INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL - SHERIFF 1-0

NOTE GSP Doar doi sub standarde » Jucătorii de la Farul care au dezamăgit cu Sheriff + remarcații „Regelui”

Farul - Sheriff / foto: Raed Krishan +21   FOTO
Farul - Sheriff / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 13 iulie 2023 06:56 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 09:39

Farul - Sheriff Tiraspol 1-0. Constănțenii nu au strălucit joi seara, dar au evoluat mai bine decât în Supercupă și s-au impus la limită. Golul care a făcut diferența i-a aparținut lui Kiki ('56), la capătul unei faze în care gazdele au avut destul noroc. 

  • Returul e programat pe 18 iulie, de la 20:00, la Tiraspol
  • Dacă trece de Sheriff, Farul va prelua statutul de cap de serie și va juca împotriva învingătoarei dintre Hamrun Spartans și Maccabi Haifa (0-4 în tur), în turul 2 preliminar din Champions League
  • Dacă este eliminată de gruparea din Tiraspol, Farul va „retrograda” direct în Conference League și va da în turul 2 preliminar peste învinsa „dublei” FC Urartu - HSK Zrinjski (0-1 în tur)

Dobrogenii au făcut uitat jocul dezastruos cu Sepsi din Supercupă. Au controlat meciul aseară, au avut marile ocazii, au marcat și au cedat cârma abia în ultima jumătate de oră, când moldovenii au contat pe teren. 

Atenție, avantaj fragil! Farul o învinge cu emoții pe Sheriff, iar calificarea se decide la Tiraspol
Farul - Sheriff 1-0
Atenție, avantaj fragil! Farul o învinge cu emoții pe Sheriff, iar calificarea se decide la Tiraspol

Jucătorii de la Farul care au dezamăgit cu Sheriff + remarcații „Regelui”

Spre deosebire de primul meci al sezonului, pierdut în fața lui Sepsi, Farul a beneficiat, în primul rând, de mai multă siguranță în defensivă. Fundașii nu s-au mai întrecut în gafe care mai de care mai haioase, iar goalkeeper-ul Marian Aioani a fost în zi de grație. Portarul naționalei a fost notat cu 8 de ziariștii Gazetei, cea mai mare notă din tabăra dobrogenilor, pe care a mai primit-o doar marcatorul Kiki.

Vedetele Alibec, Băluță sau Nedelcu au fost „motoarele” echipei și nu l-au dezamăgit pe Hagi în timpul petrecut în teren. Aceștia au fost recompensați cu nota 7, la fel ca Boli și Mihai Popescu, stâlpii defensivi care au oprit „raidurile” „multinaționalei” din Transnistria. 

Mazilu și Rivaldinho, sub standarde

Există, însă, și doi fotbaliști care au evoluat sub standardele „Regelui”: puștiul Mazilu, noul produs de export al lui Hagi, a început ca titular, dar a irosit principalele ocazii de care a beneficiat. N-a primit calificativ de trecere, încasând un 4 în caseta tehnică din Gazetă. Nici nou-venitul Rivaldinho n-a excelat: a fost notat cu 5 pentru cele 58 de minute pe care i le-a acordat Hagi.

Iată notele partidei Farul - Sheriff Tiraspol:

Doar doi sub standarde  » Jucătorii de la Farul care au dezamăgit cu Sheriff + remarcații „Regelui”

Farul a terminat meciul ultradefensiv

Farul a încheiat confruntarea cu Sheriff cu 4 stoperi de meserie pe teren, Mihai Popescu, Kevin Boli, Diogo Queiros și Gustavo Marins. Mai mult, pe gazon se mai aflau Dragoș Nedelcu și Andrei Artean, alți doi fotbaliști ce pot acoperi acel post. 

Iar după schimbarea lui Denis Alibec și Rivaldinho, locul acestora în ofensivă a fost luat de David Kiki, transformat din fundaș dreapta în vârf!

Se putea mai bine, am avut multe ocazii. E foarte important că nu am luat gol, mergem acolo cu un moral bun. Știam că o să joace cu 5 fundași, greu de desfăcut, însă cred că am făcut un meci bun.

- Denis Alibec, atacant Farul

VIDEO Gică Hagi și principalele concluzii după Farul - Sheriff 1-0

Citește și alte știri despre Farul - Sheriff:

Atenție, avantaj fragil! Farul o învinge cu emoții pe Sheriff, iar calificarea se decide la Tiraspol

Ce l-a iritat pe Hagi, după Farul - Sheriff: „Noi?! Scuzați-mă!”

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (4)
DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  13 Iulie 2023, 10:42

Dragii mei ziaristi.. GSP. Diferenta, cum si voi spuneti , s-a facut prin prestatia lui Aioanei, si cu un gol (chiar voi afirmati..." ..la capătul unei faze în care gazdele au avut destul noroc..") ,deci diferenta enorma ..vazuta de voi, ( prin suma notelor..date de voi)...nu se justifica, decit daca ...va pare rau ca moldovenii au pierdut. Trebuia ca notele sa fie...echilibrate...ca si meciul. Nu credeti ? La cum ati notat voi s-ar parea ca pe teren a fost...o singura echipa, care a dominat total ! E profund eronat, dar...ne-am obisnuit cu.." ciudateniile" voastre ! .In rest,..imi spun parerea mea ca Farul dupa retur,...putin probabil se va califica, doar daca , moldovenii, ..acasa..." o fac lata". Cu o echipa incropita in 2 saptamini, Sheriff a dominat , per global, meciul, dar..singura chestie e ca a ratat mult si nu a ratat. E greu de...repetat in retur. PS. Mai am o ...tristete : daca la un meci de CCE, echipa campioana a Romaniei...nu poate umple, ...acasa,.. un stadion micut...inseamna ca nu merita...nimic. Ciudata lipsa de prezenta la Constanta, la acest meci. Echipa..ca si la CFR Cluj...nu pare " a orasului".

beny04
beny04  •  13 Iulie 2023, 10:31

Il astept pe Gica Popescu sa vorbeasca despre valoarea fotbalului moldovenesc care a crescut in ultimul timp fulminant, dar nu in aceeasi masura in care au crescut cei din Kossovo si Din Israel. Daca bati chinuit sau faci egal cu cele 2 tari este rusine nationala, tot este o dezbatere despre dublu standard.

parachioara5
parachioara5  •  13 Iulie 2023, 10:10

Riva a dezamagit ?...de ce ?i a pasat Alibec si n a dat o in poarta ?...si borza ?...a fost de toata jena ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează