INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LUDOGOREŢ - STEAUA, MIERCURI, 21:45, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Veste proastă pentru Steaua » Cristi Tănase n-a rezistat ieri!

Articol de - Publicat sambata, 23 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 22 august 2014 21:40

Căpitanul Stelei a încercat să se antreneze normal, însă a simţit o înţepătură la muşchiul la care a suferit o leziune şi a preferat să plece imediat la cabine, scăzînd astfel şansele ca el să fie recuperat pînă la returul de la Sofia


Steaua are diseară etapă de campionat, însă pentru Costel Gâlcă şi staff-ul său principalul obiectiv pe termen scurt e meciul retur cu Ludogoreţ, de miercurea viitoare, din play-off-ul Champions League. Tocmai de aceea, ieri, împreună cu medicul echipei, dar şi cu Cristi Tănase, s-a decis să se facă o primă încercare privind readucerea decarului la antrenamentele echipei, la sută la sută din capacitate.

Ce s-a întîmplat ieri
Mijlocaşul e încă în recuperare după o leziune musculară suferită acum 10 zile. După o perioadă de repaus total, timp în care a urmat un tratament specific intens, ieri a intrat la şedinţa de pregătire. Din păcate, rezultatul a fost dezamăgitor. Decarul n-a rezistat prea mult timp, iar după cîteva sprinturi şi schimbări de direcţie, a resimţit o înţepătură fix în zona muşchiului afectat. Imediat a decis să renunţe şi a părăsit terenul, mergînd la vestiare.

Ce urmează pentru Tănase
Acest lucru nu înseamnă automat că el nu va putea juca la Sofia, dar şansele i-au scăzut faţă de zilele trecute, cînd preşedintele Valeriu Argăseală anunţa că "sînt 60-70% şanse să joace". Strategia în privinţa lui va fi următoarea: la antrenamentul fizic din această dimineaţă nu va fi forţat, dar nici mîine, urmînd ca luni, cînd se va intra în linie dreaptă în pregătirea partidei cu Ludogoreţ, să se facă o nouă încercare ca el să se antreneze normal. Dacă muşchiul va rezista, el va participa şi la şedinţa oficială de marţi, de pe stadionul "Vasil Levski", iar miercuri va fi titular. În schimb, dacă luni va ceda din nou, atunci şansele ca el să mai fie recuperat ar ţine mai mult de o minune.

DIALOG la finalul meciului Steaua - Ludogoreţ
Reporter: "Cristi, eşti OK cu accidentarea?"
Tănase: "Nu, nu prea sînt, nu prea sînt deloc OK"

Cum ar arăta echipa la Sofia cu Tănase titular
Arlauskis - Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Breeveld, Prepeliţă - Ad. Popa, Sînmărtean, Cr. Tănase - Keşeru

Cum ar arăta echipa la Sofia fără Tănase
Arlauskis - Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Breeveld, Prepeliţă - Ad. Popa, N. Stanciu, Sînmărtean - Keşeru


4 jucători din lista iniţială trimisă de Steaua la UEFA, cu jucătorii disponibili pentru play-off, n-ar putea juca la returul cu Ludogoreţ dacă nu va fi refăcut Tănase, ceilalţi 3 fiind Gardoş, vîndut, Chipciu, suspendat, şi Lemnaru, accidentat

"N-am nimic de demonstrat"
Andrei Dumitraş, fostul jucător al Stelei, actualul fundaş al Ceahlăului, a vorbit la DolceSport despre meciul direct: "Jucăm împotriva celei mai bune echipe din campionatul nostru. Nu putem decît să ne facem jocul şi să obţinem cel mai bun rezultat din acest meci. Domnul Florin Marin ne ajută foarte mult, a adus spiritul de sacrificiu care ne lipsea". Întrebat dacă are ceva de demonstrat împotriva fostei sale echipe după ce a fost dat afară, Dumitraş a răspuns: "Asta ar fi o greşeală din partea mea, să cred că am ceva de demonstrat, pentru că atunci cînd încerci să faci lucrul ăsta, sigur nu-ţi iese".

S-au întîlnit în miez de noapte
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, şi antrenorul croaţilor de la Dinamo Zagreb, Zoran Mamici, au avut o discuţie ieri despre transferul lui Iasmin Latovlevici la campioana Croaţiei. Vînzarea s-ar putea face doar după calificarea Stelei în grupele UEFA Champions League, suma de transfer urmînd să fie în jurul unui milion de euro. "Şi-l doresc foarte mult croaţii pe Lato, interesul este mai vechi, dar nu am dat un răspuns pentru că mai întîi ne dorim calificarea în grupele Champions League. Dacă ne vom înţelege cu Dinamo Zagreb, Iasmin va pleca abia după manşa retur din Liga Campionilor. Momentan, ei nu au făcut o ofertă clară, dar ne vom vedea să negociem", a spus Argăseală.

"Procurorul" analizează campioana
Fostul mare internaţional român Cornel Dinu va analiza prestaţia Stelei din meciul cu Ceahlăul în direct la DolceSport. Emisiunea moderată de Vlad Enăchescu, "Minutul 91", va reîncepe de luni, 25 august. Aceasta va avea două părţi: prima care va începe de la ora 20:00, înaintea meciului dintre CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş, apoi cea de-a doua, de la ora 23:00, după fluierul final de la Cluj, unde se vor analiza toate partidele din etapa a 5-a. Alături de Dinu, analiza meciurilor va fi făcută de Basarab Panduru şi Dan Lăzărescu.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (23)
joedoe
joedoe  •  23 August 2014, 13:15

dinu care cerea bani jucatorilor sa ii bage in prima echipa sau pe teren?

dase
dase  •  23 August 2014, 11:58
Postat de unchiul_utzupar pe 23 August 2014, 11:15

Vestea proastă pentru Steaua va veni după returul cu Ludogoreț. De ce atâta grabă?

Sincer nu v-ati saturat sa tot trăiti cu speranța ca se încurca Steaua in preliminariile cupelor europene dupa 11 calificări consecutive? Pentru cultura ta generală Steaua oricum este calificata in grupele Europa League indiferent ce se va intampla cu bulgarii. Asa ca nu ai decât sa tot faci ham-ham pe aici.

dam_la_buci
dam_la_buci  •  23 August 2014, 11:49

Gaborul nebun din Targu Mures mâncătorul de balega pe forum, Șezărikă trompeta mizeriei maghiare CeFuRa Kolozsvari Vasutas Sport Club!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează