INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - BRAGA 3-1

VIDEO Prăjitura patru anotimpuri » CFR Cluj a învins Braga cu 3-1 şi este în primăvara europeană

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 21 noiembrie 2012 01:09

CFR şi-a asigurat locul al treilea în grupă. Rui Pedro a reuşit o triplă de senzaţie la primul său meci ca titular în grupa H


Ceaţa clujeană, decorul perfect pentru o nouă ecranizare a lui Dracula. Peseiro ar fi trebuit să citească un tratat de demonologie pentru a-şi explica momentul de magie al lui Bastos de la meciul tur. Văzîndu-l vîrf împins aseară, l-a trimis pe Coelho să descurajeze ştiinţific alchimia brazilianului. Fundaşul n-a înţeles nimic, CFR a început în atac. Prima accelerare l-a găsit pe Sougou plecînd prea tîrziu din blocstart (4).

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Trupa lui Paulo Sergio arată bine. Din nou, Bastos, cu o depeşă pentru Rui Pedro, Douglao ratează intercepţia, iar Beto e în genunchi (7). Publicul exultă, vede în sfîrşit fotbal şi nu o garnitură deraiată în propria jumătate. E timpul să iasă şi Sougou la rampă. Bastos iniţiază faza, senegalezul pulverizează banda dreaptă şi cu un ultim efort împinge mingea pentru atingerea regelui Midas. Aţi ghicit, Rui Pedro, 2-0 în minutul 14, aur curat pentru CFR.

Braga se clatină, dar Custodio ia în custodie mingea, iar portughezii găsesc pe radar poarta lui Felguieras. Au şi noroc. Prima ocazie mai importantă e recompensată cu gol. Micael îl găseşte pe Alan în careu şi e rîndul lor să sărbătorească (17).

Regele Pedro!
Sînt 18 vorbitori de portugheză pe teren. Mureşan n-are ghidul de conversaţie la el şi îşi impune punctul de vedere cu o alunecare la Eder, cel mai periculos jucător al oaspeţilor. Beto scoate de la vinclu (30), Eder ratează la cealaltă poartă (31). Fazele se succed rapid, Sougou are raliul său cu Ismaily. Extrema are timp pentru o privire în careu, centrarea vine perfect şi, viitorul cetăţean de onoare al Clujului, Rui Pedro, trimite inteligent la colţul scurt (33). In-cre-di-bil! Ne întoarcem în celălalt careu, Ivo Pinto salvează de pe linia porţii (43). Douglao cedează şi-l loveşte murdar pe Rada. Roşu! S-a terminat?

Apărare exactă
Braga începe repriza secundă neconvingător. Piccolo şi Cadu resping fără probleme atacurile lusitanilor. Custodio şi Micael sînt jaloane pentru Bastos. Brazilianul scapă singur, dar Beto intervine la colţul scurt (58). Piccolo trece şi el aproape de gol. Alan are o tehnică impecabilă, Rada un defect profesional, loviturile la glezne. Luis Alberto îşi ridiculizează adversarul, Camora trimite de două ori mingea în bară. Seara e aproape perfectă, Galata conduce echipa de puşti a lui Ferguson. CFR e în primăvara europeană, dar pentru "optimile" Ligii are nevoie şi de un rezultat mare pe Old Trafford, şi de ajutorul Bragăi.

CLASAMENT
1. Manchester United 5 4 0 1 9-5 12p
2. CFR 5 2 1 2 8-7 7p
3. Galatasaray 5 2 1 2 5-5 7p
4. Braga 5 1 0 4 6-11 3p
Ultima etapă: Manchester - CFR Cluj, Braga - Galatasaray (5 decembrie)

Ovaţionat de tribune
Fostul portar al clujenilor, Beto Pimparel (32 de ani), acum titularul postului la Braga, nu a fost uitat de fanii feroviari. Aceştia l-au aplaudat la ieşirea la încălzire şi i-au dedicat un banner în peluză pentru că şi-a adus contribuţia la titlul cucerit în sezonul trecut de CFR. Altfel, aseară, cu Braga, s-a înregistrat cea mai slabă audienţă de pe teren propriu, în jur de 12.000 de spectatori fiind în tribunele stadionului "Dr. Constantin Rădulescu".

Inspiraţia lui Sergio
La ultimul meci de pe teren propriu, Paolo Sergio a preferat să joace fără un vîrf clasic, titularizîndu-l pe Rui Pedro în detrimentul lui Kapetanos. În plus, Bastos a jucat avansat în faţa liniei mediane, mişcare anticipată în Gazeta de ieri. Rui Pedro i-a răsplătit tehnicianului încrederea acordată, reuşind trei goluri în prima jumătate de oră.

Conflict pe banca Bragăi
Jose Peseiro nu se dezminte. Recunoscut după ce s-a certat cu aproape toată lumea la Rapid, portughezul a avut şi aseară un conflict cu brazilianul Leandro Salino. Nemulţumit de randamentul său în defensivă, Peseiro l-a schimbat pe fundaş în minutul 33, brazilianul refuzînd să dea mîna cu antrenorul său şi cu secunzii de pe bancă. Ba mai mult, a gesticulat nervos în direcţia tehnicianului, fiind cu greu potolit de rezervele Bragăi.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (104)
cfrclujole
cfrclujole  •  21 Decembrie 2012, 01:33
Postat de guest_one pe 21 Noiembrie 2012, 09:55

Pfuuuuuu mare echipa Braga asta, ia zi, pana acum, ai auzit de Braga ?

tu ai auzit de Molde??:))))))))

cfrclujole
cfrclujole  •  21 Decembrie 2012, 01:32
Postat de madmax88 pe 21 Noiembrie 2012, 10:21

acum 2 ani ati fost in grupa din europa league cu FC Copenhaga. Ei au iesit pe 2 voi pe 4...despre de vorbim aici ?

noi in CL voi in EL, te-ai prins??:))

cfrclujole
cfrclujole  •  21 Decembrie 2012, 01:29
Postat de woober pe 22 Noiembrie 2012, 11:19

blat ordinar. beto in rolul principal

muahahahahaahahhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa, ce fraier esti!!!!!!:)))))))))))

Vezi toate comentariile (104)
Comentează