INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER - BAYERN 3-2 (ÎN TUR 1-2)

Căderea Regatului! Anglia priveşte semifinalele Ligii la televizor după 7 ani!

Wayne Rooney, Rooney, Manchester
Wayne Rooney, Rooney, Manchester

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2010 00:00

Din 2003 nu s-a mai întîmplat ca Anglia să privească semifinalele la televizor. Reculul e şi efectul datoriile uriaşe acumulate de cluburi

Michel Platini îşi freacă mîinile mulţumit de tabloul semifinalelor Ligii. Marii datornici ai fotbalului european n-au mai găsit loc în careul de aşi. O dată cu eliminarea lui Manchester United, a căzut şi ultimul ambasador al Marelui Regat. Premieră negativă din 2003 încoace pentru Anglia, care în ultimii 6 ani a oferit 13 dintre cele 20 de semifinaliste ale competiţiei!

Declinul pleacă tocmai de la bani. Datoriile i-au obligat pe cei patru granzi să închidă robinetul financiar, patronii străini resimţind din plin efectul crizei globale. Aşa s-a ajuns ca marile vedete să migreze, iar achiziţiile să fie reduse drastic, atît calitativ, cît şi cantitativ. Efectul imediat s-a văzut şi în plan sportiv, şi în relaţia tensionată dintre fani şi conducere.

MANCHESTER Nimic în locul lui Ronaldo
Deloc întîmplător, Manchester United, mîndria Angliei, a cedat locul de lider în topul bogaţilor, iar Ferguson nu s-a putut atinge de banii (mulţi!) luaţi din vînzarea lui Cristiano Ronaldo, direcţionaţi către restanţele la bănci. Nu a pus în loc mai nimic, ba l-a pierdut şi pe Tevez, argentinianul fugind la rivala City, mult mai potentă financiar. În plus, atmosfera s-a deteriorat din cauza conflictului dintre suporteri şi familia Glazer, pe tema cedării clubului.

CHELSEA Vedetele s-au cam uzat
Nici Chelsea n-a schimbat mare lucru în vară, cu excepţia antrenorului. Carlo Ancelotti a impus mai multă disciplină, însă trebuie să tragă tot de Terry, Lampard, Ballack, Anelka şi Drogba. Cei mai influenţi jucători şi-au atins limitele şi au nevoie de înlocuitori pe măsură ca să reziste şi în Europa, nu doar şocurilor interne. Ancelotti nu va primi bani mai mulţi pentru achiziţii şi, dacă nu ia titlul, riscă să fie demis. Şi tot de la Ligă i se va trage, vezi rateul cu Inter.

LIVERPOOL A picat în Europa League
Cel mai ameţitor salt în jos l-a făcut însă, de departe, Liverpool. Campioană în 2005 şi finalistă în 2007, trupa lui Benitez nici măcar nu a reuşit să treacă de grupe, retrogradînd în Europa League. Ba chiar e în mare pericol să nu prindă Liga în ediţia viitoare. Din cauza pierderilor financiare, "cormoranii" îi pot pierde pe Torres, Gerrard şi Mascherano, după ce i-au vîndut pe Xabi Alonso şi Arbeloa. Şi chiar pe antrenorul Benitez, sufocat de interesul lui Juventus.

ARSENAL Pînă la facultate mai este!

Singura care pare în progres, încercînd să revină la vîrful atins în 2006 (finala piedută cu Barcelona), este Arsenal. Obişnuit cu un regim auster, Wenger a făcut minuni mizînd pe "grădiniţa" sa, chiar dacă, la fel ca ceilalţi granzi, i-a vîndut pe Adebayor şi Kolo Toure. S-a descurcat lăudabil şi dacă n-ar fi dat peste Messi poate ar fi ajuns mai sus de "sferturi". În plus, are avantajul unor datorii mai mici şi în scădere. Dar de la grădiniţă la facultate mai e destul!

3,8 miliarde de euro este totalul datoriilor acumulate de cluburile din Premier League. Numai Manchester United şi Liverpool adună peste un sfert din sumă

56% din datoriile celor 732 de cluburi afiliate UEFA, a căror situaţie financiară a fost analizată într-un studiu recent al forului european, aparţine englezilor

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (9)
 •  19 Aprilie 2010, 11:10
Postat de pe 09 Aprilie 2010, 04:58

nimic de calitate care sa il poata inlocui cu succes, asa cum ar fi normal.. prostu' ma'tii, ca nu intelegi

niky sunt perfect deacord cu tine...totusi tin sa mentionez ca anul acesta va fi o premiera!!! niciodata de cand campionatul englez, aici ma refer la prima liga, a trecut la 20 de echipe, niciodata campioana nu a avut mai mult de 6 infrangeri. anul acesta chelsea si manchester au cate 7 infrangeri..... totusi 2 dintre infrangerile lui united cu chelsea, din cauza unor tusieri orbi care nu vad un offside si in tur si in retur... doar au si ei cfr=ul lor!! GLORY GLORY MAN UNITED!!!

 •  19 Aprilie 2010, 11:05

se refera la faptul ca nu au adus nimic cu o valoare apropiata de ronaldo... totusi valencia are meciuri bunicele, nani lafel, giggs inca ma ida randament... la manchester un mijlocas de banda si inca unu centra... si neaparat un atacant m-am saturat de cretinu ala de berbatov

 •  10 Aprilie 2010, 08:55

acum so facut dreptate si asteptam momentu in care echipele cu datori sa nu mai paticipe in cupele europene ei au distrus fotbalu platind sume de ne imaginat pe jucatori,facind ca fotbalu sa devina o afacere in detrimentul tarilor unde un club cu datori nu primeste licenta,unde legea este lege si nu se inplica statu sau politica in fotbal ca in spania sau italia,bravo platini vraeu fotbal si cu echipe din germania ,franta ,olanda ,portugalia etc.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează