INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - PSG 1-4

Nota INCREDIBILĂ primită de Istvan Kovacs de la exigenta publicație L'Equipe: „Ar fi putut evita asta”

Istvan Kovacs în Barcelona - PSG, foto: Imago
Istvan Kovacs în Barcelona - PSG, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 10:42 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 18:11

Distrus de ziarele spaniole, arbitrajul lui Istvan Kovacs în Barcelona - PSG 1-4 a fost apreciat de presa neutră. Prestigiosul cotidian italian Gazzetta dello Sport i-a dat nota 6.

Barcelona a fost eliminată de PSG din „sferturile” Ligii Campionilor, 1-4 cu PSG, după 3-2 în tur, iar catalanii l-au arătat cu degetul pe arbitrul Istvan Kovacs.

Antrenorul Xavi Hernandez și ziarele catalane au considerat că decizia „centralului” român, de a-l elimina pe Araujo în minutul 29, pentru un fault din postură de ultim apărător asupra lui Barcola, a fost exagerată.

Cotidianul Mundo Deportivo a scris despre „un arbitraj suspect favorabil echipei favorite a UEFA”, în timp ce Marca l-a notat cu o singură „stea”. În traducere, „slab”.

Gestul acuzator pe care l-a făcut Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs. Sud-americanii au lămurit ce înseamnă
SFERTURI UCL
Gestul acuzator pe care l-a făcut Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs. Sud-americanii au lămurit ce înseamnă

Ziarele italiene sunt împărțite în privința lui Istvan Kovacs

În schimb, Gazzeta dello Sport a văzut drept OK arbitrajul lui Kovacs. „Justă eliminarea lui Araujo și lovitura liberă acordată. În rest, a trebuit să calmeze nervii băncii de rezerve a gazdelor, care scăpase de sub control.

Nota INCREDIBILĂ primită de Istvan Kovacs de la exigenta publicație L'Equipe: „Ar fi putut evita asta”
Momentul în care Araujo îl faultează pe Barcola, foto: Imago

A făcut-o cu cartonașe roșii”, a scris prestigiosul cotidian italian, care l-a notat cu 6. În schimb, Corriere dello Sport i-a dat 5.

Kicker sportmagazin: „Barcola a fost oprit neregulamentar”

În Germania, Kicker sportmagazin a considerat la rându-i drept corectă eliminarea fundașului uruguayan al Barcelonei. „Barcola a fost oprit neregulamentar de Araujo, în marginea careului”.

De asemenea, n-a obiectat la celelalte decizii importante luate de arbitrul român: lovitura de la 11 metri dictată la faultul lui Cancelo asupra lui Dembele, neacordarea unui penalty lui Gundogan, la scorul de 1-3, și cartonașele roșii dictate împotriva antrenorului Xavi Hernandez și secundului acestuia, Jose de la Fuentes.

Francezii sunt mulțumiți de arbitrajul lui Istvan Kovacs. L'Equipe i-a dat 7

Presa din Franța este desigur mulțumită cu arbitrajul lui Istvan Kovacs. „Ce poți să-i reproșezi? A fost faultul lui Araujo asupra lui Barcola și deci cartonaș roșu (29), a fost faultul lui Cancelo asupra lui Dembélé în careu, deci penalty (59).

Și a avut dreptate să-l expulzeze pe Xavi pentru gestul său nepotrivit (56), chiar dacă ar fi putut evita să-l elimine apoi secundul acestuia (65)”, a comentat cotidianul L'Equipe, care i-a dat arbitrului român nota 7.

Gundogan îl arată cu degetul pe Araujo, dar susține că Istvan Kovacs trebuia să-i dea un penalty

Curios însă, decizia lui Kovacs de a-l elimina pe Araujo este susținută chiar de coechipierul acestuia, Ilkay Gundogan: „Noi i-am făcut cadou calificarea lui PSG. Aș prefera să primesc gol decât să risc o eliminare. Dă-i portarului o șansă să apere. Eliminarea lui Araujo a omorât tot jocul nostru”.

Pe de altă parte, internaționalul german susține că a avut penalty și Kovacs nu i l-a dat: „Cred că meritam un penalty. Alergam și adversarul m-a faultat clar. I-am spus arbitrului că este penalty și, în schimb, mi-a dat cartonaș galben".

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Xavi l-a atacat pe Istvan Kovacs după Barcelona - PSG 1-4

Ați mai putea citi:

Expertul în arbitraj l-a distrus pe Kovacs: „În Spania n-ar avea loc nici la liga a treia!”

Arbitru de cupe europene la FCSB - Rapid, derby-ul care poate stabili campioana

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (40)
NeaHaos
NeaHaos  •  22 Aprilie 2024, 03:14

Comentarii polarizante - jumatate din populatia GSP nu stie fotbal si nu e de acord cu tine, orice ai scrie. Asta da, democratie

viola_sempre
viola_sempre  •  19 Aprilie 2024, 16:12

Dacă Istvan Kovacs a ajutat Parisul ce sa spunem despre Deniz Aytekin? Isi mai aminteste cineva de hotul care a tras cu Varzelona si i-a calificat ajutandu-i sa bata acelasi Paris? Kovacs a arbitrat corect, turcul cu cetatentie germana a fost in schimb pe fata cu ***. O Barcelona obisnuita sa cumpere arbitrii, cu milioanele date lui Negreira pentru a-si asigura arbitraje favorabile in La Liga. Nu mai spun ca in orice alta tara normala, o echipa cu datoriile Barcelonei era deja de mult retrogradata in Liga a 5-a. Asa se intampla in Anglia, Franta, Germania, ba chiar si in Italia. Francezii au retrogradat-o pe Marseille, italienii pe Juve, insa spaniolii stau drepti in fata cacalanilor si o fac o data pentru ca sunt foarte corupti, a doua oara pentru ca nu vor sa provoace circul si victimizarea Bacelonei, care ar spune ca ei, ***, sunt oprimati

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

GIGIsport.ro
GIGIsport.ro  •  18 Aprilie 2024, 22:36
Postat de parintele.clapon.rahoviteanu pe 18 Aprilie 2024, 09:37

Kovacs e cel mai șpăgar arbitru in activitate! doar idioții se fac ca nu observa!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează