INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CALIFICARE

Un scenariu incredibil prinde contur după calificarea Borussiei în finală: nemții pot da 6 echipe în viitorul sezon al Ligii Campionilor!

Borussia Dortmund a învins-o tur-retur pe PSG // foto: Guliver/gettyimages
Borussia Dortmund a învins-o tur-retur pe PSG // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 00:15 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 00:32

Borussia Dortmund s-a impus tur-retur cu PSG, de fiecare dată cu 1-0, și s-a calificat astfel în finala Champions League, unde va da piept cu învingătoarea „dublei” Real Madrid - Bayern Munchen, 2-2 în tur. Scenariul în care Germania va trimite 6 echipe în proximul sezon al Ligii Campionilor prinde contur!

Pe plan intern, Borussia Dortmund nu a reușit un sezon deosebit. În campionat, elevii lui Edin Terzic ocupă locul 5 și nu pot încheia stagiunea mai sus de locul 4. În Cupă, galben-negrii au fost eliminați devreme, încă din faza optimilor.

Parcursul european fantastic a salvat sezonul Borussiei. BVB s-a calificat în finala Champions League după ce a trecut în dublă manșă de PSV, Atletico Madrid și PSG.

Antrenorul momentului în fotbalul românesc a semnat!
CORVINUL
Antrenorul momentului în fotbalul românesc a semnat!

Un scenariu incredibil prinde contur după calificarea Borussiei Dortmund în finala Champions League

Cu Dortmund în finala Champions League, un scenariu aparte prinde contur. Germania ar putea trimite 6 echipe în viitorul sezon al Ligii Campionilor!

Pentru ca asta să se întâmple, este nevoie ca Borussia să termine campionatul pe locul 5 și să câștige Champions League. În acest caz, locul 6 din Bundesliga, cel mai probabil Eintracht Frankfurt, s-ar califica de asemenea în principala competiție intercluburi la nivel european.

Practic, Dortmund ar obține biletele pentru următoarea ediție de Champions League din postura de deținătoare a trofeului, iar TOP 4 din Bundesliga s-ar califica grație pozițiilor din campionat. Locul suplimentar de Champions League ar merge la următoarea echipă după Dortmund, adică locul 6, pe care momentan îl ocupă Eintracht Frankfurt.

Loc suplimentar în Champions League pentru Bundesliga și Serie A

În orice caz, Bundesliga va trimite sigur 5 echipe în viitorul sezon de Champions League, primul în noul format extins. UEFA a păstrat câte un loc suplimentar pentru cele două ligi cu cel mai bun coeficient european în acest sezon, coeficient calculat pe seama rezultatelor înregistrate de echipele din respectivele țări în cele 3 competiții UEFA: Champions League, Europa League și Europa Conference League.

Cele două campionate fruntașe au fost Italia și Germania, astfel că ambele țări vor trimite sigur câte 5 formații în proxima ediție a Ligii Campionilor. În cazul Germaniei, ar putea fi chiar 6, dacă se respectă condițiile menționate anterior.

Cu două etape înaintea sezonului din Bundesliga, Dortmund ocupă locul 5, cu 60 de puncte, 3 sub RB Leipzig și 15 peste Frankfurt. În ultimele două etape, Borussia va juca la Mainz și acasă cu Darmstadt, în vreme ce RB va da piept pe teren propriu cu Werder Bremen și „afară” cu Eintracht.

Mai multe știri de actualitate:

Carlo Ancelotti nu-i iartă pe șefii lui Bayern: „Aveam nevoie de sprijinul clubului pentru asta. Esete esențial”
REAL MADRID - BAYERN (2-2 în tur)
Carlo Ancelotti nu-i iartă pe șefii lui Bayern: „Aveam nevoie de sprijinul clubului pentru asta. Esete esențial”
Transferul unui internațional român e ca și făcut: „Cluburile s-au înțeles!”
TRANSFER
Transferul unui internațional român e ca și făcut: „Cluburile s-au înțeles!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (14)
Coster
Coster  •  08 Mai 2024, 12:11
Postat de grro pe 08 Mai 2024, 10:23

Interesant ! Italienii nu au avut nici macar o echipa in sferturile CL, dar joaca cu 5 echipe sezonul viitor ! Poate reusesc atunci :-))). Matematica UEFA.

Au avut 3 echipe in finale, anul trecut. Inter in CL. Roma in EL si Fiorentina in Conference .

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  08 Mai 2024, 10:49
Postat de grro pe 08 Mai 2024, 10:23

Interesant ! Italienii nu au avut nici macar o echipa in sferturile CL, dar joaca cu 5 echipe sezonul viitor ! Poate reusesc atunci :-))). Matematica UEFA.

S-au scos cu Europa League și cu Conference League.

QED777
QED777  •  08 Mai 2024, 10:40

Dar ceea ce nu spui " observator federal " este cum au fost furate fix în acel sezon atât Dinamo București care după 2-0 cu Frankfurt în Ștefan cel Mare în retur fluierașii au prelungit meciul ( 8 minute)până au făcut 2-0 vest germanii prin Bhun Khun Chea în prelungiri tot Sud Coreeanul a marcat și golul calificării. Pe atunci meciurile se prelungeau cu maxim 2-3 minute fără să se arate de la margine minutele. Totul rămânea la latitudinea centralului. Cu Universitatea la fel în sferturi de finala o învinge în Bănie pe Borussia Mönchengladbach cu 1-0 iar în retur văzând ca timpul trece și o echipă din România poate strica o frumusețe de semifinala sută la sută Vest-Germană a validat un gol după ce mingea a ieșit în aut de poartă aproape un metru jucătorul de nervi a centrat totuși în careu jucătorii Universității s-au oprit pentru ca și tușierul ridicase fanionul dar totuși un jucător al lul Mönchengladbach a reluat cu capul iar centralul a validat golul !!! A urmat un asalt al Craiovenilor asupra arbitrilor. Sa reluat jocul a venit imediat și golul 2 pentru gazde și așa au avut vest germanii o semifinala a lor. Întot-deauna când jucam cu vest germanii eram tocați de fluierașii. Vest germanii au întârziat cu câțiva ani explozia echipelor noastre în Europa. Se știe ce au făcut Craiovenii cu Kaiserslautern sau Dinamo cu Hamburg câțiva ani mai târziu.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close