INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - PSG

FOTO Istvan Kovacs, în prim-plan în Champions League: 3 cartonașe roșii împotriva Barcelonei și penalty pentru PSG!

Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 22:42 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 00:07

Seară plină pentru arbitrul Istvan Kovacs (39 de ani) în Barcelona - PSG 1-4, returul sferturilor Champions League: a eliminat 3 oameni ai gazdelor și a acordat un penalty pentru parizieni! Decizile românului au cântărit decisiv în desfășurarea partidei.

Barcelona a început mai bine returul cu PSG din sferturile Champions League și a deschis scorul în minutul 12 prin Raphinha, cel care fusese coșmarul parizienilor și în meciul tur.

Echilibrul, cel puțin numeric, s-a rupt în minutul 29, când arbitrul român Istvan Kovacs le-a eliminat un jucător gazdelor.

Seară de poveste la Dortmund! Borussia merge în semifinale, după un meci nebun cu Atletico Madrid, cu 3 răsturnări și 6 goluri
Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2 (5-4 la gen.)
Seară de poveste la Dortmund! Borussia merge în semifinale, după un meci nebun cu Atletico Madrid, cu 3 răsturnări și 6 goluri

Istvan Kovacs, în prim-plan: a lăsat-o pe Barcelona în 10 cu PSG

Servit de Nuno Mendes, Bradley Barcola a ajuns la balon înaintea stoperului Ronald Araujo, a prelungit mingea în careul advers și ar fi fost în poziție periculoasă de finalizare. Chiar înainte să intre în careu, Barcola a fost lovit cu brațul de Araujo, în zona feței.

+7 FOTO

Aflat în alergare, Barcola s-a prăbușit pe gazon. Istvan Kovacs nu a stat pe gânduri, lovitură liberă pentru PSG și eliminare a lui Araujo, considerat a fi în poziție de ultim apărător!

După aproximativ două minute în care faza a fost analizată în camera VAR, decizia lui Istvan Kovacs a fost confirmată, iar Araujo a părăsit terenul. Culmea, chiar el îi pusese pe oaspeți pe contraatac, greșind o pasă!

Eliminarea l-a forțat pe Xavi să mute. În minutul 34, antrenorul blaugrana l-a scos pe Lamine Yamal pentru a introduce al doilea stoper, pe Inigo Martinez.

Reacțiile după eliminarea lui Ronald Araujo

Este foarte clar roșu! Araujo a comis o greșeală gravă, cu un avantaj de două goluri în această dublă nu poți face așa ceva”, a comentat pe Twitter MisterChip, un celebru statistician spaniol.

Pavel Fernandez, expertul MARCA în arbitraj, a fost de altă părere: „Dacă Kovacs fluieră faultul, atunci trebuie să-l elimine, era ultimul om. Întrebarea este, a fost fault? Uruguayanul doar a pus mâna pe umărul adversarului, este ăsta un motiv pentru care să-l doboare? În opinia mea, nu”.

Totuși, contactul dintre Araujo și Barcola nu se petrece doar la nivelul umărului. Fotbalistul lui PSG este lovit în față.

Neal Gardner, un fan celebru al Barcelonei, urmărit de peste 100.000 de oameni pe Twitter, s-a întrebat „de ce ar face așa ceva Araujo? Foarte stupid, trebuia să riște să-l lase 1 la 1 cu portarul. Acum suntem cu om în minus pentru 60 de minute, iar el este suspendat în caz că mergem în semifinale”.

Istvan Kovacs l-a eliminat și pe Xavi Hernandez

Și Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a fost eliminat! S-a întâmplat în minutul 56, după ce antrenorul blaugrana a cedat nervos, lovind cu piciorul un panou de la marginea careului, iritat de un fault fluierat de arbitrul român pentru PSG.

Istvan Kovacs, în prim-plan în Champions League: 3 cartonașe roșii împotriva Barcelonei și penalty pentru PSG!
Xavi s-a enervat și a lovit cu piciorul un panou, chiar sub privirea arbitrului de rezervă, românul Horațiu Feșnic

Istvan Kovacs le-a dat penalty celor de la PSG!

A treia decizie importantă luată de Istvan Kovacs: în minutul 59, românul a acordat penalty pentru PSG după un duel între Dembele și Joao Cancelo. Decizie corectă la prima vedere: Cancelo, în alunecare, îl lovește pe adversar peste picioare.

Istvan Kovacs, în prim-plan în Champions League: 3 cartonașe roșii împotriva Barcelonei și penalty pentru PSG!
Duelul dintre Joao Cancelo și Dembele

Al treilea cartonaș roșu acordat de Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a mai scos o dată cartonașul roșu din buzunar. I l-a arătat lui Jose de la Fuente, antrenorul de portari al Barcelonei, care a protestat zgomotos după ce Kovacs nu a acordat penalty Barcelonei la o fază în care Ilkay Gundogan a căzut în careul advers.

Gundogan a căzut dintre Vitinha și Marquinhos, dar reluările nu au relevat un contact clar, care să impună acordarea de penalty.

+13 FOTO
Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Tot despre Barcelona - PSG:

Tricouri arse și scandări macabre în afara stadionului înainte de Barcelona - PSG, arbitrat de Kovacs
BARCELONA - PSG
Tricouri arse și scandări macabre în afara stadionului înainte de Barcelona - PSG, arbitrat de Kovacs

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (30)
edy089
edy089  •  17 Aprilie 2024, 11:02
Postat de cirus11 pe 17 Aprilie 2024, 00:24

Eh sa fim seriosi, penalty clar nedat Barcelonei... ala il loveste peste genunchi si omul normal ca se impedica. Si eliminare directa lui Xavi?

Daca da cu sutul in panou publicitar sau ce era ala si incepe sa injure ca la usa cortului ca si Sumudica oare nu merita rosu direct? Xavi inca e mai mult jucator decat antrenor.

14abcdefgh14
14abcdefgh14  •  17 Aprilie 2024, 10:12

Luate la analizat individual, toate deciziile au fost corecte. E normal ca fanii Barcelonei să se plângă dar arbitrajul a fost corect. Printre cele mai bune prestații în Champions League anul acesta ale oricărui arbitru, mai ales că meciul a fost greu, cu multe faze de judecat. În acest moment I. Kovacs este principalul candidat pentru finala de Europa League.

chiron
chiron  •  17 Aprilie 2024, 08:29

Unde-s vremurile când arbitrii, ajutați 5% și de Barcelona, făceau remontada de la 0-4? Greu fotbalul pentru echipele spaniole, când nu sunt purtate din spate cu fluiere, cartonașe și tot ce se poate!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează