni nu poate pătrunde în arenă pe altă parte!

3 controale, unul vizual, două corporale

Accesul spre incinta complexului Naţional Arena se va face prin trei intrări:
intrarea 1- pentru deţinătorii de bilele de la tribuna I şi zona VIP - pe strada Maior Coravu
intrarea 2 - pentru fanii lui Atletico Madrid şi suporterii români care au bilete la peluza nord sau la tribuna a II-a - pe strada Pierre de Coubertin
intrarea 3 - pentru fanii lui Bilbao şi suporterii români care au bilete la peluza sud sau la tribuna a II-a - pe bulevardul Basarabia

În zona de intrare pe cele trei artere, forţele de ordine vor face doar un control vizual al biletelor. La fiecare poartă din complex se va face primul control corporal amănunţit de către agenţii BGS şi stewarzi. Al doilea control corporal va avea loc la turnicheţii de acces în tribune.

18:45 este ora de la care va fi permis accesul în stadion pentru suporteri, cu trei ore înaintea începerii finalei Europa League

Zona VIP nu este tranzitabilă
De la intrarea în complex şi pînă la turnicheţii de acces în stadion, zona VIP va fi încadrată de două cordoane de stewarzi. Aceştia nu vor permite accesul în respectiva zonă decît celor care au bilete VIP sau pe inelul trei al tribunei I. În rest, cei care nu vor respecta intrările indicate pe bilet nu vor putea tranzita zona VIP pentru a ajunge la tribuna la care au tichet.

Două FAN-ZONE, trei centre de comandă ale Jandarmeriei şi Poliţiei
În ziua finalei, pentru fanii celor două finaliste, dar şi pentru neutri sau simpli turişti, care nu au bilete la meci, Primăria Capitalei va amenaja două FAN-ZONE. În Piaţa Constituţiei va fi cea rezervată suporterilor lui Bilbao, iar în Piaţa George Enescu (la Ateneu) va fi cea pentru fanii lui Atletico Madrid.

Accesul în ambele FAN-ZONE se va face în urma unui control corporal amănunţit, identic cu cele care se vor face la intrarea în stadion.

În fiecare FAN-ZONE va exista un punct de comandă al Jandarmeriei şi al Poliţiei, precum şi în Centrul istoric, cele trei urmînd să ţină permanent legătura pentru a preîntîmpina orice eventuală ciocnire între fanii celor două finaliste care părăsesc cele două FAN-ZONE.

Tot oraşul va fi împînzit cu jandarmi şi poliţişti, numărul efectivelor pentru păstrarea ordinii ridicîndu-se la 5.000.

Zona de vizionare publică la Piaţa Constituţiei
În jurul orei 18:00, suporterii spanioli care au bilete la meci vor fi transportaţi cu autobuze speciale RATB spre stadion. De la ora 20:00, FAN-ZONE din Piaţa George Enescu se va închide, iar cea din Piaţa Constituţiei se va transforma în zonă de vizionare publică.

Pe un cub care va avea patru plasme mari, fanii lui Atletico Madtid, ai lui Bilbao, turiştii sau românii care nu au bilete la meci vor putea să urmărească acolo finala. Zona respectivă se va închide la ora 2:00 noaptea.

Bancomate la FAN-ZONE şi la stadion
Pe lîngă chioşcurile cu mîncare şi băutură (fără alcool), în cele două FAN-ZONE vor fi amplasate şi bancomate, astfel încît suporterii să poată schimba euro în bani româneşti, pentru cumpărături. Asemenea bancomate vor fi montate şi la Naţional Arena.

Cu metroul de la "Dobrin" la "Falcao"
Imitînd ideea englezilor pentru Olimpiada de la Londra, Metrorex va redenumi şase staţii de metrou din Capitală, pentru finala Europa League (6-10 mai), după numele unor mari jucători români şi străini. Staţia Piaţa Victoriei va deveni Nicolae Dobrin, staţia Ştefan cel Mare - Ion Pîrcălab, Obor - Gică Hagi, Piaţa Iancului - Fernando Llorente, Piaţa Muncii - Radamel Falcao şi Dristor - Rică Răducanu.

480782-statii.jpg

Ce este interzis la stadion
- Să veniţi în stare de ebrietate
- Să introduceţi orice fel de armă albă, umbrele, obiecte contondente, căşti moto, lasere, aparate foto cu obiectiv detaşabil, bannere cu caracter obscen, rasist, xenofob sau politic (ex. Basarabia pămînt românesc)
- Să introduceţi sticle cu alcool sau mîncare
- Să intraţi cu laptop-uri sau tablete. Să filmaţi finala şi să transmiteţi imagini sau sunete unor alte persoane sau site-uri. Toate acestea, dar şi alte bagaje şi eventualele cumpărături vor putea fi depuse la garderobele mobile amplasate la fiecare dintre cele trei căi de acces în incinta complexului. Veţi primi pentru fiecare obiect depus bonuri pe baza cărora, la plecare, vă puteţi recupera respectivele bunuri

Ce nu este interzis în stadion
- telefoanele mobile
- aparatele foto neprofesionale
- steagurile, dar numai cu mîner de plastic!
- executarea de fotografii, dar numai în scop privat!

CUM SÎNT REPARTIZAŢI FANII ÎN STADION
Roşu - Tribuna Vest - zona VIP şi a românilor posesori de bilete pe inelul 3 al respectivei tribune Acces la porţile M, A şi J
Galben - Zonele în care vor sta spectatorii români sau alţi neutri la peluza nord şi tribuna est. Acces la porţile H şi E
Verde - Zonele în care vor sta spectatorii români sau alţi neutri la peluza sud şi tribuna est. Acces la porţile B şi E
Alb (peluza nord şi tribuna est) - galeria lui Atletico Madrid. Acces la porţile G şi F
Alb (peluza sud şi tribuna est) - galeria lui Athletic Bilbao. Acces la porţile C şi D
Alb (tribuna vest) - zonele rezervate reprezentanţilor şi invitaţilor finalistelor. Acces la poarta M

480781-echipe.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE FINALĂ:

9 mai, zi liberă pentru elevi şi studenţi
Primarul Sorin Oprescu a propus premierului Victor Ponta şi conducerii Ministerului Educaţiei ca ziua de 9 mai să fie declarată zi liberă la Bucureşti pentru elevi şi studenţi. La cîteva ore, Guvernul a aprobat propunerea. Motivaţia e ca în ziua finalei Europa League să fie eliminată agitaţia de pe străzi.

O altă rugăminte a administraţiei locale este ca oamenii să apeleze la mijloacele de transport în comun, mai ales că numărul acestora va fi suplimentat şi în ziua meciului. "Urmăm modelul organizării la Bucureşti a summitului NATO, ne luăm toate măsurile pentru ca sosirea celor cîteva zeci de mii de turişti să nu blocheze oraşul", a precizat Oprescu.

Bucureştiul vorbeşte spaniolă
Ieri, Sorin Oprescu a precizat că în cele două zone pentru fani organizate pentru finală vor fi prezenţi 50 de voluntari, vorbitori toţi de limbă spaniolă. "Voluntarii, pentru a fi identificaţi uşor, vor fi îmbrăcaţi distinctiv cu tricouri pe care scrie «Pregunta me!», adică întreabă-mă", a spus primarul.

În plus, la Aeroportul Henri Coandă, cît şi în spaţiile destinate suporterilor vor exista pliante în limba spaniolă cu mai multe informaţii şi date de contact, printre care numere de urgenţă, harta stadionului şi a Bucureştiului, puncte de atracţie turistică, dar şi datele de legătură ale Ambasadei Spaniei în România.

Belo: "Românii ţin cu Bilbao"
Ambasadorul finalei Europa League, Miodrag Belodedici, a declarat într-un interviu acordat cotidianului spaniol AS că majoritatea românilor vor susţine echipa pregătită de Marcelo Bielsa. "Românii sînt nerăbdători să o vadă Athletic condusă de Bielsa, e surpriza Europei. Este echipa la modă, surpriza turneului. Aş spune că majoritatea compatrioţilor mei ţin cu Bilbao, deşi îi admiră şi pe cei din Madrid! Mie mi-ar fi plăcut să vină Valencia, unde am jucat doi ani, dar oricum va fi o finală minunată", a spus Belo.

Meciul pe ecrane gigant!
Oficialii clubului Bilbao au venit în ajutorul propriilor suporteri care nu au reuşit să prindă un bilet la finala de la Bucureşti. Pe 9 mai, atunci cînd bascii vor juca ultimul act din Europa League, "San Mames" va fi pregătită de sărbătoare. Spaniolii vor monta ecrane gigant pe stadion pentru ca fanii să se poată bucura de spectacolul fotbalistic de pe "Naţional Arena". Accesul în tribune va fi gratuit.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Superliga
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Superliga
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
veverita_catalin
veverita_catalin  •  08 Mai 2012, 21:09

Unde sunt statiile Balaci, Dembrovski, Dumitrache, Belodedici, Dudu Georgescu, Ozon, Petchovschi, poate asa ne mai cunosteau idolii si valorile si strainii...Personal consider ca n-a fost o idee buna sa se dea numele vedetelor celor doua echipe, mai de efect era sa se aleaga dintre cei mai sus-enumerati !

sica2ro200
sica2ro200  •  05 Mai 2012, 09:49

...in mare parte ai dreptate...dar tara saraca?!?!...teoretic da....masini ca pe strazile noastre nu am vazut nici in Germania...de marca lor nu mai vb....dar ma rog...e ROMANIA...nu v-ati obisnuit inca?...internetul pute de bilete de la 400 de euro in sus...oare cat de nominale au fost biletele lu' sandel?......praf in ochi as usual

had3s89
had3s89  •  05 Mai 2012, 09:26

ce aveti ma? cele 20.000 de bilete s-au impartit intre oficialii frf. am vrut si eu ca multi alti romani sa merg la final, dar stupoare.....20.000 de bilete s-au epuizat in 2 ore. cum e posibil asa ceva intr-o tara saraca, unde cel mai ieftin bilet a costat 25 de euro? i-am auzit pe multi ca se duc sa ia bilete de la popescu, vladoiu etc!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează